| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Dekompozicija kartezičnega produkta regularnih grafov v izomorfna drevesa
Gregor Maučec, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava družine 2m-regularnih grafov in m-regularnih dvodelnih grafov, ki se dekomponirajo v izomorfne kopije drevesa T z m povezavami. Obravnavana je k-terica r1,..., rk z vsoto i=1 do k ri = m. Za drevo T s takim k-barvanjem po povezavah z r i povezavami barve i, da ima vsaka pot v T eno ali dve povezavi iste barve, je predstavljen rezultat, da se vsak kartezični produkt grafov G1,...,Gk, kjerje Gi 2ri-regularen graf za 1 <= i <= k, dekomponira v kopije drevesa T.
Keywords: dekompozicijski izrek, dobro barvanje, drevesa, kartezični produkt
Published: 11.11.2016; Views: 629; Downloads: 36
.pdf Full text (514,84 KB)

2.
DEKOMPOZICIJE KONTINUUMOV
Barbara Veit, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu bomo v uvodnem poglavju predstavili osnovne pojme in osnovne primere kontinuumov. Pogledali si bomo eno izmed najpomembnejših tehnik za pridobivanje novih kontinuumov, to je tehnika vgnezdenih presekov, in si na koncu pogledali še nekaj kontinuumov, ki so pridobljeni s to tehniko. V drugem poglavju bomo dokazali Urysohnovo lemo in na koncu še Urysohnov metrizabilnostni izrek, ki bo ključen pri dokazih v naslednjem poglavju. V zadnjem poglavju diplomskega dela se bomo seznanili s pojmoma dekompozicijski prostor in dekompozicijska topologija. Definirali bomo navzgor polzvezne dekompozicije, ki jih bomo kasneje uporabili pri konstruiranju novih zanimivih kontinuumov.
Keywords: Kontinuumi, Vgnezdeni preseki, Urysohnova lema, Urysohnov metrizabilnostni izrek, Dekompozicijski prostor, Navzgor polzvezne dekompozicije
Published: 27.06.2011; Views: 1528; Downloads: 82
.pdf Full text (681,26 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica