| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
NAČRTOVANJE IN VODENJE PROIZVODNJE V ORODJARNI KOBAN D.O.O.
Aleš Petrovič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomi je opisan problem, ki ga je imelo podjetje z nadzorom nad celotno proizvodnjo. Ta problem je podjetje Koban d. o .o. rešilo z uvedbo programa Perftech Largo. Program izpiše podatke iz povpraševanj, ponudb, naročil, kosovnic in nabavnih nalogov ter omogoča dobro sledljivost dokumentacije, ki je bila podjetju v veliko pomoč pri uvedbi standarda ISO 9001. Rezultat uvedenega programa je boljši nadzor nad samo dokumentacijo, delavci in celotno proizvodnjo. Dobro poznavanje programa in pravilna uporaba sta ključnega pomena, da se na zbrane podatke lahko zanesemo.
Keywords: načrtovanje proizvodnje, nadzor in vodenje proizvodnje, delovna dokumentacija.
Published: 06.07.2011; Views: 2719; Downloads: 310
.pdf Full text (2,76 MB)

6.
7.
PRENOVA PROCESA RAZPISOVANJA DELOVNE DOKUMENTACIJE V TEKSTINI D.D. AJDOVŠČINA
Matej Grmek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko naloga govori o razpisovanju in lansiranju delovne dokumentacije in sledljivosti le-te skozi proces. Podali smo tri postopne ršitve. Izboljšti spremni list tkanine tako, da bo dober nosilec informacij, še vedno pa ni podprt z bazo podatkov. Nadgraditi obstoječi Paradox DOS sistem, kjer se naredi tehnološki list, ki je osnova za spremni list tkanine in kalkulacijo. Ali zamenjati informacijski sistem.
Keywords: organizacija proizvodnje, delovna dokumentacija, sledljivost proizvodnje
Published: 27.02.2014; Views: 814; Downloads: 59
.pdf Full text (2,31 MB)

8.
Konstruiranje priprave za montažo sklopa viličarja
Martin Postružnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja celoten proces konstruiranja priprave za montažo in preverjanje delovanja sklopov viličarjev. Priprava se potrebuje za skrajšanje proizvodnih časov izdelave sklopa. V nalogi so predstavljene faze razvoja izdelka od pojava potrebe po pripravi do izdelave zahtevnika, 3D-modeliranja, izbire materialov in izdelave tehniške dokumentacije. Na podlagi izpolnjenih zahtev in ocene stroškov izdelave bo podjetje morda pripravo tudi izdelalo.
Keywords: Konstruiranje, 3D-modeliranje, delovna priprava, hidravlika, analiza, simulacije, kalkulacija, stroški, tehnična dokumentacija
Published: 09.09.2016; Views: 516; Downloads: 55
.pdf Full text (8,24 MB)

9.
Računalniško podprto gospodarjenje s časom v proizvodnem podjetju
Marko Popič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Gospodarjenje s časom je eden bistvenih elementov produktivnosti proizvodnega podjetja. Današnje razmere na trgu ne dopuščajo, da bi resna proizvodnja delovala brez sprotnih podatkov. Pravočasne informacije iz proizvodnje so eden od temeljev za ohranjanje konkurenčnosti, ustvarjanje zaupanja vrednega poslovnega partnerstva med dobaviteljem in kupcem ter za samo upravljanje proizvodnje. Podjetje Kopa d.d. je za podporo interaktivnemu spremljanju in vodenju proizvodnje izdelalo prilagodljiv sistem UTRIP.PRO, ki po uvedbi nudi boljši nadzor nad dogajanjem v proizvodnih procesih. Program omogoča, da se lahko v proizvodnih procesih beležijo časi prisotnosti delavcev na delovnem centru in operaciji. Evidentirajo se izdelane količine, izmet, napake in zastoji. Analitični modul programa pa omogoča dobro analizo zajetih podatkov.
Keywords: spremljanje proizvodnje, proizvodni proces, čas izdelave, računalniška podpora, delovna dokumentacija
Published: 06.10.2016; Views: 557; Downloads: 33
.pdf Full text (2,52 MB)

10.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v podjetju sems d.o.o.
Saša Stojko, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V gospodarstvu se še vedno občuti kriza, zato je zelo pomembno, da podjetja na trgu ostanejo konkurenčna, ob tem pa dosegajo svoje temeljne proizvodne cilje. Receptov za doseganje teh ciljev je več, eden izmed glavnih pa je prav gotovo uspešno vodenje proizvodnje, ki predstavlja v podjetju temeljno funkcijo, okoli katere se nadalje odvijajo vse ostale aktivnosti. Prav zaradi tega razloga sem se odločila, da opravim analizo procesa vodenja v podjetju, v katerem sem zaposlena. Tako sem v prvem delu diplomske naloge predstavila teoretične osnove vodenja proizvodnje. Najprej je predstavljeno podjetje, nato so opisane še druge teme, kot sta priprava in nadzor proizvodnje. Nato sem se osredotočila na proces vodenja proizvodnje, pri čemer so podane bistvene stvari od prihoda naročila, do načrtovanja proizvodnega programa. Drugi del diplomskega dela zajema trenutno stanje v podjetju Sems d. o. o., kamor je vključen tudi program JobDISPO. Postopek je prikazan od predaje dokumentacije do izdelave končnega izdelka. S to nalogo bi želela podjetju prikazati metode, ki bi jih bilo možno vpeljati v podjetje in bi bile v pomoč pri proizvodnem procesu.
Keywords: priprava proizvodnje, delovna dokumentacija, nadzor, terminsko planiranje, razvrščanje, delovni nalog, JobDISPO
Published: 12.09.2017; Views: 509; Downloads: 89
.pdf Full text (2,64 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica