| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Optimizacija hrupa pogonskega sklopa na avtomatskih drsnih vratih : diplomsko delo
Jan Horvat, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi bo predstavljeno konstruiranje, izdelava ter testiranje protihrupnega nosilca, ki smo ga razvili v podjetju DOORSON d.o.o. V preteklih letih se je pojavila težnja, da bi serijo vrat pl300 naredili tišjo. Na to je še posebej vplival padec kvalitete motorja, ki je začel proizvajati vse več vibracij. Zato se je podjetje odločilo, da bo naredilo nov nosilec motorja, ki bo blažil vibracije in hkrati zmanjševal glasnost vrat. Postopki konstruiranja, izdelave, testiranja in končni rezultati so predstavljeni v tem diplomskem delu
Keywords: avtomatska drsna vrata, hrup, konstruiranje, nosilec
Published in DKUM: 21.09.2021; Views: 399; Downloads: 28
.pdf Full text (1,97 MB)

2.
Uvedba Industrije 4.0 v podjetju Doorson : diplomsko delo
Tine Glodež, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V predloženem diplomskem delu je obravnavana problematika Industrije 4.0. V teoretičnem delu je predstavljeno ozadje Industrije 4.0 s posebnim poudarkom na digitalizaciji proizvodnih procesov. Analiziran je tudi vpliv Industrije 4.0 na gospodarstvo ter trendi uvajanja tega pristopa v Republiki Sloveniji. Jedro naloge predstavlja študija uvajanja Industrije 4.0 v podjetju Doorson, ki ima omenjeno strategijo zapisano tudi v viziji podjetja. Na koncu so navedeni zaključki ter predlogi za nadaljnje delo na obravnavanem področju.
Keywords: Industrija 4.0, digitalizacija, proizvodni procesi, podjetje Doorson, drsna vrata
Published in DKUM: 18.01.2021; Views: 713; Downloads: 171
.pdf Full text (1,11 MB)

3.
Napreden zaklepni sistem za avtomatska drsna vrata : magistrsko delo
Damian Murgec, 2020, master's thesis

Abstract: Namen magistrske naloge je prikazati celoten inženirski pristop pri razvoju nove generacije električne ključavnice avtomatskih drsnih vrat. Opredelili smo probleme trenutne ključavnice in raziskali možne tipe alternativnih aktuatorjev. Naročili smo nekaj vzorcev različnih motorjev, izdelali lasten elektromagnetni aktuator in s pomočjo programskega orodja Altium Designer razvili tiskana vezja za izdelavo delujočih prototipov. Po napisani programski kodi za mikrokontroler, smo ključavnice skozi serijo preizkusov medsebojno primerjali in izbrali najbolj primerno ključavnico začetnim kriterijem.
Keywords: zaklepni sistem, servo pogon, koračni motor, razvoj tiskanega vezja, končni avtomat prehajanja stanj, avtomatska drsna vrata
Published in DKUM: 06.01.2021; Views: 777; Downloads: 98
.pdf Full text (3,61 MB)

4.
Izboljšava delovanja drsnih vrat smetarnika : diplomsko delo
Uroš Vozlič, 2020, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava izboljšavo delovanja vodila drsnih vrat smetarnika, ki ga proizvajajo v podjetju Dukin d.o.o. Cilj diplomske naloge je bil pripraviti 3D CAD model celotnih vrat, določiti vzroke zatikanja vrat na podlagi geometrijskih in terenskih napak izdelave in montaže konstrukcije smetarnika. S pomočjo numeričnih metod smo računalniški model obremenili in ga simulirali pod različnimi obremenitvenimi pogoji. Simulacije smo izvedli z uporabo metode končnih elementov. Dobljene rezultate vsake izvedene analize smo sproti beležili in jih na koncu primerjali med seboj. Na podlagi dobljenih rezultatov smo podali predloge za izboljšavo delovanja vodenja vrat smetarnika.
Keywords: smetarnik, drsna vrata, numerična analiza, metoda končnih elementov
Published in DKUM: 24.09.2020; Views: 760; Downloads: 94
.pdf Full text (3,48 MB)

5.
Dimenzioniranje profilov drsnih vrat s termičnimi mostički : magistrsko delo
Erik Gal, 2019, master's thesis

Abstract: Glavno zahtevo pri razvoju nove družine avtomatskih drsnih vrat ''product line 330'' predstavlja vključitev termičnih mostičkov, ki služijo povezavi med profili. Uporaba le teh radikalno zmanjša toplotno prevodnost aluminija, vendar se pri tem lahko pojavijo težave pri nosilnosti profilov. Namen magistrskega dela je bil ugotoviti vpliv plastičnih mostičkov na nosilnost sistema in tako razviti sistem, ki ustreza predvidenim obremenitvam. S pomočjo programskega orodja Solidworks smo naredili numerične analize za izračun povesa sistema. Dobljene rezultate smo primerjali z rezultati, ki smo jih pridobili v praksi. Ugotovili smo, da se naš problem lahko reši na dva načina. Prvo rešitev predstavlja uporaba obstoječih profilov z dodatki standardnih profilov, drugo pa razvoj novega profila. Ne glede na izbrano rešitev pa je potrebno še dodatno opozoriti na pomembnost kvalitetnega vpetja profilov na konstrukcijo.
Keywords: Avtomatska drsna vrata, aluminijasti profili, nosilnost, termična ločitev
Published in DKUM: 16.07.2019; Views: 1061; Downloads: 86
.pdf Full text (2,72 MB)

6.
Razvoj mehanizma vodenja drsnih vrat in oblikovno optimiranje smetarnika
Uroš Rozmarič, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V podjetju Dukin d.o.o. izdelujejo smetarnike, ki se uporabljajo za različne velikosti zabojnikov/kontejnerjev za odpadke. Pri smetarniku, ki se uporablja za največje zabojnike, je prišlo do težav pri sami uporabi. Pojavile so se težave pri premikanju drsnih vrat. Vrata so se zatikala in škripala. Napaka je bila v načinu vodenja, ki je bil uporabljen za vodenje drsnih vrat smetarnika. Uporabljen je bil način vodenja, ki ni primeren za izvedbo drsnih vrat, ki so uporabljena na smetarniku. Način vodenja je bilo potrebno izboljšati ali v celoti spremeniti. Celoten način vodenja sem spremenil oz. razvil nove komponente. Zaradi spremembe načina vodenja je prišlo do dimenzijskih sprememb celotnega smetarnika. Odločil sem se, da bom smetarnik istočasno tudi oblikovno optimiral.
Keywords: razvoj, drsna vrata, optimiranje, smetarnik
Published in DKUM: 02.03.2018; Views: 748; Downloads: 57
.pdf Full text (2,36 MB)

7.
Analiza in testiranje koles v vodilih avtomatskih drsnih vrat
Silvo Lovrenčič, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava kolesa v vodilih avtomatskih drsnih vrat. V sklopu diplomskega dela so bile predstavljene izvedbe drsnih vrat, ter njihova konstrukcija. Najbolj je predstavljena sestava vozička, saj so na njega vpeta kolesa, katera so predmet te diplomske naloge. Cilj diplomskega dela je bilo prvo pripraviti numerični model za statično kontaktno analizo koles in vodil, ter analizirati rezultate analiz. Kot drugi cilj je bil testiranje koles na testni napravi podjetja Doorson, kjer smo testirali trajnost teh koles. Pri numerični analizi in testiranju so obravnavana kolesa dveh serij vrat; to so vrata Project line 300 in Project line 330. Rezultati numeričnih analiz in testiranj so komentirani pri vsakem poglavju, ter na koncu v zaključku še skupaj povzeti.
Keywords: Avtomatska drsna vrata, numerične analize, testiranje, kolesa, vodila.
Published in DKUM: 28.09.2017; Views: 966; Downloads: 87
.pdf Full text (3,19 MB)

8.
Zasnova in konstruiranje avtomatskih drsnih vrat "product line 330+"
Erik Gal, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V sklopu praktičnega usposabljanja sem opravljal delo v podjetju, kjer se ukvarjajo z razvojem, proizvodnjo, prodajo in servisiranjem avtomatskih drsnih vrat. Zaradi potrebe po sledenju trendom je konstruiranje novega sistema vrat predstavljalo glavni problem diplomskega dela, in tako smo s primerjavo starejših sistemov zasnovali novo družino avtomatskih drsnih vrat, imenovano »product line 330+«. Rezultati konstruiranja so opisani ter predstavljeni s skicami posameznih delov.
Keywords: Avtomatska drsna vrata, konstruiranje, PVC profili, aluminijasti profili
Published in DKUM: 02.09.2016; Views: 1261; Downloads: 150
.pdf Full text (1,35 MB)

9.
PRIMERJAVA SPLETNIH STRANI PROIZVAJALCEV AVTOMATSKIH DRSNIH VRAT
Rok Marčec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu so na podlagi teoretičnih izhodišč predstavljeni rezultati primerjalne analize spletnih mest sedmih podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo avtomatskih drsnih vrat in imajo sedež v Evropi. Spletna mesta so bila analizirana in ocenjena na podlagi izbranih kriterijev. Najpogostejša pomanjkljivost analiziranih spletnih strani je odsotnost inovativnih elementov, ki bi spletno mesto prilagodili različnim tipom čutnega zaznavanja, ki jih imamo ljudje. Ugotavljamo, da se nekatera podjetja trudijo izkoristiti prednosti, ki jih nudijo nova programska orodja, medtem ko ostala tem orodjem ne namenjajo dovolj pozornosti.
Keywords: spletna stran, avtomatska drsna vrata
Published in DKUM: 24.06.2016; Views: 750; Downloads: 41
.pdf Full text (1,49 MB)

10.
Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica