| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Konstruiranje dvižne naprave za transport kovaških surovcev
Anže Žgank, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema opis konstruiranja dvižne naprave za transport kovaških surovcev. Predstavljeni so končna podoba dvižne naprave in problemi, s katerimi smo se soočali med konstruiranjem. Opisani so delovanje naprave, konceptne rešitve ter izdelava in montaža. Diplomsko delo zajema tudi postopke izdelave, zaključek in ugotovitve.
Keywords: kovaški surovci, transport, dvižna naprava, konstruiranje
Published: 29.11.2019; Views: 504; Downloads: 92
.pdf Full text (2,01 MB)

2.
Odprtozančno in zaprtozančno vodenje dvižnega sistema
Tjaša Pavlovič, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta zasnovana in opisana krmilni sistem in program, ki je bil izdelan za namensko dvižno napravo. Program je izdelan v programskem okolju TwinCAT 3 in se izvaja na krmilniku CX5010. Napravo sestavljajo mini agregat z ventili in hidravlični valj, ki je pritrjen na posebno aluminijasto konstrukcijo. Vodena je s pomočjo krmilne letve, ki zajema stikala, tipkali, potenciometer in krmilno palico. Sistem dopušča možnost preklopa med tremi različnimi načini vodenja. Diskretno vodenje se izvaja s pomočjo dveh tipkal, zvezno s pomočjo krmilne palice in zaprtozančno z dvema potenciometroma. Zasnovan je bil tudi grafični vmesnik za vizualizacijo, ki še dodatno olajša razumevanje delovanja.
Keywords: dvižna naprava, hidravlika, krmiljenje, regulacija
Published: 13.09.2017; Views: 608; Downloads: 102
.pdf Full text (2,62 MB)

3.
Načrtovanje, izdelava in krmiljenje dvižne naprave z mini hidravličnim agregatom
Tine Jurak, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo se nanaša na snovanje modela hidravlične dvižne naprave, ki ponazarja dvižna vrata oz. ploščad manjšega tovornega vozila, pri čemer je za pogon uporabljen mini hidravlični agregat. Začetni del naloge je namenjen predstavitvi dvižnih naprav, mini hidravličnih agregatov ter njihovem področju uporabe. V osrednjem delu sta predstavljena načrtovanje in izdelava dvižne naprave, na koncu pa sledi preračun podatkov ter opis krmiljenja naprave. Na podlagi preračunov smo ugotovili, da se dvižna sila in hitrost spreminjata s kotom dviga. Za delovanje naše naprave s polnim delovnim tlakom, ki ga zmore črpalka, je potreben velik električni tok, kar je bilo potrebno upoštevati pri zasnovi krmilnega dela naprave.
Keywords: dvižna naprava, zasnova, hidravlični agregat, krmiljenje
Published: 13.09.2017; Views: 518; Downloads: 82
.pdf Full text (2,38 MB)

4.
Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica