| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 18
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
RAZVOJ ČLOVEŠKIH VIROV V JAVNI UPRAVI: PRIMER SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD
Petra Kujavec, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Znanje predstavlja ključ do uspešnega konkuriranja, doseganja tržne diferenciacije ter donosnosti v globalni ekonomiji. Je temeljni pogoj za opravljanje kakršnega koli celovitega dela. Zato ni presenetljivo, da številna uspešna podjetja vlagajo v razvoj aktivnosti na področju pridobivanja, ohranjanja in razvoja svojih zaposlenih, ki z uporabo znanja pomembno prispevajo k povečanju konkurenčne prednosti podjetja. Upravno delo je dandanes prav gotovo izjemno kompleksno in zahteva dobro usposobljene javne uslužbence. Razvoj človeških virov je nepogrešljiva dejavnost pri doseganju strateških ciljev podjetja, ki v današnjem času deluje v vse težjih tržnih pogojih z močno konkurenco. Hitrim spremembam v okolju so lahko ustrezno prilagodijo le tisti, ki so na to dobro pripravljeni. Zato mora podjetje poskrbeti, da razpolaga s primerno izobraženim in usposobljenim kadrom. Področja delovanja razvoja človeških virov se osredotočajo predvsem na: usmerjanje zaposlenih, strokovno uvajanje novo zaposlenih delavcev, zagotavljanje managerskih in ključnih strokovnih kadrov ter njihova priprava za prevzem določenih funkcij, sistematičen in stalen strokovni, delovni in osebnostni razvoj zaposlenih, skladen z zahtevami dela, spodbujanje ustvarjalnosti zaposlenih , zagotavljanje prenosa znanja na vseh ravneh in med njimi in razvoj čuta pripadnosti zaposlenih. Pomena zlasti izobraževanja in usposabljanja javnih uslužbencev oziroma pomena razširitve in dopolnjevanja njihove strokovnosti ni treba posebej utemeljevati, saj brez znanja ni mogoče vzdrževati niti obstoječega stanja, sploh pa ni mogoče zagotavljati nadaljnjega razvoja sistema javne uprave. Vlaganje v njihovo znanje je daljnosežna naložba, ki že v razmeroma kratkem času prinaša vidne rezultate — kakovostno, učinkovito in zakonito delo javnih uslužbencev., kar v povratni zvezi ravno vpliva na gospodarno porabo proračunskih sredstev.
Keywords: razvoj, izobraževanje, usposabljanje, človeški viri, učenje, delovna kariera, kadrovska, organizacijska in izobrazbena struktura zaposlenih, Slovenski podjetniški sklad
Published: 09.12.2010; Views: 1973; Downloads: 266
.pdf Full text (775,26 KB)

10.
UVEDBA REDNIH LETNIH RAZGOVOROV V NARODNI IN UNIVERZITETNI KNJIŽNICI
Polona Marinšek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: POVZETEK V prvem delu diplomskega dela so podrobneje predstavljeni redni letni razgovori (v nadaljevanju RLR). Teoretično so opredeljeni RLR-ji in odgovori na vprašanje, zakaj jih uvajati v organizacijo. Predstavljeni so tudi pogoji za učinkovito izvedbo ter faze uvedbe RLR-jev: priprava, potek in zaključek. V drugem delu je predstavljena Narodna in univerzitetna knjižnica (v nadaljevanju NUK), njen nastanek, pomen, funkcije in naloge ter kadrovska dejavnost. Podrobneje je predstavljena organizacijska struktura in trenutno stanje sistema razvoja kadrov v NUK-u. Za opis obstoječega stanja so uporabljeni notranji pravilniki knjižnice. Predstavljene so tudi konkretne rešitve za uvedbo RLR-jev v NUK. Tretji del je empirične narave, in sicer je cilj raziskave ugotoviti, kako bi zaposleni v NUK-u sprejeli uvedbo RLR-jev in ali mislijo, da so RLR-ji potrebni. Kako bi sprejeli uvedbo oziroma ali bi ta vplivala na njihovo delo, razvoj delovne kariere in motivacijo.
Keywords: Ključne besede: - kadri, - redni letni razgovor, - delovna kariera, - motivacija, - knjižnica.
Published: 03.01.2012; Views: 1783; Downloads: 128
.pdf Full text (1,59 MB)

Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica