| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Določanje vpliva oblike, mase in položaja komisionirne enote na produktivnost
Tjaša Vovk, 2020, bachelor thesis/paper

Abstract: Učinkovit ter dobro načrtovan komisionirni sistem sta velik plus za številna podjetja. Kljub temu, da je v današnjem času na voljo veliko različnih avtomatiziranih komisionirnih sistemov, pa v distribucijskih centrih ter skladiščih še zmeraj prevladuje ročno komisionirnanje. Ročno komisioniranje je zamudno ter porabi precej dragocenega časa, hkrati pa lahko dolgoročno negativno vpliva na zdravje komisionarjev. Zato je pomembno iskanje rešitev za hitrejše in učinkovitejše ročno komisioniranje, ki v čim manjši meri negativno obremenjuje komisionarje. V diplomski nalogi smo se posvetili predvsem analizi produktivnosti ročnega komisioniranja lahkih komisionirnih enot, ki so uskladiščeni na takšen regal, da lahko komisionar dostopa do vseh odlagalnih mest brez pomoči tehničnih naprav, kot so viličarji, lestve in podobno. S pomočjo eksperimentalne metode ter statistične analize smo prišli do rezultatov, ki kažejo, da imata tako masa kot velikost komisionirne enote vpliv na produktivnost. Prav tako so pokazali, da odlagalno mesto vpliva na hitrost jemanja komisionirne enote iz regala. Torej, produktivnost oziroma čas jemanja bi lahko izboljšali na podlagi dobre razporeditve komisionirnih enot na regalu, saj bi se čas jemanja ob pravilni postavitvi teh enot lahko skrajšal.
Keywords: človek k blagu, komisionirna enota, produktivnost, ročno komisioniranje, distribucijska logistika
Published: 04.12.2020; Views: 218; Downloads: 34
.pdf Full text (1,03 MB)

2.
Distribucijska logistika v podjetju Aluminium Kety Emmi d. o. o.
Jasna Ačko, 2019, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo obsega distribucijsko logistiko v podjetju Aluminium Kety Emmi, d. o. o., v katerem smo se osredotočili na proces FVP. Tako smo s teoretičnega vidika opisali logistične podsisteme in elemente v podjetju. Na področju sledljivosti v podjetju smo opisali standard GS1. Pri opisu in analizi obstoječega stanja smo posnetek stanja distribucije v podjetju prikazali s hodogramom procesa. Z diagramom ribje kosti smo prikazali napake pri nabavi, odpremi in v skladiščnemu prostoru. Za vsako napako smo izpostavili posledico in rešitev. Osredotočili smo se na slabo sledljivost FVP v podjetju in na napake pri odpremi blaga, ki se zgodijo pri nakladanju FVP na transportno sredstvo. Pri slabi sledljivosti smo podali predloge izboljšav, kot sta črtna koda in program za nakladanje materiala na transportno sredstvo Cargo Wiz. S črtno kodo bi povečali sledljivost FVP v podjetju, s katero bi se izognili napakam pri predaji blaga na skladišče, izgubi končnega izdelka in zmanjšali zmote pri nakladanju blaga. S programom Cargo Wiz bi skladiščniku olajšali potek dela, prav tako bi maksimalno izkoristili kapaciteto prostora na transportnem sredstvu.
Keywords: distribucijska logistika, FVP, črtna koda, transport
Published: 09.05.2019; Views: 580; Downloads: 108
.pdf Full text (2,49 MB)

3.
LOGISTIČNI PROCESI V PODJETJU OCEAN ORCHIDS D. O. O.
Martin Cipot, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo je vsebinsko razdeljeno na dva dela: na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo najprej predstavili logistiko in jo opredeliti, v praktičnem delu smo pa prikazali, kako logistični procesi delujejo v izbranem podjetju. V prvem delu smo s pomočjo različnih avtorjev opredelili pojem logistike, opisali njen zgodovinski razvoj ter opisali cilje logistike. Opredelili smo elemente logističnega sistema v proizvodnem podjetju, zanimala nas je pa tudi razdelitev logističnega podsistema. V praktičnem delu smo se osredotočili na logistične procese, ki potekajo v izbranem podjetju Ocean Orchids d.o.o.. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo tropskih orhidej rodu Phalaenopsis. Predstavili smo logistične procese kateri skrbijo za nemoteno proizvodnjo. Prav tako smo opisali tudi logistične podsisteme nabavno, notranjo, distribucijsko, razbremenilno logistiko.
Keywords: Ocean Orchids, orhideje, manipuliranje z blagom, logistika, logistični procesi, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, razbremenilna logistika.
Published: 03.11.2016; Views: 870; Downloads: 133
.pdf Full text (1,55 MB)

4.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU RONDAL
Mateja Unterlehner, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Delo diplomskega seminarja je vsebinsko razdeljeno na dva dela: na teoretični in praktični del. Najprej smo v teoretičnem delu opredelili in predstavili logistiko, v drugem delu pa smo prikazali, kako logistika deluje v našem izbranem podjetju. V prvem delu smo s pomočjo različnih avtorjev opredelili pojem logistike in opisali njen zgodovinski razvoj, katerega smo razdelili na tri pomembna obdobja. Prikazali smo osnovne cilje dobrega vodenja logističnih storitev in ker je naše izbrano podjetje proizvodnega tipa, smo opisali logistične cilje v proizvodnem podjetju. V nadaljevanju smo glede na osnovne funkcije v podjetju prikazali logistične podsisteme z mikrologističnega oz. podjetniškega vidika. S tega vidika smo logistične podsisteme razdelili na nabavno, notranjo, distribucijsko ter poprodajno logistiko, glavne značilnosti in naloge teh podsistemov pa smo prikazali v tretjem poglavju. Za lažje razumevanje bomo v začetku drugega (praktičnega) dela predstavili dejavnost podjetja Rondal d. o. o. in na kratko predstavili podjetje. V nadaljevanju pa smo teorijo o logističnih podsistemih iz tretjega poglavja, povezali s praktičnim delovanjem posameznega podsistema v podjetju Rondal d. o. o.
Keywords: Rondal, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika.
Published: 13.10.2014; Views: 1182; Downloads: 196
.pdf Full text (1,32 MB)

5.
Logistika in njeni podsistemi : e-vaje
Marjan Sternad, 2009, other educational material

Keywords: logistika, logistični sistemi, nabavna logistika, distribucijska logistika
Published: 05.06.2012; Views: 2067; Downloads: 239
URL Link to full text

6.
Distribucija blaga iz logističnega centra podjetja BTC d. d. po Sloveniji : diplomsko delo
Jure Konjar, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Predmet diplomske naloge je predstavitev poslovne enote Logistični center podjetja BTC d.d. in prikazati pretekli in sedanji način opravljanja storitev distribucijske logistike. Prav tako pa je smoter naloge tudi v izboljšanju dosedanjega dela na podlagi izkušenj, raziskav in videnj tekom pisanja diplomske naloge. V diplomskem delu bomo opisali tudi ISO standarde, ki so pomembni za slednje kakovosti poslovanja. V diplomski nalogi smo se osredotočili na problem distribucije v logističnem centru, ki zajema jutranjo odpremo, elektronske dobavnice, avtomatski obračun stroškov distribucije in transport. Problem jutranje odpreme je razpršenost odpremnih mest po celotnem območju Logističnega centra. Rešitev problema bi lahko bilo zdruţenje vseh odpremnih mest v eno odpremno mesto. Pripravljeno blago za kupca spremlja veliko dokumentov v več izvodih, moţna rešitev bi bile elektronske dobavnice. Pomemben del distribucije je tudi denarni tok, ki poteka v nasprotni smeri kot blagovni tok. Da denarni tok lahko poteka, je potrebno obračunati stroške distribucijskih storitev. Obračunavanje slednjih pa predstavlja dodaten strošek, ki ga lahko zmanjšamo z avtomatskim obračunavanjem.
Keywords: distribucijska logistika, ISO standard, skladiščenje, transport
Published: 17.05.2011; Views: 3807; Downloads: 484
.pdf Full text (1,43 MB)

7.
IZBOLJŠANJE ORGANIZACIJE LOGISTIKE V PODJETJU PLINARNA MARIBOR D.O.O.
Blaž Tavčar, 2010, final seminar paper

Abstract: Diplomsko delo v teoretičnem delu zajema opredelitev logistike, in sicer: značilnosti logistike, njen pomen, cilje, outsoucing in elemente logističnega sistema ter stroške, ki nastanejo pri logistiki . V empiričnem delu je predstavljena Plinarna Maribor d.o.o. Bolj podrobno je opisana dejavnost podjetja, lastniška struktura, organiziranost podjetja. V nadaljevanju je razdelana organiziranost logistike v podjetju in sicer na nabavno logistiko, notranjo logistiko, distribucijsko logistiko in poprodajno logistiko Delo diplomskega seminarja je zaključeno s predlogi za izboljšanje organizacije na področju logistike v podjetju, saj je to eno izmed vse večjih in pomembnejših področij, na katerih se podjetje ne sme zadovoljiti le s povprečnimi rezultati.
Keywords: logistika, organizacija, distribucijska logistika, nabavna logistika, zaloge, outsourcing, poprodajna logistika, notranja logistika.
Published: 25.01.2011; Views: 2710; Downloads: 23

8.
DISTRIBUCIJSKA LOGISTIKA V PODJETJU KOZMETIKA AFRODITA D.O.O.
Polona Renier, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Kozmetika Afrodita d. o. o je proizvodno-prodajno podjetje, kar pomeni, da je funkcija distribucijske logistike izrednega pomena. Procesi, ki se odvijajo znotraj distribucijske logistike, danes v podjetju še niso informacijsko podprti, vendar podjetje načrtuje informacijsko podporo le-teh z izgradnjo novega skladišča. Podjetje že ima zastavljen idejni projekt, kako bodo procesi v novem skladišču potekali in smo jih v nalogi tudi predstavili. Z izgradnjo novega skladišča bodo procesi vezani na distribucijsko logistiko potekali hitreje in predvsem z veliko manjšo možnostjo nastanka napak. Izvzeta bo predvsem možnost nastanka napak, ki se navezujejo na izpolnjevanje dokumentacije, ki danes znotraj distribucijske politike skoraj v celoti poteka v papirni obliki. Za učinkovitejše izvajanje logističnih procesov bo v novem skladišču skrbel informacijski sistem WMS — Elogis, ki bo integriran s PIS — Largo. Delavci v skladišču si bodo pri svojem delu pomagali s RF terminali. Podjetje je zunanjemu izvajalcu dalo izdelati tudi ABC analizo, ki se nanaša na novo skladišče. Na podlagi le-te je podjetje ugotovilo, koliko prostora potrebuje za hranjenje izdelkov, kakšna je najprimernejša infrastruktura novega skladišča glede na pretočnost izdelkov v podjetju. Z uvedbo informacijske podpore procesom znotraj distribucijske logistike bodo v podjetju zaokrožili celoto, saj informacijska podpora obstaja že za vse procese, ki se navezujejo na nabavno in notranjo logistiko. Tako bodo informacijsko podprti vsi procesi v podjetju.
Keywords: Distribucijska logistika, RF terminal, WMS, TSE, ABC analiza
Published: 13.12.2010; Views: 3021; Downloads: 834
.pdf Full text (2,30 MB)

9.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU KOLORADO
Tanja Volavšek Kovač, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu Logistični podsistemi v podjetju Kolorado smo v prvem delu predstavili logistiko, cilje in organiziranost logistike, ter njeno pomembnost skozi teoretično opredelitev različnih avtorjev. Osrednji del je namenjen predstavitvi proizvodnega podjetja Kolorado d.o.o. , njegovega razvoja in strategije ter podrobni predstavitvi proizvodnega programa, ki zajema zastave, drogove za zastave, reklamne napise, digitalni tisk in najem oglaševalnih površin. V zadnjem delu smo teoretično opredelili logistične podsisteme: nabavno, notranjo, distribucijsko in poprodajno logistiko in jih povezali s praktičnim delovanjem posameznega logističnega podsistema v podjetju Kolorado d.o.o.. Na področju nabavne logistike smo predstavili tudi primer nabave materiala za zastave. Na koncu smo posvetili tudi pozornost pretoku informacij, kadrom in elektronskemu poslovanju.
Keywords: Kolorado, logistika, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, pretok informacij, kadri, informacijska tehnologija.
Published: 12.11.2010; Views: 2933; Downloads: 439
.pdf Full text (793,35 KB)

10.
ANALIZA IN POTEK PROCESA DISTRIBUCIJSKE LOGISTIKE V PODJETJU ŠTORE STEEL D.O.O.
Sabina Šelekar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Vprašanje pomembnosti logistike postaja danes zelo aktualno, saj je logistika funkcija, kateri se daje v sodobnih in razvijajočih se podjetjih vedno večji poudarek. Vse od nabave do prodaje proizvodov se podjetje sooča z logističnimi storitvami. Logistika je del vsake funkcije v podjetju in velikega pomena za medsebojno sodelovanje ter povezanost z vsemi ostalimi funkcijami (nabava, proizvodnja, prodaja, finance, informatika …). V diplomskem delu se bomo omejili na podsistem logistike, distribucijsko logistiko, ki bi jo lahko najbolje povezali s funkcijo prodaje. Opisuje pot izdelka iz skladišča podjetja do končnega cilja — kupca. Naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu želimo prikazati osnovne značilnosti logistike, podrobno predstaviti distribucijsko logistiko in opisati vse sestavine in elemente le-te. V praktičnem delu pa želimo predstaviti in analizirati potek procesa distribucijske logistike v izbranem podjetju Štore Steel, d. o. o. V prvem poglavju teoretičnega dela bomo na kratko opisali logistiko kot pojem in predstavili vse njene podsisteme. Logistika predstavlja le uvod v naslednje poglavje, kjer bo sledila predstavitev podsistema distribucijske logistike. V naslednjem poglavju, kot smo že omenili, bomo opisali distribucijsko logistiko in podrobno prikazali vse njene elemente. Opisali bomo dokumentacijo v procesu in na kratko predstavili osnove transportnega zavarovanja na osnovi Incoterms klavzul. Praktični del naloge bomo pričeli s kratko predstavitvijo podjetja in nadaljevali s podrobno analizo poteka distribucijske logistike v njem. Na primeru podjetja bomo predstavili elemente distribucijske logistike, podkrepljene s slikovnim in grafičnim materialom. Na koncu bomo predstavili dosežene cilje prodaje v letu 2007 in predstavili plan za leto 2008. S tem bomo zaokrožili praktični del in na samem koncu naloge podali seznam literature in virov.
Keywords: logistika, distribucijska logistika, zunanji transport, JIT (just in time), hišno carinjenje, Incoterms klavzule.
Published: 09.07.2010; Views: 2881; Downloads: 360
.pdf Full text (1,66 MB)

Search done in 0.31 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica