| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 47
First pagePrevious page12345Next pageLast page
1.
Organizacija protokolarnega dogodka : diplomsko delo univerzitetnega študija
Dominik Dimnik, 2006, undergraduate thesis

Keywords: protokol, protokol Republike Slovenije, protokolarni dogodek
Published: 31.03.2008; Views: 2536; Downloads: 423
.pdf Full text (675,82 KB)

2.
Organizacija dogodkov v Mercatorju, d.d. : diplomsko delo univerzitetnega študija
Ana Pintar, 2007, undergraduate thesis

Keywords: organizacija, dogodek, maloprodajna enota
Published: 31.03.2008; Views: 3102; Downloads: 233
.pdf Full text (1,12 MB)

3.
4.
Organiziranje protokolarnega dogodka v JGZ Brdo
Petra Eržen, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Na protokol navadno pomislimo, ko ne vemo, kako pripraviti mizo, kakšen naj bo vrstni red prihoda gostov, kdaj je pravi čas, da pošljemo cvetje, kako se pravilno izobesi zastava,… Že to kaže, da je težko natančno določiti, kaj vse spada v protokol. Definicij o tem, kaj je protokol, je toliko, kolikor je avtorjev. Kot navaja Ksenija Benedetti (2008), je protokol veščina organiziranja, ki krmili javne in zasebne ustanove, skupek norm in pravil, določenih z zakoni, dekreti, odredbami ali navadami. V diplomski nalogi smo predstavili protokolarna pravila, protokol v Republiki Sloveniji, ceremonial uradnih obiskov v Republiki Sloveniji ter Javni gospodarski zavod Brdo. V prvem delu diplomske naloge smo opisali osnovne pojme: protokol, diplomacijo, ceremonial, protokol kot službo in protokolarni dogodek. V drugem delu je opisan sam protokol v Republiki Sloveniji ter ceremonial uradnih obiskov v Republiki Sloveniji. V tretjem delu smo preučili organiziranost in priprave zaposlenih v JGZ Brdo na državniški obisk njenega veličanstva kraljice Elizabete II. in njegove kraljeve visokosti vojvode Edinburškega v Republiki Sloveniji. Prišli smo do ugotovitev, da so se v JGZ Brdo temeljito pripravili in bili v skladu s protokolarnimi pravili, program obiska pa je potekal brez zapletov. Protokol RS in uslužbenci v JGZ Brdo so poskrbeli, da je bil obisk kraljevega para izveden po programu kot ga je potrdila predhodnica V zadnjem delu so naše ugotovitve, predlogi za izboljšavo in zaključek. V medijih so zapisali, da si je predsednik Danilo Türk privoščil protokolarni spodrsljaj, ko je pri pregledu častne čete na Brdu pri Kranju zaustavil kraljico, vendar se to ni štelo kot protokolarni škandal. Obisk kraljice je precej razburkal slovensko javnost glede seznama povabljenih na slovesno večerjo v grad Brdo, pa so tudi te dileme hitro šle v pozabo.
Keywords: - Protokol - Protokol Republike Slovenije - Protokolarni dogodek - JGZ Brdo - Kraljica Elizabeta II.
Published: 17.07.2009; Views: 2738; Downloads: 463
.pdf Full text (3,10 MB)

5.
EDA + SOA - DOGODKOVNO VODENE STORITVENE APLIKACIJE
Marko Lah, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili značilnosti in gradnike dogodkovno vodenih arhitektur. Opisali smo tudi načine procesiranja dogodkov ter natančneje preučili razvoj dogodkovno vodenih sistemov in procesiranja dogodkov zadnjih 50 let. Preučili smo tehnologije tiste SOA, ki nam lahko pomagajo pri razvoju dogodkovno vodenih sistemov. Pridobljeno teoretično znanje smo uporabili pri implementaciji pilotskega projekta, ki zajema integracijo dveh dogodkovno vodenih sistemov, grajenih na različnih programskih platformah (JAVA in .NET). V ta namen smo uporabili odprtokodni ogrodji nServiceBus, ki temelji na .NET okolju, in storitveno vodilo OpenESB povezavi s komponento za procesiranje dogodkov IEP SE, ki temelji na JAVA okolju.
Keywords: dogodkovno vodene, storitveno usmerjene, dogodek, storitveno vodilo, Objavi/Naroči, nServiceBus, OpenESB
Published: 18.06.2009; Views: 1821; Downloads: 110
.pdf Full text (2,59 MB)

6.
Nasilje med otroki s poudarkom na razmerah v osnovnem šolstvu
Andreja Avguštin Majcen, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga obravnava pojav nasilja med otroki s poudarkom na razmerah v osnovnem šolstvu. Pri tem so, z namenom iskanja vzrokov slabega ravnanja z otroki in osvetlitve ozadja, razčlenjeni različni travmatski dogodki, kakor tudi značilno nasilje v družini in nadalje, kako se različne posledice manifestirajo kasneje v šoli in izven družinskega okolja. Otroki so deležni nasilja na različnih mestih, vendar pa ga včasih niti ne prepoznajo. Raziskava diplomske naloge temelji na kvantitativni metodologiji z uporabo strukturiranega vprašalnika, sestavljenega iz dvajsetih vprašanj. Izvedena je bila na dveh osnovnih šolah med učenci tretje triade na temo nasilja v njihovih razredih, pri čemer je sodelovalo 112 učencev. Rezultati so pokazali, da otrokom nasilje ni tuje. Potrdili so domnevo, da je na šoli še vedno največ verbalnega nasilja, ki se dogaja najpogosteje kar v razredu. Dodatno se izkaže, po mnenju anketirancev, da so fantje bolj nasilni od deklet, vendar pa nasilje z leti ne narašča. Zanimiv je tudi podatek, da samo 44% anketirancev popolnoma zaupa zdravstvenemu osebju. Sklep: Čeprav zdravstveno in negovalno osebje nima neposrednega vpliva na vzroke nasilja med osnovnošolci, ima vpliv na blaženje posledic. Pri tem se je pokazalo, da je še nekaj prostora za izboljšanje podobe lika medicinske sestre in predvsem za dolgoročnejše grajenje zaupanja vanje.
Keywords: nasilje med otroki, zloraba otrok, travmatski dogodek
Published: 25.11.2009; Views: 2265; Downloads: 336
.pdf Full text (932,25 KB)

7.
ORGANIZACIJA PROTOKOLARNEGA DOGODKA
Mina Triplat, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Ljudje imamo velikokrat napačno predstavo ob besedi protokol, saj marsikomu vzbuja vtis o zapetosti, strogosti in formalnosti v odnosih med ljudmi, a v realnem življenju pogosto reši marsikatero zagato ali nerodnost. Obenem tudi skrbi, da se stiki predstavnikov držav krepijo in odvijajo skladno in poenoteno. Protokolarni dogodki pa so pogosto okronani s protokolarnimi obroki, ki lahko pomembno pripomorejo k zadovoljstvu gostov, razpoloženju in uspehu dogodka. Tako bo središče in teža diplomske naloge predvsem v praktični predstavitvi protokolarnega banketa ob uradnem obisku Njegove ekscelence predsednika Republike Madžarske gospoda Lászla Sólyoma z delegacijo 8. oktobra 2009 v Javnem gospodarskem zavodu Brdo (JGZ Brdo) ter reševanju težav pri pripravi in izvedbi tako zahtevnega dogodka. V prvem delu diplomske naloge smo na kratko predstavili Protokol Republike Slovenije (RS) ter protokolarna pravila, ki jih je potrebno upoštevati pri obiskih in pogostitvah visokih državnikov, da le-ti potekajo kar se da tekoče in nemoteno. Pobliže si bomo ogledali tudi vrste protokolarnih dogodkov, slovesne obroke ob obiskih tujih visokih državnikov ter vse, kar spremlja slovesni obrok. Naloga nam v drugem delu predstavi JGZ Brdo ter pripravljalna dela, potrebna za uspešno izvedbo dogodka. Tako bomo spoznali vse aktivnosti, ki jih je potrebno izvesti pri organizaciji protokolarnega banketa, od rezervacije prostorov, skrbi za dekoracijo prostora in ureditev miz, zahtevke za ustrezen inventar in pijačo ter na koncu natančne razdelitve navodil v izogib možnim zapletom. Vse skupaj pa se povezuje z veliko sestankovanja in dogovarjanja med Protokolom RS ter JGZ Brdo. V tretjem delu je nato napisan dejanski potek dogodka, in sicer od prihoda gostov, aperitiva, preko celotnega menija do izrekanja zdravice in odhoda gostov. Z odgovori na vprašanja raziskave smo skušali ugotoviti, ali je bilo na področju priprav in na področju izvedbe kaj, kar bi lahko popravili, izboljšali ali naredili drugače.
Keywords: protokol, protokolarni dogodek, slovesna večerja, banket, JGZ Brdo
Published: 28.06.2010; Views: 2383; Downloads: 1319
.pdf Full text (2,15 MB)

8.
SLOVSTVENA FOLKLORA V SLOVENSKEM PORABJU GLEDE NA USTVARJALNO DELO VERE GAŠPAR
Leon Banko, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je bil predstaviti ustvarjalno delo zbirateljice Vere Gašpar ter prek tega bogastvo slovstvene folklore v Porabju in porabskega narečja. Slovstvena folklora v Porabju še vedno živi. Tesno je povezana z načinom življenja in razmišljanja tamkajšnjih ljudi včeraj in danes. Dokaz za to je ravno ustvarjalno delo Vere Gašpar, ki je tematsko, sporočilno in žanrsko zelo raznovrstno. Zbral sem 215 folklornih besedil, med katerimi prevladujejo povedke, predvsem šaljive, veliko je folklornih obrazcev, nekaj pa je tudi pravljic, anekdot in folklornih pesmi. Zbirko sestavljajo besedila, prepisana iz njenih štirih zvezkov, in pripovedovana besedila, posneta na terenu. Gradivo je razvrščeno po temeljnih načelih sodobne slovstvene folkloristike Marije Stanonik v Slovenski slovstveni folklori (1999). Opisane so vse tri ravnine slovstvene folklore Vere Gašpar — tekst, tekstura in kontekst. Ugotovljene so bile tudi geografske, časovne in literarnoteoretične vzporednice z zbranimi folklornimi besedili drugih geografskih območij, časovnih obdobij in drugih zbiralcev. O geografskih vzporednicah lahko govorimo v smislu podobnosti velikega števila folklornih besedil iz Porabja s folklornimi besedili iz vseh ostalih delov Prekmurja — Ravenskega, Dolinskega in Goričkega. Časovne vzporednice so bile ugotovljene v primerjavi obrednega besedila, vezanega na šego vabljenja na poroko, z enakim, a okrog 150 let starejšim besedilom iz Porabja. S primerjavo slovstvene folklore Vere Gašpar s slovstveno folkloro največjega porabskega zbiralca Karla Krajczarja so bile ugotovljene tudi literarnoteoretične podobnosti. Značilnosti zelo »pisanega« porabskega narečja so predstavljene z jezikovno analizo zbranega gradiva. Ta prinaša vse posebnosti porabskega narečja in gornjeseniškega govora ter podobnosti in razlike le-tega s slovenskim knjižnim jezikom.
Keywords: slovstvena folklora, folklorni dogodek, motivika, tekst, tekstura, kontekst, porabsko narečje, šege.
Published: 13.05.2010; Views: 2486; Downloads: 242
.pdf Full text (5,01 MB)

9.
MANAGEMENT DOGODKOV NA PRIMERU NIKE KONVENCIJE
Sara Kapić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen potek ustvarjanja in izvedbe dogodka, ki zajema številne aktivnosti, in sicer na primeru Nike konvencije. Namen diplomske naloge je namreč podati kritično oceno izvajanja aktivnosti, z namenom ugotoviti, katere aktivnosti bi se v okviru upravljanja z dogodkom lahko izpeljale boljše in podati predloge za uspešnejšo zasnovo in organizacijo naslednje Nike konvencije. Na podlagi posnetka je ugotovljeno, da je pri organizaciji, vodenju, izvedbi in nadzoru prihajalo do različnih manjših težav, sicer pa sta si naročnik in izvajalec postavila merljive cilje, odgovornosti pri izvedbi so bile uravnotežene, komunikacija je potekala nemoteno, kar je pomembno vplivalo na uspeh dogodka v celoti. Žal je vrednotenje dogodka potekalo le na podlagi ustnih izjav gostov in zagotovila agencije, zato naročnik ne more natančno ovrednotiti zadovoljstva nad dogodkom.
Keywords: – tržno komuniciranje, – dogodek, – upravljanje dogodka, – projektna skupina pri izvajanju dogodkov.
Published: 25.08.2010; Views: 1918; Downloads: 955
.pdf Full text (2,15 MB)

10.
DIMENZIJE MANAGEMENTA DOGODKA: IBM FORUM
Nina Klanfar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo z naslovom Dimenzije managementa dogodka: IBM Foruma, predstavlja študijo primera managementa dogodka. Osnovni namen diplomskega dela je bil raziskati potek planiranja, načrtovanja in izvajanja samega dogodka, kar smo tudi opisali v teoretičnem delu, prikazali pa v raziskovalnem delu. Z anketnim vprašalnikom, ki smo ga izvedli na 78 udeležencih IBM Foruma, smo želeli ugotoviti kako so zadovoljni z organizacijskim osebjem, krajem, časom, gostiteljem, programom srečanja in dodatnim programom srečanja. Zanimalo pa nas je tudi, kateri vsebinski sklop jim je bil najbolj všeč, kolikokrat so se že udeležili IBM Foruma, ali je opazen razvoj dogodka in ali se nameravajo dogodka udeležiti tudi v prihodnjih letih. Rezultati kažejo na to, da so udeleženci zadovoljni z dogodkom in se nanj radi vračajo. Ugotovili smo, da obstaja neznatna povezanost med hotelskim osebjem in bivanjem, tako kot tudi med predavatelji in strokovnostjo tem. Celoten dogodek je potrebno dobro in skrbno načrtovati, saj so vsi dejavniki med seboj močno povezani in vplivajo na zadovoljstvo udeležencev.
Keywords: • dogodek • management • odnosi z javnostmi
Published: 09.09.2010; Views: 1319; Downloads: 117
.pdf Full text (1,19 MB)

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica