| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj decentralizirane prezračevalne naprave z vračanjem toplote
Tadej Srpčič, 2021, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu je predstavljen razvoj decentralizirane prezračevalne naprave z vračanjem toplote. Pri razvoju in sestavi prezračevalne naprave so bile uporabljene že standardne komponente in 3D-tiskane komponente, ki smo jih razvili sami z orodjem CAD. Analitično, numerično in eksperimentalno smo dokazali, da naprava deluje v skladu s pričakovanji ter zadosti zastavljenim ciljem. Kratka stroškovna analiza in ustrezni rezultati delovanja naprave so dobra popotnica za nadaljnje delo in razvoj.
Keywords: prezračevanje, rekuperacija, decentralizirana, toplotni izmenjevalec, razvoj
Published in DKUM: 17.12.2021; Views: 327; Downloads: 54
.pdf Full text (7,89 MB)

2.
Razvoj decentralizirane aplikacije s pomočjo Ethereumovega veriženja blokov : diplomsko delo
Tjaša Tišler, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskali tehnologijo veriženja blokov, kjer smo se osredotočili predvsem na Ethereumove rešitve implementacije takšne tehnologije. Spoznali smo se z možnostmi uporabe decentraliziranih aplikacij in tehnologije veriženja blokov tudi na drugih področjih, ne le v svetu kriptovalut. Razvili smo preprosto decentralizirano aplikacijo, kjer smo opisali samo implementacijo takšne aplikacije, razvoj pametnih pogodb in vzpostavitev okolja ter predstavili delovanje končnega izdelka.
Keywords: veriženje blokov, Ethereum, decentralizirana aplikacija
Published in DKUM: 22.11.2019; Views: 693; Downloads: 115
.pdf Full text (1,04 MB)

3.
Analiza in implementacija decentralizirane začetne ponudbe kovancev na platformi ethereum : magistrsko delo
Borut Kitak, 2019, master's thesis

Abstract: Tehnologija verig blokov je omogočila nov način zbiranja zagonskih sredstev. Gre za t. i. začetno prodajo kovancev, ki pa je prišla z določenimi pomanjkljivostmi, zaradi katerih je prihajalo do prevar. Da bi se temu izognili, je nastal izboljšan koncept prodaje žetonov, ki ga imenujemo decentralizirana začetna prodaja kovancev. V magistrskem delu smo se spoznali z različnimi načini zbiranja zagonskih sredstev ter platformami, ki to omogočajo. Nato smo tudi sami implementirali pametne pogodbe za decentralizirano začetno prodajo kovancev na platformi Ethereum.
Keywords: tehnologija veriženja blokov, Ethereum, Solidity, decentralizirana začetna prodaja kovancev, ERC-20
Published in DKUM: 08.11.2019; Views: 598; Downloads: 62
.pdf Full text (2,57 MB)

4.
RAČUNOVODSKA POROČILA KOT PODPORA VODJEM POSLOVNIH PROGRAMOV V PODJETJU X
Metka Podbregar, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V vsaki organizaciji mora pri zbiranju informacij računovodja delovati kot selektor, tako da v poročilu navede samo pomembne informacije in izpusti tiste, ki niso nujne. Izbira informacij mora biti skladna z zahtevami uporabnikov. Pomembne informacije so tiste, katerih posledica so ukrepi oz. so koristne za nameravane ukrepe, saj si z njimi olajšamo pot do zaželenega cilja ali ga celo dosežemo. Zbiranje pomembnih informacij je bistvo poslovodnega računovodstva. Če informacija za tistega, ki jo potrebuje, ni pomembna, potem ni vredna. To je pomembno poudariti, ker je poslovodno računovodstvo tesno povezano z vsemi poslovnimi ravnmi odločanja. Oblikuje namreč informacije za vse ravni odločanja in zato mora poslovodno računovodstvo dobro poznati delovanje podjetja, njegov poslovni proces, ravni odločanja, odgovornost za odločanje in drugo.
Keywords: vodje poslovnih programov, računovodska poročila, računovodske informacije, decentralizirana organizacija, mesta odgovornosti
Published in DKUM: 05.02.2010; Views: 1866; Downloads: 179
.pdf Full text (375,86 KB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica