| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Brizgani beton in njegova uporaba
Gregor Trlep, 2012, diploma project paper

Abstract: Brizgani beton je tisti beton katerega transportiramo po tlačnih ceveh do mesta vgraditve in ga vgradimo z brizganjem. Pri tem načinu vgrajevanja betona, nanašamo beton s pomočjo stisnjenega zraka. Brizganemu betonu lahko dodamo tudi vlakna, da izboljšamo njegove lastnosti. Ideja, da v mešanico svežega betona ali malte primešamo vlakna anorganskega ali organskega izvora, se je porodila ob želji, da bi se v betonu izboljšale njegove lastnosti kot so: upogibna trdnost, žilavost in odpornost na utrujanje. S tem dosežemo zmanjšanje razpokanosti strukture. Danes za mikroarmiranje uporabljamo vlakna, ki so obstojna v alkalni cementni osnovi in bistveno izboljšajo lastnosti tako nastalega kompozitnega materiala.
Keywords: brizgani beton, mikroarmirani beton, kemijski dodatki betonom, vlakna za mikroarmiranje
Published: 24.09.2012; Views: 2977; Downloads: 491
.pdf Full text (1,11 MB)

3.
TEHNOLOGIJA BRIZGANEGA BETONA
Lojz Pečoler, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava kratek zgodovinski pregled razvoja, sestave in lastnosti brizganega betona. V nadaljevanju smo opisali tehnologijo mokrega in suhega postopka, opremo klasičnega in robotskega nanašanja ter predhodne postopke brizganja betona. Predstavili smo tudi mikrovlakna in njihovo uporabo v brizganem betonu. Diplomsko delo smo zaključili z opisom praktičnih primerov uporabe brizganega betona v tujini in v Sloveniji.
Keywords: gradbeništvo, tehnologija, brizgani beton, mikroarmirani beton
Published: 04.09.2013; Views: 1332; Downloads: 167
.pdf Full text (3,39 MB)

4.
VAROVANJE GRADBENE JAME ZA KANALIZACIJO
Jernej Remic, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi bomo prikazali načrt varovanja gradbene jame na realnem projektu za izvedbo meteorne kanalizacije v Termoelektrarni Šoštanj. V teoretičnem delu se bomo osredotočili na najpogostejše možne načine varovanja gradbenih jam ter na načine odvodnjavanja oziroma nižanja talne in meteorne vode. V praktičnem delu bomo prikazali stabilnostne ter statične analize, dimenzioniranja izbranih podpornih elementov, pretoke in dotoke talne vode, na koncu pa bomo podali predlog izvedbe s tehnologijo gradnje ter izdelali načrte. Za stabilnostne in statične analize bomo uporabili več računalniških programov (Slide, Phase2, Tower7) in analitičnih metod. Cilj naloge je, da na podlagi realnega primera prikažemo izdelavo načrta varovanja gradbene jame, v katerega so zajeti vsi potrebni elementi za zanesljivo in varno izvedbo.
Keywords: Geotehnika, gradbena jama, stabilnostna analiza, brizgani cementni beton, pasivna sidra
Published: 15.07.2016; Views: 957; Downloads: 162
.pdf Full text (3,06 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica