| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kondicijska priprava članskega moštva
Žiga Kljajić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Z diplomsko nalogo želim predstaviti pojem kondicije, pojem načina kondicijske priprave moštva, sestavine kondicijske priprave in kaj vse je za kondicijsko pripravo pomembno. Z upoštevanjem vseh navedenih, a pomembnih sestavin za kondicijsko pripravo, bodo lahko bralci diplomske naloge in igralci prišli do dobrega poznavanja načina kondicijske pripravljenosti. Predstavljeni so tudi sezonski, mesečni in tedenski načrt dela in skica treninga, brez katerih si današnjega procesa treninga ne moremo zamisliti. V diplomski nalogi sem uporabil gradivo in priprave trenerja UEFA PRO Marijana Pušnika pri treniranju ekipe FC Damash v Iranu, ki nastopa v 1. iranski ligi. Prav tako pa sem uporabil izkušnje, ki sem jih pridobival skozi učni proces na Pedagoški fakulteti Maribor ter kot igralec slovenske reprezentance v nogometu v času igranja od 15. do 21. leta starosti.
Keywords: Ključne besede: kondicija, kondicijska priprava, motorične sposobnosti, ciklizacija, vrste priprav.
Published: 18.11.2011; Views: 2117; Downloads: 579
.pdf Full text (1,54 MB)

2.
ŠPORT NE POZNA DRUGAČNOSTI - NAČRTOVANJE TRENINGA PARAPLEGIKOV V ATLETSKIH METIH
Tanja Cimerman, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Eno najpomembnejših področij vsakega športnega procesa predstavlja samo načrtovanje športne vadbe. Organizacijo vadbenega procesa s ciljem do čim boljše priprave športnika, bi lahko primerjali z umetnostjo, ki je prepletena s poskusi in napakami, s katerimi se srečujemo skozi različna časovna obdobja vadbenega procesa. Da pa sam vadbeni proces poteka v pravi smeri je potrebno vključevanje temeljnih znanstvenih načel. Osnovni namen diplomske naloge je bil preučiti različne pristope k načrtovanju športne vadbe paraplegikov v atletskih metih. Cilji, ki sem si jih zadala so bili osredotočeni na predstavitev načrtovanja treninga in ciklizacije atletov, predstavitev teoretičnih izhodišč za načrtovanje treninga po sistemu vzhodno evropskih držav in zahodnem modelu, primerjava obeh predstavljenih pristopov ter oceniti prednosti in slabosti le teh. Pri pisanju sem si pomagala z različnimi viri, tako domačimi kot tujimi. Veliko mi je pripomoglo znanje, ki sem ga pridobila skozi pogovore s strokovnjaki tega področja. Vsak izmed pristopov ima določene karakteristike. Največja razlika teh dveh pristopov se kaže v razvijanju motoričnih sposobnosti, kjer vzhodni model uporablja bolj vzporedni princip, medtem, ko zahodni model zaporednega. Najbolj pomembna razlika pristopov je v dolžini pripravljalnih obdobij. Če so ta preveč dolga, kot je to značilno za zaporedni princip je težko slediti razporedu tekem skozi vso sezono. Tako so sistemi vzporednega principa v večji prednosti, saj se vse sposobnosti razvijajo hkrati, s čimer ohranjamo kakovostnejši rezultat.
Keywords: gibalna oviranost, meti paraplegikov, ciklizacija, vadbeni cikel, vzporedni princip, zaporedni princip, športna forma
Published: 24.06.2014; Views: 704; Downloads: 79
.pdf Full text (1,18 MB)

Search done in 0.07 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica