| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
IZDELAVA E-VPRAŠALNIKOV Z ACTIVE SERVER PAGES
Miro Puhek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Z razvojem interneta statične spletne strani ne morejo več slediti potrebam uporabnikov. Morale so se razviti tudi drugačne, dinamične spletne strani. Tako so nastali skriptni jeziki, med katerimi sta najbolj znana Linuxov PHP in Microsoftov ASP. V diplomski nalogi smo predstavili nekaj najpogostejših elementov, ki se uporabljajo pri izdelavi spletnih strani s pomočjo jezika Active Server Pages. Namen diplomske naloge je bil preučiti možnosti za izdelavo e-vprašalnikov, ki jih ponuja skriptni jezik Active Server Pages. Predstavili smo glavne objekte ASP (Response, Request, Session, Application, Server) in vključili razlago vgrajenih komponent ASP (AdRotator, Števce). Zgoraj omenjene objekte in komponente ASP smo tudi razložili in prikazali na primeru spletne strani, ki vsebuje elektronski vprašalnik in dodatek za pošiljanje e-sporočil.
Keywords: Active Server Pages, ASP, dinamične spletne strani, skriptni jeziki.
Published: 11.09.2009; Views: 2000; Downloads: 84
.pdf Full text (420,61 KB)

3.
FLEXICMS - ODPRTOKODNI SISTEM UPRAVLJANJE Z VSEBINO
Miha Pirnat, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo implementirali spletni sistem upravljanja vsebine, ki smo ga poimenovali FlexiCMS. Glavni cilj je bil zgraditi majhen in pregleden sistem, a z dovolj funkcionalnosti, da je primeren za realne spletne strani. FlexiCMS je implementiran v programskem jeziku PHP za spletne strežnike Apache. Za shranjevanje podatkov strani se uporablja podatkovna baza MySQL. Načrtovali smo ga kot minimalističen sistem in pri tem imeli v mislih najpogostejše funkcije spletnih strani. Vgrajena je podpora za iskalnikom prijazne naslove URL, podpora za večjezične strani in nekaj najpogostejših modulov (album, novice, kontaktni obrazec, prenosi). Podprti so večuporabniški portali, z ločenimi spletnimi mesti uporabnikov, kontrolo dostopa do administracije posameznih spletnih mest, registracijo uporabnikov, pregled zadnjih člankov in komentarjev.
Keywords: statične in dinamične spletne strani, varnost spletnih aplikacij, sistemi upravljanja z vsebino, spletna trgovina
Published: 14.03.2012; Views: 1646; Downloads: 112
.pdf Full text (11,15 MB)

4.
PRIMERJAVA STREŽNIŠKIH SKRIPTNIH JEZIKOV
Marko Knehtl, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je med seboj primerjanih pet strežniških skriptnih jezikov, ki se pogosto uporabljajo pri programiranju dinamičnih spletnih strani. Med te jezike spadajo PHP, JAVA, ASP.NET, Python in Ruby. Raziskano je ozadje vsakega jezika, s katerim smo za preizkus ustvarili preprosto dinamično spletno stran. Ob tem so omenjene še ostale komponente, ki so potrebne za delovanje dinamičnih spletnih strani. Sem spadajo strežniki, podatkovne baze in programska opema za pisanje spletnih dokumentov. Za lažji pregled je na koncu dodana primerjalna tabela jezikov, ki bo v pomoč uporabnikom pri izbiri pravega jezika za njihovo delo.
Keywords: dinamične spletne strani, PHP, JAVA, JSP, ASP.NET, Python, Django, Ruby, Rails, MySQL, primerjava
Published: 11.06.2012; Views: 6663; Downloads: 154
.pdf Full text (1,92 MB)

5.
PRIMERJAVA IN ANALIZA JAVASCRIPT SPLETNIH GALERIJ
Sanda Rudež, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je raziskati in primerjati brezplačne JavaScript spletne galerije. Slednje morajo biti manj izkušenemu razvijalcu prijazne in preproste za uporabo pri vključevanju v spletno stran ter morajo omogočati širok nabor funkcionalnosti. Uporabljene so bile metode študije virov in literature, načrtovanje in snovanje primerov uporabe, iskanje in ovrednotenje JavaScript galerij, primerjalna analiza in vrednotenje ugotovitev. Poglaviten rezultat diplomskega dela je ugotovitev, da so si bolj razširjene galerije kakovostno in po načinu uporabe zelo podobne ter se večinoma razlikujejo le v načinu prikaza. Zaradi velikega števila galerij je potrebno raziskati že obstoječe ter najbolj ustrezno prilagoditi svojim potrebam.
Keywords: Spletna galerija, JavaScript, internet, splet 2.0, dinamične spletne strani, primerjava
Published: 04.09.2012; Views: 10541; Downloads: 116
.pdf Full text (3,73 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica