| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Izdelava senzorične table za 1. in 2. starostno obdobje ter odziv predšolskih otrok na njeno praktično uporabo : diplomsko delo
Urška Čeh, 2024, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obsega obravnavo pomena igre in igrač za predšolske otroke. Namen diplomskega dela je izdelava senzorične table, ki bi bila primerna tako za 1. kot 2. starostno obdobje. Izdelana igrača bo nekaj časa prisotna v vrtcu. Na podlagi opazovanja igre z didaktično igračo bomo glede na vnaprej zapisane postavke ocenjevali njeno uporabo. Z diplomsko nalogo želimo namreč predstaviti izdelavo didaktične igrače, ki bi pozitivno vplivala na razvoj različnih področij pri otroku, ob tem pa bi tudi staršu nudila različne možnosti in ideje za lastno oblikovanje težavnih nalog na osnovi igre. V teoretičnem delu je predstavljen pomen igre in igrač za otroka. Pozornost smo namenili tudi vlogi odraslega, predvsem pri pomembnosti izbire in nakupovanja igrač. Vse igrače niso vedno primerne za otroka. Za njegov razvoj so dobre le tiste, ki upoštevajo kriterije dobre igrače, kar je v nadaljevanju tudi predstavljeno. V empiričnem delu smo se posvetili izdelavi senzorične table, kjer smo poskušali upoštevati vse vidike dobre igrače. Le-to smo preizkusili v vrtcu in jo ocenili na podlagi vnaprej zapisanih postavk. S tem smo analizirali izdelano didaktično igračo.
Keywords: igra, didaktična igrača, predšolski otroci, senzorična tabla, učenje
Published in DKUM: 02.04.2024; Views: 132; Downloads: 11
.pdf Full text (1,65 MB)

2.
KONSTRUIRANJE OTROŠKE DIDAKTIČNE IGRAČE
Klavdija Meh, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje in izdelava otroške didaktične igrače za prvo starostno obdobje otrok. Izdelan prototip didaktične igrače za prvo starostno obdobje otrok. Izdelan prototip didaktične igrače je bil predstavljen v vrtcu. Predstavitev in potek igre z didaktično igračo sta predstavljena opisno in s fotografijami. Priloženo je tudi pedagoško mnenje strokovnih delavk iz vzgojno-izobraževalne ustanove o uporabnosti izdelanega prototipa igrače.
Keywords: konstrukcija tekstilnih izdelkov, didaktična igrača, konstruiranje didaktične igrače
Published in DKUM: 12.06.2013; Views: 4204; Downloads: 608
.pdf Full text (2,39 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica