| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 12
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
PRERAČUN MOSTNEGA ŽERJAVA V PODJETJU SATLER D.O.O.
Tilen Strašek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje preračunov mostnih žerjavov. Začne se z kratkim uvodom, ter splošno predstavitvijo mostnih žerjavov v gospodarstvu. Osrednje poglavje diplomskega dela zajema postopek preračuna mostnega žerjava 3,2 toni, kateri bo obratoval v proizvodni hali podjetja Satler d.o.o. Preračun je razdeljen na več področij, izmed katerih sta glavni dve preračun voznega, ter dvižnega mehanizma mostnega žerjava. V zadnjem delu so predstavljena navodila za vzdrževanje, ter uporabo mostnega žerjava, nekaj besed pa je rečenih glede amortizacije, oziroma povračila stroškov mostnega žerjava.
Keywords: transportne naprave, dvigalne naprave, mostni žerjavi, dvižni mehanizmi, vozni mehanizmi, preračun.
Published: 14.07.2011; Views: 2714; Downloads: 577
.pdf Full text (3,16 MB)

9.
Dimenzioniranje konstrukcije žerjava (monorail)
Urban Belca, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava trdnostni preračun konstrukcije enotirnega žerjava po standardu SIST EN 13001. Najprej so bili določeni dinamični koeficienti iz teh so bile nato izračunane sile, ki delujejo na konstrukcijo žerjava. Nato se je na podlagi obremenitev izvedel numerični preračun s programom Abaqus. Izvedli sta se dve analizi, prva za preračun linijske konstrukcije in druga za kontrola izvijanje spodnje pasnice žerjavne proge. Na koncu so predstavljeni in komentirani rezultati numeričnih analiz. Prav tako so predstavljeni dokazi trdnosti, togosti in stabilnosti. Ugotovljeno je bilo, da izbrana konstrukcija ustreza.
Keywords: dvigalne naprave, enotirni žerjav, metoda končnih elementov, žerjavi, linijske konstrukcije
Published: 20.10.2015; Views: 866; Downloads: 148
.pdf Full text (2,58 MB)

10.
Načrtovanje in postavitev mostnega žerjava
Matjaž Hržič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava področje mostnih žerjavov s poudarkom na mostnih konstrukcijah z upoštevanjem veljavnih evropskih standardov. V njem so podane smernice in navodila, ki projektantu pomagajo skozi ta zahtevni proces. Prikazan je preračun mostne konstrukcije pri nosilnosti 5, 16, 20 in 30 ton, v izvedbi z enim ali dvema glavnima nosilcema. Kot glavni nosilci se bodo obravnavali različni I-profili in škatlasti profili s ciljem ugotoviti kateri profil je najustreznejši pri določeni nosilnosti. V zadnjem delu je predstavljena analiza preračuna različnih tipov konstrukcij in kriteriji po katerih so izbrani določeni profili, ter sama izbira najustreznejših profilov.
Keywords: dvigalne naprave, mostni žerjavi, projektiranje mostne konstrukcije.
Published: 27.11.2012; Views: 1185; Downloads: 323
.pdf Full text (5,07 MB)

Search done in 0.2 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica