SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
KRITERIJI IN POGOJI REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČ NA ZAČETKU NASELIJ
Damjan Štinjek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi križišč v urbanem okolju, ter naprave in ukrepi za umirjanje prometa na začetku naselij. Na primeru rekonstrukcije križišča v Kidričevem je prikazano, kako se s pomočjo ukrepov za umirjanje prometa skuša rešiti problematika prevelikih hitrosti v križiščih na začetku naselij. Za obravnavano križišče je bil podan optimalni predlog rekonstrukcije iz trikrakega v štirikrako križišče, pri čemer je bila izgradnja četrtega kraka potrebna zaradi izgradnje novih stanovanj v bližini križišča. Po presoji vseh kriterijev se je izkazalo, da je optimalna varianta rekonstrukcija obstoječega križišča v mini krožno križišče.
Keywords: cestna križišča, krožno križišče, umirjanje prometa, rekonstrukcija križišč
Published: 02.03.2010; Views: 2363; Downloads: 210
.pdf Full text (5,74 MB)

4.
KRITERIJI IN POGOJI REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČ NA KONCU NASELIJ
Boštjan Biro, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi so predstavljeni tipi križišč v urbanem okolju, ter naprave in ukrepi za umirjanje prometa na koncu naselij. Na primeru rekonstrukcije križišča na Belveder-u v Izoli je prikazano, kako se s pomočjo ukrepov za umirjanje prometa skuša rešiti problematika prevelikih hitrosti v križiščih na koncu naselij. Po analizi kriterijev se je izkazalo, da je optimalna varianta rekonstrukcija obstoječega štirikrakega križišča v krožno križišče.
Keywords: cestna križišča, krožno križišče, rekonstrukcija križišč, umirjanje prometa
Published: 16.06.2011; Views: 1331; Downloads: 81
.pdf Full text (3,49 MB)

5.
ANALIZA UPORABE CESTNO-PROMETNE INFRASTRUKTURE NA OBMOČJU KOROŠKIH VRAT V MARIBORU
Boris Kamenik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Predmet diplomskega dela je analiza mestne četrti Koroška vrata v Mariboru z vidika uporabe cestno-prometne infrastrukture. Podan je pregled cestnih križišč, cestnih odsekov, prometnih površin pešcev in kolesarjev ter mirujočega prometa. Na podlagi terenskega ogleda obstoječega stanja na področju infrastrukture za različne udeležence v cestnem prometu (motorni promet, promet pešcev in kolesarjev, mirujoči promet) je opravljena analiza s poudarkom na prometni mobilnosti in varnosti. Izpostavljene so infrastrukturne pomanjkljivosti ter podani kratkoročni oz. dolgoročni predlogi rešitev, ki bi izboljšali varnost in udobje vseh udeležencev v prometu.
Keywords: mestne prometne površine, cestna križišča, mirujoči promet, pešci, kolesarji, parkirni režim
Published: 13.12.2011; Views: 1763; Downloads: 155
.pdf Full text (8,29 MB)

6.
PREVERITEV VARIANTNIH REŠITEV REKONSTRUKCIJE KRIŽIŠČA NA MARKOVI IN STRESOVI ULICI V KOBARIDU
Luka Leiler, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V našem diplomskem delu, ki se dotika področja mestnih prometnih površin in cestnih križišč, smo poskušali rešiti problem, ki se pojavlja v kraju Kobarid, in sicer v križišču Markove in Stresove ulice. Skozi teoretični del smo predstavili problematiko križišč v urbanem okolju, v sklopu katere smo se osredotočili predvsem na problematiko daljinskega vodenja prometnic v mestnih središčih, problematiko urejanja križišč v mestnih središčih, problematiko nemotoriziranih udeležencev v prometu in na problematiko mirujočega prometa. Poglobili smo se tudi v študijo obstoječe problematike in jo analizirali. Na osnovi tega smo v praktičnem delu pozornost namenili trem variantnim rešitvam, izmed katerih smo izbrali najbolj optimalno rešitev rekonstrukcije obstoječega križišča na Markovi in Stresovi ulici v Kobaridu. Le ta se v veliki meri navezuje na idejno arhitekturno zasnovo ureditve kobariškega trškega jedra, predvsem pa ima funkcionalno rešitev za obstoječe stanje in nudi dolgoročno rešitev.
Keywords: cestna križišča, mestne prometne površine, problematika križišč v urbanem okolju, štirikrako križišče, mini krožno križišče, skupni prometni prostor
Published: 19.09.2013; Views: 1009; Downloads: 160
.pdf Full text (4,42 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica