| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ODVODNJA ODPADNIH VODA V DELU NASELJA DOBROVCE
Boštjan Belšak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Za predvideno kanalizacijsko omrežje v naseljih Skoke in Dobrovce, ki je v fazi izdelave projektne dokumentacije PGD in PZI, ter bo delno sofinancirano iz Kohezijskega sklada Evropske Unije, sem v diplomski nalogi obdelal in prikazal kako potekajo dela v fazi projektiranja in kakšni so postopki pridobivanja nepovratnih sredstev iz Kohezijskega sklada.. Diplomska naloga obsega le del predvidenega kanalizacijskega omrežja v naselju Dobrovce. Razlika med projektno dokumentacijo, ki je v fazi izdelave in diplomsko nalogo je v tem, da sem v diplomski nalogi izdelal rešitev za ločen sistem kanalizacijskega omrežja, v projektni dokumentaciji in dejanski izvedbi, pa bo kanalizacijsko omrežje v mešanem sistemu.
Keywords: kanalizacijsko omrežje, padavinske odpadna voda, sanitarna odpadna voda, čistilna naprava, zadrževalni bazen, razbremenilnik, črpališče, dušilka
Published in DKUM: 08.05.2013; Views: 1758; Downloads: 230
.pdf Full text (2,62 MB)

2.
3.
DUŠILKA ZA VELIKE KRATKOSTIČNE TOKOVE
Danijel Glušič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je obravnavana zračna dušilka, ki se znotraj laboratorija ICEM-TC uporablja pri preskusih z velikimi tokovi. Dušilka je sestavljena iz šestih enakih tuljav, ki jih lahko poljubno povežemo v tokokroge, kar predstavlja izredno veliko število kombinacij vezav dušilke. Za določitev parametrov vseh kombinacij dušilke je bil izdelan analitični model. Rezultati analitičnega izračuna so, za naključno izbrane kombinacije, primerjani tako z numeričnim izračunom kakor z meritvami.
Keywords: elektroenergetika, laboratorijski preskusi, dušilka, induktivnost
Published in DKUM: 21.03.2012; Views: 2297; Downloads: 282
.pdf Full text (4,08 MB)

4.
DVOSMERNI DC/DC PRETVORNIK
Primož Fišer, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen dvosmerni stikalni DC/DC pretvornik, ki se uporablja za dvosmerni prenos energije v sklopu elektromotornega pogona v hibridnih ali električnih vozilih. Pretvornik lahko deluje v načinu navzdol (Buck), kadar s presežno energijo pri zaviranju ali vožnji navzdol polnimo hranilnik energije, ali pa v načinu navzgor (Boost), kjer z akumulirano energijo v hranilniku poganjamo elektromotor. S simulacijo delovanja je bila preverjena in potrjena izbrana topologija pretvornika, rezultati simulacije pa so nam tudi pomagali pri načrtovanju in izbiri komponent, kjer smo največ pozornosti namenili načrtovanju močnostne dušilke. Izmerjen je tudi izkoristek pretvornika v obeh načinih delovanja.
Keywords: stikalni DC/DC pretvornik, hibridna vozila, električna vozila, močnostna dušilka, pulznoširinska modulacija, simulacije, vodenje, meritev izkoristka
Published in DKUM: 02.11.2011; Views: 3271; Downloads: 299  (1 vote)
.pdf Full text (3,15 MB)

5.
MOŽNOST VGRADNJE PETERSENOVE DUŠILKE V OMREŽJE ELEKTRA CELJE D.D.
Arnej Savinek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so opisani različni načini ozemljitve nevtralne točke transformatorja. Podrobno je predstavljeno resonančno obratovanje preko Petersenove dušilke. Obdelani so pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za zanesljivo in varno obratovanje transformatorja ozemljenega preko Petersenove dušilke. Določeni so kriteriji in izbrane razdelilne transformatorske postaje, ki so najbolj primerne za vgradnjo Petersenove dušilke v elektroenergetskem omrežju Elektra Celje d.d.. Predstavljeno ju tudi delovanje že vgrajene Petersenove dušilke v razdelilni transformatorski postaji Krško.
Keywords: Elektroenergetsko omrežje, naprave, transformator, Petersenova dušilka, resonančno ozemljeno omrežje
Published in DKUM: 11.03.2011; Views: 3093; Downloads: 563
.pdf Full text (4,01 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica