| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 74
First pagePrevious page12345678Next pageLast page
1.
PROBLEM DOKAZOV, PRIDOBLJENIH NA NEDOPUSTEN NAČIN, V CIVILNEM POSTOPKU
Matjaž Mešnjak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Sodobna tehnologija je omogočila enostaven način pridobivanja velikih količin podatkov. Sledenje vozilom s pomočjo GPS, podatki iz spletnih in poštnih strežnikov, video posnetki nadzornih kamer, »slučajno« posneti telefonski pogovori, izpiski telefonskih pogovorov so enostavni načini pridobivanja informacij. Do teh podatkov, ob upoštevanju pravice zasebnosti, ne bi smeli imeti dostopa. In ti podatki dokazujejo, da nekdo krši naše pravice, povzroča nam škodo, krade naše informacije in jih prodaja konkurentom, ne opravlja svojega dela in uporablja sredstva podjetja v lastno korist. Podatki pridobljeni na nedopusten način so vdor v pravico do zasebnosti. Ali jih lahko kljub temu uporabimo kot dokaz v civilnih postopkih?
Keywords: civilno procesno pravo, dokazni postopek, dokaz, nedopustni dokazi, izključitev dokazov, pravica do zasebnosti, pravica do dokaza
Published: 15.12.2009; Views: 2674; Downloads: 774
.pdf Full text (497,36 KB)

2.
3.
NAČRT TRŽENJA ROMANTIČNEGA HOTELA RENESANSE KOT DEL POSLOVNEGA NAČRTA
Tanja Božič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo oblikovali marketinški načrt romantičnega hotela Renesanse. V prvem delu diplomskega dela proučujemo teoretična izhodišča v povezavi z marketinškim načrtom. Pojasnili smo integralno vlogo marketinškega načrta v poslovnem načrtu podjetja. Opredelili smo ga kot pot, načine, možnosti za doseganje načrtovane prodaje podjetniških učinkov (izdelkov in/ali storitev). V drugem, praktičnem delu diplomskega dela predstavljamo celostno marketinško strategijo hotela Renesanse. Opredelili smo vizijo in poslanstvo podjetja, smotre, cilje podjetja, opravili smo raziskavo okolja in ugotavljali naše prednosti in slabosti (notranje okolje) ter priložnosti in nevarnosti (zunanje okolje).Določili smo celostno ponudbo hotela Renesanse in se osredotočili na nočitvene kapacitete, restavracijo, vinsko klet, wellness ter glavne in dopolnilne turistične programe. Cenovno politiko smo zasnovali z odločitvijo o določanju cene na podlagi razmerja kakovost ter dojemanju le-te s strani potencialnih ciljnih skupin, konkurence ter upoštevanju naše pozicije na trgu, krivulje povpraševanja in stroškov. Odločili smo se za politiko razlikovalnih in promocijskih cen. Distribucija se bo izvajala v okviru lastne prodajne službe ter preko posrednikov v turističnem gospodarstvu; predvsem turistične agencije, turistični operaterji (oboje selektivno), rezervacijski sistemi. Pri promociji in oglaševanju smo določili nosilce, mesta (lastna spletna stran, sejmi, tiskani mediji, radio in televizija) na katere bomo razporedili marketinška finančna sredstva. Procesiranju turistične storitve bomo namenili veliko pozornost saj odločilno vpliva na stopnjo zadovoljstva (pri udeležencih v turistični storitvi) in je lahko edinstvena konkurenčna prednost. Enako velja za »fizične dokaze«. V zadnjem delu diplomske naloge smo določili skupni marketinški proračun. V njem smo po nosilcih določili potrebna finančna sredstva, ki so nujna za uspešno udejanjanje marketinškega načrta hotela Renesanse. Na podlagi marketinškega načrta za hotel Renesanse bomo dosegali zastavljene cilje in tako posledično vplivali na visoko zadovoljstvo uporabnikov in zato na uspešno rast in razvoj v sodobnem spremenljivem poslovnem okolju.
Keywords: KLJUČNE BESEDE: marketinški načrt, celostna marketinška strategija, marketinški splet (7P), ponudba, cenovna politika, distribucija, oglaševanje in promocija, ljudje, fizični dokazi, procesiranje.
Published: 20.09.2010; Views: 4090; Downloads: 978
.pdf Full text (1,17 MB)

4.
GEOMETRIJSKI DOKAZI Z NAPAKO
Tjaša Blažej, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljenih petnajst primerov dokazov z napako. Napake so razdeljene v osem skupin: varljive slike, neupoštevanje vseh možnosti, deljenje z nič, dokazi s skrito predpostavko, površni sklepi, nerazumevanje dokazanega, nepravilna raba besede 'limita' ter neustrezen prenos iz prostora v ravnino. Pri vsakem primeru je najprej predstavljen dokaz z napako, sledi pa analiza napake, kjer napako opišemo in analiziramo.
Keywords: Dokazi z napako, geometrija, koti v trikotniku, skladni trikotniki, enakokraki trikotniki, včrtani pravokotniki, dolžina krivulje, površina.
Published: 06.09.2010; Views: 2073; Downloads: 134
.pdf Full text (1,40 MB)

5.
Forenzične preiskave vzorcev zemlje : diplomsko delo
Robert Kirič, 2010, undergraduate thesis

Keywords: forenzika, forenzične preiskave, vzorci, dokazi, zemlja, kamnine, fosili, analiziranje, diplomske naloge
Published: 23.07.2010; Views: 1889; Downloads: 123
.pdf Full text (1,10 MB)

6.
7.
DNK dokazovanje skozi čas : diplomsko delo
Uroš Veselič, 2010, undergraduate thesis

Keywords: forenzika, kriminalistično preiskovanje, kriminalistična tehnika, DNK, biološke sledi, dokazi, diplomske naloge
Published: 11.08.2010; Views: 2325; Downloads: 303
.pdf Full text (502,21 KB)

8.
9.
10.
Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica