| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 22
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
INTERNETNO BANČNIŠTVO ZA PODJETJA NA PRIMERU POŠTNE BANKE SLOVENIJE D.D.
Mojca Bergauer Jarc, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisano elektronsko bančništvo s poudarkom na internem bančništvu. Tema je bila izbrana z moje strani zaradi zanimanja, skozi diplomsko delo pa je bilo znanje o tej temi nadgrajeno. Diplomska naloga je razdeljena v dva tematska sklopa, v katerem je zajeto elektronsko bančništvo tako s teoretičnega kot tudi s praktičnega vidika. V prvem tematskem sklopu je bil zajet teoretičen del opredelitve elektronskega bančništva s poudarkom na internetnem bančništvu. Opisano je delovanje elektronskega bančništva, katere storitve ponuja, prodajne poti in varnost poslovanja. Drugi tematski sklop je izključno namenjen praktičnemu prikazu internetnega bančništva za podjetja na primeru Poštne banke Slovenije d.d.. Na začetku je najprej na splošno in kratko predstavljena Poštna banka Slovenije in ponudbo elektronske banke ter njena funkcionalnosti. V nadaljevanju so opisane storitve plačilnega prometa in varnost elektronskega poslovanja ter primerjava dveh ponudnikov programske opreme Hermes SoftLab d.d. in Halcom d.d. z vidika uporabnikov. Poseben poudarek je na razvoju oz. nadgradnji programske opreme in razširitvi ponudbe internetne banke. Opredeljeno je internetno bančništvo za pravne osebe. Internetni način poslovanja pomeni prihranek dragocenega časa, je enostavne uporabe in hkrati prinaša posodobitev bančnega poslovanja. S tem načinom se odpirajo nove tržne poti, preko katerih se komitent poveže z banko. Prav komitenti pa so tisti zaradi katerih banke vodijo nenehen boj s konkurenco, saj se zavedajo, da bodo na trgu ostale samo, če bodo korak pred njimi.
Keywords: Elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, internetno bančništvo, banka, komitent, elektronski denar, mikroplačila, POS delovna mesta, internet, Poštna banka Slovenije, elektronska banka, Hermes SoftLab d.d., Halcom d.d., e - računi, direktne bremenitve SEPA
Published: 16.08.2010; Views: 2270; Downloads: 193
.pdf Full text (4,39 MB)

9.
VARNOST OPERACIJSKEGA SISTEMA WINDOWS IN BREZŽIČNIH POVEZAV
Damjan Kovač, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu so predstavljene varnostne ranljivosti operacijskega sistema Windows in brezžičnih omrežij. Opisane so posamezne varnostne grožnje in preventivni ukrepi za zaščito pred njimi. Našteti so napotki za izbiro in varovanje gesel. Podani so tudi postopki za nepooblaščeno pridobitev uporabniških računov in dostopa do varovanih brezžičnih omrežji.
Keywords: Varnost, brezžično omrežje, varnost operacijskih sistemov Windows, vdori, varnostne grožnje, varnostni ukrepi, uporabniški računi, gesla.
Published: 01.09.2010; Views: 2739; Downloads: 295
.pdf Full text (3,36 MB)

10.
ELEKTRONSKO POSLOVANJE V ZAVODU ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO MURSKA SOBOTA
Monika Kuzma, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Internet je tehnologija največjih možnosti in razsežnosti. Je tehnologija za katero vemo le njene začetke, a njenega konca je nemogoče predvidi, saj se stalno razvija, prenavlja dopolnjuje. Elektronsko poslovanje postaja čedalje bolj privlačno za podjetja saj se z naraščanjem uporabe interneta veča število potencialnih uporabnikov. Elektronsko poslovanje prinaša tako posameznikom kot podjetje in državnim ustanovam številne prednosti je cenejše zato lahko z elektronskim poslovanjem poslujemo z nižjimi stroški. Omogoča prilagajanje izdelkov in storitev posameznemu kupcu, skrajšuje čas poslovanja, omogoča oglaševanje na večih mestih oziroma portalih z manjšimi stroški. Lažji vstop podjetij na tuje trge z nižjimi stroki poslovanja ter hitrejše izvajanje poslovnih procesov. Z vstopom Republike Slovenije v Evropsko unijo je poleg domače zakonodaje, ki ureja informacijsko pravo potrebno upoštevati tudi ustrezno zakonodajo Evropske unije. Zakon o elektronskem poslovanju je bil sprejet na seji 13 junija 2000, ki ga je sprejel državni zbor Republike Slovenije. Ta zakon vsebuje 55 členov, ki govorijo o splošnih določilih, elektronskem poslovanju in podpisu, kazenskih določbah. Digitalno potrdilo je še ena metoda, ki omogoča da je elektronsko poslovanje poteka varno. V Sloveniji imamo štriri overitelje ti so Ministrstvo za javno upravo, Halkom d.d., Nova ljubljanska banka d.d. in Pošta Slovenije d.o.o. Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota vstopa z tehnologijo in v svoje vsakdanje delo uvaja elektronsko poslovanje, strmi pa k novim oblikam elektronskega poslovanja.
Keywords: e-poslovanje, e-kompenzacije, e-davki, plačilni promet, e-računi, Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu
Published: 09.05.2011; Views: 1515; Downloads: 55
.pdf Full text (686,36 KB)

Search done in 0.26 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica