| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 158
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
RAZŠIRJENOST B2B POSLOVANJA V SLOVENIJI
Simona Kastelic, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Elektronsko poslovanje in trgovanje B2B spreminjata klasično delovanje podjetij in državljanov. Novi načini poslovanja so ustvarili novo poslovno okolje, kjer je vsem subjektom omogočeno nastopanje na globalnem trgu. Podjetjem ponuja mnogo prednosti, seveda pa morajo podjetja za izkoriščanje vseh prednosti tudi uspešno implementirati različne strateške in tehnične rešitve, da s tem preskočijo marsikatero oviro oziroma se izognejo slabostim. Če so podjetja pripravljena veliko vložiti v znanje in sodobno tehnologijo, se bo zvečala tudi njihova konkurenčna prednost na trgu. Na žalost pa je marsikatero podjetje še vedno skeptično do elektronskega poslovanja B2B, saj njihova vodstva ne marajo sprememb in niso pripravljena reorganizirati poslovanja. Težava se pojavlja predvsem pri uvajanju tega načina poslovanja. Zagonski stroški so lahko precejšnji, saj je treba nabaviti vso potrebno tehnologijo, programsko opremo, plačati pa tudi izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. Podjetja se ne zavedajo dolgoročne koristi elektronskega poslovanja B2B in prednosti, ki bi jih z njim pridobili. Organizacija mora delovati in misliti globalno. Zavedati se mora trendov in zahtev, ki jih narekujejo kupci in tržišče. Elektronsko poslovanje ni namenjeno le večjim podjetjem in organizacijam, koristno je tudi manjšim organizacijam, saj bi jim omogočilo razcvet.
Keywords: elektronsko poslovanje elektronsko poslovanje B2B (business-to-business), elektronsko poslovanje B2C (business-to-customer), distribucija
Published: 21.10.2009; Views: 3284; Downloads: 477
.pdf Full text (327,16 KB)

5.
Business Intelligence system implementation at a health services provider
Uroš Malnaršič, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Business Intelligence (BI) is important to any company wanting not only to improve their processes and data quality, but above all their decision-making. The scale of BI systems implementations ranges from small to large. A rule of thumb is that it is the end users who define the scope of an implemented BI solution. After all, a BI project and solution can only be considered successful if they are used after completion. There are several vendors of BI tools and solutions who share a basic foundation, yet whose implemented solutions differ in approach, flexibility and enhancement options. However, they all share the challenges faced by the BI industry since its inception, from Big Data to Predictive Analytics and Data Discovery, to name just a few. In this study, an American vendor of BI tools and solutions, Information Builders, is examined. They have been a market player for forty years and have influenced the development of this industry both directly and indirectly. The main part of the research comprises a case study of a BI system implementation at a health services provider in the Netherlands. By providing insight into a BI implementation project and its successes and failures, the study is able to analyse every aspect of its management and consider the possibilities and functionalities offered by Information Builders’ WebFOCUS platform to solution developers and end users. Furthermore, the study analyses influence of Information Builders’ best practice on the success of the BI implementation project.
Keywords: Business Intelligence, Information Builders, WebFOCUS, implementation project, best practice
Published: 01.06.2016; Views: 806; Downloads: 66
.pdf Full text (1,65 MB)

6.
MODELIRANJE PROCESA AKREDITACIJE PROGRAMSKE OPREME IN STORITEV ELEKTRONSKEGA ARHIVIRANJA
Urška Lah, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili značilnosti elektronskega arhiviranja, od prednosti in tveganj, vse do zakonske podlage in ponudnikov te storitve. Opisali smo tudi modeliranje poslovnih procesov. Raziskali in preučili smo orodji ARIS Toolset in ARIS Business Architect 7.1, ki se uporabljata za modeliranje poslovnih procesov. Na podlagi zbranih podatkov smo izdelali modele postopkov registracije, akreditacije in notranjih procesov v podjetju, ki ponuja storitve elektronske hrambe.
Keywords: elektronsko arhiviranje, procesno modeliranje, notacije poslovnega modeliranja, ARIS Toolset, ARIS Business Architect
Published: 01.10.2009; Views: 2518; Downloads: 251
.pdf Full text (2,81 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA IN MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESOV Z ORODJI PROIZVAJALCEV EMC IN IBM
Klavdija Halimić, 2010, master's thesis/paper

Abstract: Podjetja se morajo pri prenovi in nakupu informacijskih rešitev zavedati svojih problemov in zahtev za informacijske rešitve ter sama raziskati vse možnosti pri ponudnikih takih informacijskih rešitev. Kot smo omenili, je na trgu veliko ponudnikov, vendar le redki ustrezajo specifičnim potrebam podjetja. Za take primere smo v tej nalogi predstavili nekatere od značilnosti takih informacijskih rešitev, ki doprinesejo podjetju največ, in nekatere probleme, ki lahko nastanejo pri uvajanju novih neprilagojenih informacijskih rešitev. Orodje za modeliranje poslovnih procesov in avtomatizacijo v podjetjih je lahko v velikih primerih projekt, ki se nikoli ne konča. Zato vsako podjetje naprej pri sebi dodela procese in s pomočjo orodij za modeliranje procesov pripomore k uspešnemu zaključku in tekočemu spremljanju verzij procesov.
Keywords: Modeliranje poslovnih procesov, BPM, EMC Documentum BPM, IBM Filenet BPM, Business Process Management
Published: 30.06.2010; Views: 3417; Downloads: 295
.pdf Full text (1,89 MB)

8.
PRESOJANJE PRIMERNOSTI RAČUNOVODSKEGA POROČANJA V GORENJU D.D. OB PODPORI INFORMACIJSKEGA SISTEMA SAP R/3
Alenka Oštir, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Na področju zunanjega poročanja pridobiva računovodstvo v slovenskem prostoru vedno večji pomen, kar je rezultat poglabljanja njegove vsebine in doseganja visoke stopnje mednarodne primerljivosti. Prav tako pa predstavljajo računovodska poročila pomembno vlogo pri upravljanju vodstva podjetij s poslovnimi podatki ter s tem presojanju učinkovitosti poslovanja. Zaposlenci, ki so odgovorni za sestavljanje RI, morajo biti pri upravljanju svojih zadolžitev seznanjeni z določenimi pravili in zakonodajo, med katerimi so za slovenska podjetja najbolj pomembni ZGD-1, SRS in MSRP. V diplomski nalogi so v teoretičnem delu poleg zakonskih podlag za sestavljanje RI ter njihovih uporabnikov natančneje prikazani tudi posamezni RI, v nadaljevanju pa je predstavljeno računovodsko poročanje v podjetju Gorenje d.d. Opisano je kreiranje računovodskih poročil tako za notranje kot zunanje poročanje ob podpori informacijskega sistema SAP R/3. Ob primerjavi obeh načinov poročanj so vidne številne razlike in neenakovredna izkoriščanja funkcij, ki jih omenjeni program za potrebe računovodskega poročanja ponuja. Izboljšave so možne predvsem na področju sestavljanja RI za zunanje uporabnike informacij, saj se v teh primerih zaposlenci poslužujejo ročnega načina oblikovanja informacij. Naši predlogi za izboljšanje računovodskega poročanja ter s tem celotnega poslovanja, so ob koncu diplomske naloge tudi predstavljeni.
Keywords: računovodsko poročilo, zunanje poročanje, notranje poročanje, SAP R/3, Business Warehouse sistem, Nova glavna knjiga
Published: 07.07.2011; Views: 1589; Downloads: 201
.pdf Full text (1,98 MB)

9.
IZMENJAVA PODATKOV IN SINHRONIZACIJA PODATKOVNIH BAZ V POSLOVNEM INFORMACIJSKEM SISTEMU "MOONLIGHT BUSINESS SYSTEM"
Ivica Labaš, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je v osnovi zajeto delovanje prenašanja podatkov v poslovnem informacijskem sistemu MoonLight Business System. Na kratko je predstavljeno programsko okolje in uporabljene tehnologije. Zapisane so primerjave in osnove formatov za prenašanje podatkov in sicer XML, CSV in JSON. Na praktičnih primerih sta predstavljena XML in CSV. Za oba formata je zapisan primer uvoza in izvoza podatkov. Glede na to, da je poslovni sistem povezan z večimi podatkovnimi bazami je potrebna njihova sinhronizacija.
Keywords: business information system, MoonLight Business System, XML, CSV, JSON, data base, data exchange, C#, WPF, object
Published: 19.09.2011; Views: 1499; Downloads: 115
.pdf Full text (4,01 MB)

10.
PRENOVA POSLOVNEGA PROCESA V LOGISTIČNEM PODJETJU
Matej Rozman, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga preučuje primer logističnega podjetja, ki ima težavo s prepočasnim izvajanjem del, saj prihaja do velikih napak zaradi prevelikega obsega dela na zaposlenega. Zaposleni v podjetju ne vidijo rešitve in ne poznajo celotnega logističnega procesa, saj se konstantno spreminja glede na želje strank. Od logističnega podjetja stranke vedno bolj zahtevajo nadgradnjo in prilagoditev na njihov način dela. V ta namen je bila razvita celovita prenova logističnega procesa, za potrebe podjetja. Prenova je usmerjena za preverjanje tako finančnih kot časovnih okvirov logističnega podjetja. Cilj diplomske naloge je analizirati logistični proces v podjetju, ga simulirati in analizirati za nadaljnjo prenovo poslovnih procesov logističnega podjetja.
Keywords: Poslovni procesi, IBM WebSphere Business Modeler, logistika, simulacija.
Published: 25.11.2011; Views: 1833; Downloads: 181
.pdf Full text (1,95 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica