| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Deficitarnost kadrov v šolah vožnje Relax
Petra Polovšak, 2019, undergraduate thesis

Abstract: Problem pomanjkanja učiteljev vožnje je v podjetju Relax Trans prisoten že nekaj let. V šolah vožnje Relax smo v okviru diplomskega dela Deficitarnost kadrov v šolah vožnje Relax želeli pridobiti odgovore, ki bodo verodostojni, saj bomo na podlagi teh lahko zmanjšali kadrovsko deficitarnost učiteljev vožnje. Raziskava je bila izvedena s pomočjo anketnega vprašalnika v desetih poslovnih enotah. Od tega je bilo pet poslovnih enot, kjer je prisoten kadrovski deficit učiteljev vožnje, in pet poslovnih enot, kjer kadrovskega deficita učiteljev vožnje ne zaznavamo. Skupno anketiranih oseb je bilo 100. Od tega polovica iz deficitarnih poslovnih enot in polovica iz nedeficitarnih poslovnih enot. Z anketo smo pridobili potrebne podatke. Ti podatki, pa so bili ključnega pomena, da smo lahko v zadnjem delu diplomske naloge odgovorili na zastavljena raziskovalna vprašanja in navedli predloge za lažje pridobivanje manjkajočih kadrov. Ugotovljeno je bilo, da se pomanjkanje učiteljev vožnje pojavlja v izvenmestnih poslovnih enotah, torej v podeželskih poslovnih enotah. Te poslovne enote so: Ilirska Bistrica, Muta, Slovenska Bistrica, Lendava in Mozirje. Ugotavljamo, da je dejavnik, ki odločilno vpliva na odločitev za usposabljanje za učitelja vožnje, oddaljenost mesta usposabljanja za učitelja vožnje do kraja bivanja. Povprečno so ti kandidati oddaljeni 104 km. Drugo težavo pa predstavljajo finančna sredstva, kajti izobraževanje za učitelja vožnje stane 1600 €. Zanimalo nas je tudi, kolikšen delež bi bili potencialni kandidati pripravljeni sofinancirati za izobraževanje. Pokazala se je občutna razlika, saj so kandidati iz nedeficitarnih poslovnih enot povprečno pripravljeni sofinancirati bistveno več kot kandidati iz deficitarnih poslovnih enot. Ugotovljeno je bilo, da bomo v šolah vožnje Relax zmanjšali deficitarnost učiteljev vožnje v podeželskih poslovnih enotah, če jim bomo ponudili sofinanciranje izobraževanja in zagotovili prevoz do kraja izobraževanja. Za nemoteno delovanje, rast, razvoj ter konkurenčnost šol vožnje Relax je razvoj strategije za pridobivanja deficitarnih kadrov je strateškega pomena. Na postavljena raziskovalna vprašanja, so bili pridobljeni vsi odgovori. Glede na rezultate je diplomska naloga postala koristno in uporabno orodje za šolo vožnje Relax.
Keywords: šola vožnje, deficitarnost kadrov, učitelj vožnje, nedeficitarne poslovne enote, deficitarne poslovne enote, kandidat
Published: 13.01.2020; Views: 312; Downloads: 29
.pdf Full text (1,18 MB)

2.
DEFICITARNOST IZOBRAZBENIH PROFILOV V SLOVENIJI
Ida Roš, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Procesi globalizacije, razvoj tehnologije, demografske spremembe … vse to so dejavniki, ki imajo velik vpliva na trg dela, ustvarjaje novih delovnih mest in hkrati spreminjaje ali celo nadomeščanje starih. Ker se delovna sila trgu dela ne prilagaja dovolj hitro, prihaja do strukturnih neskladij. Glavni namen diplomskega dela je raziskati in oceniti kateri so tisti izobrazbeni profili, ki jih na trgu dela najbolj primanjkuje. Naše ocene so pokazale, da se neskladja med ponudbo in povpraševanjem glede na izobrazbene profile v zadnjih petih letih še povečujejo. Posebej je potrebno izpostaviti problematiko deficitarnosti tehničnih profilov. Delovna mesta, za katera delodajalci na slovenskem trgu dela ne najdejo delavcev, mnogokrat zapolnijo tuji delavci. Regulacija migracijske politike stimulira selektivno migracijo tujih delavcev. Za delavce z izobrazbenimi profili, ki jih na našem trgu dela najbolj primanjkuje je pridobivanje delovnih dovoljenj lažje. Poleg kadrovskih štipendij, ki predstavljajo pomembno vzpodbudo za boljši odziv izobraževalnega sistema potrebam delodajalcev, pa se danes izvaja tudi vrsta drugih programov, ukrepov in drugih aktivnosti za zmanjšanje neskladij na trgu dela. Nekaj smo jih tudi predstavili v diplomskem delu. K uspešnemu reševanju problema neskladja bi bistveno pripomogle tudi dolgoročne napovedi potreb po profilih ali poklicih v prihodnosti. Zavedamo se metodoloških težav pri napovedih za prihodnost, vseeno pa lahko iz nekaterih napovedi strokovnjakov ocenimo, kje naj bi se potrebe po delavcih povečevale.
Keywords: Trg dela, Deficitarnost kadrov, Strukturna neskladja, Štipendiranje, Zaposlovanje tujcev
Published: 07.05.2010; Views: 1650; Downloads: 155
.pdf Full text (497,99 KB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica