| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
DIMENZIONIRANJE PODPORNE KONSTRUKCIJE SILOSA
Matej Lapornik, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun podporne konstrukcije silosa za shranjevanje elektrofiltrskega pepela. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun je izveden na podlagi podanih dimenzij silosa in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcije SCIA ESA PT 2007. Na podlagi preračuna podporne konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne profile konstrukcije in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost podporne konstrukcije silosa.
Keywords: silos, podporna konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Published: 28.09.2009; Views: 3266; Downloads: 382
.pdf Full text (3,35 MB)

2.
STATIČNI PRERAČUN JEKLENE KONSTRUKCIJE HANGARJA ZA SHRANJEVANJE LETAL
Andrej Čah, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je dimenzionirati in statično preračunati jekleno konstrukcijo hangarja za shranjevanje letal. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu jeklenih konstrukcij. Preračun izvedemo na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun jeklenih konstrukcij Scia Engineer 2008. Po vzoru že obstoječega hangarja na Letališču Edvarda Rusjana Maribor smo izbrali temu primerno obliko hangarja. Po preračunu jeklene konstrukcije smo izbrali ustrezne nosilne prereze in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomskega dela so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost konstrukcije hangarja.
Keywords: hangar letal, jeklena konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Published: 11.06.2010; Views: 4421; Downloads: 527
.pdf Full text (3,79 MB)

3.
Dimenzioniranje aluminijaste hale
Uroš Vudler, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je dimenzioniranje in statični preračun hale, ki bi bila uporabna za različne namene. Prikazan je splošen pristop k dimenzioniranju in preračunu aluminijastih konstrukcij. Preračun izvedemo na podlagi podanih dimenzij in obremenitev konstrukcije s pomočjo programa za preračun konstrukcij SciaEngineer 2010. Na podlagi preračuna aluminijaste konstrukcije izberemo ustrezne nosilne prereze in njihove dimenzije. V zadnjem delu diplomske naloge so prikazani rezultati, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost aluminijaste hale.
Keywords: aluminijasta hala, aluminijasta konstrukcija, določevanje obremenitev, dokaz nosilnosti in uporabnosti, metoda končnih elementov
Published: 23.05.2012; Views: 1615; Downloads: 154
.pdf Full text (5,15 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica