| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 39
First pagePrevious page1234Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
Optimizacija informacijskega in materialnega toka v oskrbni verigi podjetja Togres (študija primera) : diplomsko delo
Klemen Stropnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Problem, ki se pojavlja je, da zaradi povečanega obsega dela in nepravilne komunikacije med trgovskimi potniki v podjetju Togres, nastajajo stroški, na relacijah Maribor — Ljutomer, Maribor — Ptuj in Slovenska Bistrica — Rogaška Slatina, zaradi nepotrebnih večkratnih voženj na določena dostavna območja. Hkrati pa se obremenjuje voznika tovornega dostavnega vozila, saj mora opravljati tudi dela, ki bi jih morali opravljati drugi. V diplomski nalogi smo pri teoretičnem delu seznanili bralca z logistiko, oskrbno verigo in transportom, kar mu bo kasneje pomagalo pri razumevanju praktičnega dela. V praktičnem delu diplomske naloge pa smo prikazali možnosti odprave problemov, ki jih občuti voznik dostavnega vozila ob enem pa smo prikazali zmanjšanje stroškov dostave. Prikazali pa smo tudi nekatere možne primere stroškovne optimizacije materialnega toka v oskrbni verigi za področje Štajerske. Tako smo prišli do ugotovitve da bi lahko v primeru pravilnega informacijskega toka v oskrbni verigi podjetja razbremenili voznika vsaj fizičnih del, podjetju pa bi v enem letu lahko prihranili tudi do 6.778,00 eur stroškov.
Keywords: oskrbne verige, logistika, dostava, informacija, optimizacija
Published: 03.09.2010; Views: 2009; Downloads: 122
.pdf Full text (1,77 MB)

6.
Analiza kakovosti izvajanja hitre pošte v Pošti Slovenije : diplomsko delo
Alen Medanović, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V uvodu naloge smo opredelili problem, ki je predmet raziskave, in opisali področje. Prav tako smo opredelili namen, cilje naloge, osnovne trditve, predpostavke in omejitve, nazadnje pa opredelili predvidene metode dela. V naslednjem poglavju smo opredelili teoretične osnove logistike, tj. vlogo, pomen in razvoj logistike, funkcijo logistike v podjetju, ter predstavili logistiko v storitveni dejavnosti. Nato smo opredelili transport, kakovost transporta ter pojem in pomen poštnega transporta in prometa ter infrastrukturo in suprastrukturo poštnega prometa. V praktičnem delu naloge smo predstavili podjetje Pošta Slovenije. V naslednjem poglavju praktičnega dela smo predstavili hitro dostavo pošiljk, razvoj dejavnosti, storitve kurirskih podjetij ter opredelili prihodnji razvoj same dejavnosti. Nato smo podrobneje predstavili Hitro pošto Slovenije, nekaj pozornosti pa smo namenili tudi izbranim konkurenčnim podjetjem Hitre pošte Slovenije. Na koncu diplomske naloge pa smo predstavili rezultate raziskave, ki smo jih tudi grafično prikazali. V zadnjem delu naloge pa smo ovrednotili še zastavljene hipoteze.
Keywords: transport, logistika, hitra dostava pošiljk, kakovost storitev
Published: 30.11.2010; Views: 3778; Downloads: 734
.pdf Full text (2,10 MB)

7.
Sledenje pošiljk in njihova varnost : diplomsko delo
Tomaž Horvat, 2010, undergraduate thesis

Keywords: pošiljke, paketi, paketna dostava, sledenje, varnost, diplomske naloge
Published: 10.05.2011; Views: 1688; Downloads: 134
.pdf Full text (1,99 MB)

8.
DISTRIBUCIJA IGER NA SREČO IN SREČK V POSLOVALNICI LOTERIJE SLOVENIJE
Danijela Pernek, 2011, final seminar paper

Abstract: V poglavjih diplomske naloge sem začela s pojmom logistike in distribucije, ter opredelitvijo le teh. V nalogi sem nadaljevala s predstavitvijo Loterije Slovenije, kot vodilne predstavnice iger na srečo v naši državi. V sklopu poslovanja Loterije Slovenije pa sem predstavila poslovalnico Loterije Slovenije iz primarne mreže Nataša Kamenečki s.p.. Diplomski seminar pa sem zaključila s analizo ankete, ki sem jo izvedla med izdelavo naloge.
Keywords: logistika, distribucija, srečke, igre na srečo, naročanje, dostava, skladiščenje, prodaja
Published: 08.12.2011; Views: 1267; Downloads: 186
.pdf Full text (2,57 MB)

9.
INFORMATIZACIJA OSKRBNE VERIGE V SEGMENTU DOSTAVE V POŠTI SLOVENIJE
Bojan Leskovšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: delo pismonoš je zanimivo, dostikrat težavno.Pri opravljanju svojega dela se pismonoše srečujejo z različnimi oteževalnimi okoliščinami in dejavniki,najtežje pa je ravno začetno obdobje-uvajanje.Rešitev,ki bi pomagala pri omejitvi težav,prisotnih pri uvajanju novinca,je temelj naloge,zasnovana pa je na principu voki-tokija. Imenuje se Nanotalk in je že nekaj časa v splošni rabi.
Keywords: Pošta Slovenije, dostava pošiljk, delo na terenu, uvajanje novinca.
Published: 14.12.2011; Views: 1710; Downloads: 244
.pdf Full text (2,18 MB)

10.
REORGANIZACIJA PAKETNE LOGISTIKE POŠTE SLOVENIJA
Nina Šumak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo predstavili in definirali glavne značilnosti logistike. Predvsem pa bomo opisali logistiko v poštnem prometu in njene podsisteme ter paketno logistiko na Pošti Slovenije, ki bo osrednja tema celotnega diplomskega dela. Natančno bomo opredelili različne vrste paketnih pošiljk in njihove lastnosti. Na zakonodajnem področju bomo predstavili zakonska izhodišča za prenos poštnih pošiljk. V drugem delu bomo natančno opisali vse faze prenosa poštnih pošiljk v sedanjem procesu. Predstavili bomo delovna sredstva, potrebna za manipulacijo s paketnimi pošiljkami, ki se koncentrirajo v poštno logističnih centrih in omejujejo kapacitete Pošte Slovenije. Opisali bomo reorganizacijo paketne logistike in optimizacijo transporta, ki predlaga uvedbo šestih regijskih paketnih centrov in je v fazi nastajanja. Kot dodatno izboljšavo bomo predlagali uvedbo paketnih postaj, ki bi bistveno izboljšale dostopnost storitev paketne logistike, saj bi omogočale 24-urno uporabo storitev vse dni v tednu.
Keywords: pošta, paketna logistika, paket, usmerjanje poštnih pošiljk, dostava
Published: 06.05.2012; Views: 1903; Downloads: 269
.pdf Full text (1,90 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica