| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Primerjava okolij za razvoj odprtokodnih projektov z vidika zmožnostno zrelostnega modela
Domen Knez, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo primerjavo štirih spletnih okolij, namenjenih razvoju odprtega programja z vidika zmožnostno zrelostnega modela. Na začetku predstavimo združeni zmožnostno zrelostni model in uradne metode za izvajanje presoje doseganja njegovih ciljev. Predstavimo tudi splošne lastnosti izvajanja primerjalne študije in odprtokodni model razvoja programske opreme. Nato na kratko predstavimo okolja SourceForge, GitHub, Launchpad in CodePlex ter primerjamo njihove funkcionalnosti in priljubljenost glede na število projektov, ki uporabljajo ta okolja. Glede na podporo doseganja ciljev posameznih procesnih področij združenega zmožnostno zrelostnega modela nato s pomočjo rezultatov presoje in rezultatov primerjave presoj posameznih spletnih okolij izberemo okolje SourceForge kot okolje, ki nudi največ funkcionalnosti za doseganje ciljev teh procesnih področij. Na koncu podamo tudi nekaj predlogov za morebitne nadaljnje raziskave.
Keywords: primerjava, zmožnostno zrelostni model, CMMI, SourceForge, GitHub, Launchpad, CodePlex, odprta koda, odprto programje
Published: 05.04.2016; Views: 970; Downloads: 78
.pdf Full text (8,46 MB)

2.
Nadgradnja informacijskega sistema za vodenje projektov v IT podjetjih
Janez Košir, 2010, master's thesis

Abstract: Pri prenovi procesov lahko informacijska tehnologija odigra zelo pomembno vlogo. Res pa je, da lahko nepravilna uporaba informacijske tehnologije pripelje do rešitev, ki so delne, ki ne upoštevajo celote in dajejo v splošnem zelo slabe rezultate. Pravi pristop pri reševanju težav je tako dvostopenjski. Na prvi stopnji je treba opredeliti potrebne značilnosti poslovnega procesa, ki poteka v organizaciji, in ga temeljito prenoviti. Na drugi stopnji pa je treba prenovljenemu poslovnemu procesu zagotoviti organizacijsko in informacijsko podporo. V magistrskem delu je predstavljen model nadgradnje informacijskega sistema za vodenje projektov v IT podjetjih z metodologijo CMMI in Scrum. Teoretični del magistrskega dela je namenjen raziskavi in obdelavi teoretičnih spoznanj o prenovi poslovnih procesov, informatizaciji poslovnih procesov, projektnem vodenju, sestavljenemu modelu zrelostnih nivojev - metodi CMMI (Capability Maturity Model Integrated), agilni metodologiji razvoja programske opreme - metodologiji Scrum in povezovanju teh dveh metodologij. Ugotovitve teoretičnega dela so uporabljene v aplikativnem delu raziskave, kjer je opisan potek prenove projektnega informacijskega sistema Prosis. Zaključki raziskave nas pripeljejo do ugotovitve, da lahko na podlagi uporabljenih teoretičnih in metodoloških izhodišč, sestavimo model informacijskega sistema za vodenje projektov, ki ga je možno učinkovito vpeljati v IT podjetja, ki imajo omejeno število zaposlenih. Pri tem je nadgrajeni informacijski sistem za vodenje IT projektov v skladu z tretjim zrelostnim nivojem modela CMMI in z modelom Scrum. Z upoštevanjem navodil za izboljšave lahko podjetje pristopi k formalni uvedbi modela CMMI in Scrum ter tako pridobi večjo dodano vrednost na že zasičenem in vse zahtevnejšem svetovnem trgu izdelave programske opreme.
Keywords: projektni informacijski sistem, prenova poslovnih procesov, metoda CMMI, metodologija Scrum
Published: 03.09.2010; Views: 2497; Downloads: 373
.pdf Full text (2,92 MB)

3.
4.
Upravljanje konfiguracije kot podlaga za izboljšanje programskega procesa : magistrsko delo
Uroš Sajko, 2002, master's thesis

Abstract: Danes uporabniki zahtevajo vedno več od programske opreme, kar postavljajo pred razvijalce programske opreme zahteve, ki jim nikakor ne bi bili kos brez dobrega upravljanja konfiguracije. V magistrskem delu smo predstavili postopke upravljanja konfiguracije in prednosti predstavljenih postopkov. Opozorili smo na probleme, pri katerih je potrebno biti pri upravljanju konfiguracije še posebej pozoren. V raziskavi smo poglobljeno iskali načine za razširitev procesov upravljanja konfiguracije z namenom, da bi zadostili kar največjemu številu predlaganih aktivnosti v standardu SEI CMMI-SE/SW. V raziskavi predlagamo razširitev orodij z vgrajevanjem atributov. Ocenili smo, da lahko z vgrajevanjem atributov v orodja za upravljanje konfiguracije v veliki meri izboljšamo programski proces.
Keywords: upravljanje konfiguracije, zagotavljanje kakovosti, ClearCase, SEI CMMI standard, programski procesi
Published: 17.04.2008; Views: 3312; Downloads: 248
.pdf Full text (1,13 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica