| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
DIFERENČNI TERMOSTAT ZA OGREVANJE
Jan Nemec, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diferenčni termostat je vezje katerega izhod je odvisen od temperaturne razlike. Termostat se uporablja v ogrevalni tehniki za krmiljenje obtočnih črpalk. S tem je zagotovljen prenos toplote od izvora do hranilnika. V praksi gre za povezavo med kotli, sončnimi kolektorji in hranilniki tople vode. V diplomskem delu smo predstavili različne temperaturne pretvornike. Nadalje smo opisali elektronsko vezje z operacijskim ojačevalnikom ter njegovo delovanje in izmerili določene veličine. Vezje je možno uporabit v različnih aplikacijah, zatorej so nadalje predstavljeni še različni sistemi centralnega ogrevanja.
Keywords: diferenčni termostat, ogrevalna tehnika, centralno ogrevanje
Published: 13.07.2009; Views: 4315; Downloads: 445
.pdf Full text (1,93 MB)

9.
KRMILJENJE IN REGULACIJA CENTRALNEGA OGREVANJA Z ODDALJENIM DOSTOPOM
Andrej Božnik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času, ko je v svetu veliko povpraševanje po povezovanju na daljavo, nam uporaba krmilnikov podjetja Saia Burgess omogoča popolno avtomatizacijo okolja na področju zagona, storitev, nadzora in spremljanja informacij. V diplomski nalogi smo uporabili krmilnik PCD3.M5540 za krmiljenje in regulacijo centralnega ogrevanja. Za programiranje krmilnika smo uporabili programsko orodje PG5, ki vsebuje urejevalnik Fupla, spletno aplikacijo za nadzor podatkov na daljavo pa smo izdelali v programskem orodju S-Web Editor.
Keywords: programirljiv logični krmilnik PCD3, centralno ogrevanje, regulacija temperature, oddaljen dostop, razvojno okolje PG5, urejevalnik Fupla, spletni urejevalnik S-Web
Published: 26.03.2010; Views: 3491; Downloads: 352
.pdf Full text (3,74 MB)

10.
REGULACIJA CENTRALNEGA OGREVANJA IN SONČNIH KOLEKTORJEV Z MOŽNOSTJO DALJINSKEGA NADZORA
Mitja Valenti, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je realiziran prototip krmilne enote, ki omogoča krmiljenje centralnega ogrevanja, pripravo tople sanitarne vode s kotlom na kurilno olje ali s pomočjo sončnih kolektorjevi in omogoča tudi sledenje sončnih kolektorjev za Soncem. Predstavljene so električne sheme in elementi strojne opreme, ki so vsebovani v krmilni enoti. Narejena in predstavljena je programska logika, ki temelji na operacijskem sistemu Salvo.
Keywords: centralno ogrevanje, sončni kolektor, regulacije, mikrokrmilnik, senzorji
Published: 05.01.2011; Views: 2103; Downloads: 229
.pdf Full text (2,24 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica