| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 11
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Prenosni avtonomni registrator z lokalno obdelavo podatkov in brezžičnim prenosom
Miha Horvat, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V projektnem delu je predstavljen razvoj prototipa registratorja za merjenje tlaka na vodovodnem omrežju. Namen uporabe registratorja je beleženje hipnih sprememb, kot so vodni udari. Registrator shranjuje podatke lokalno, jih obdeluje in pošilja preko GSM/GPRS signala na oddaljene strežnike. Upravlja ga integrirano vezje Atmega328P, za katerega smo razvili program v programskem jeziku C. Pripravljeno vezje je nameščeno v vodotesno ohišje. Na strežnikih smo opravili vizualizacijo podatkov v obliki grafov, tabel in dinamičnih grafik. Cilj projektne naloge je optimizacija delovanja vodovodnega omrežja na področju delovanja javnega podjetja Vodovod sistema B s pravočasnim obveščanjem in preventivnim ukrepanjem.
Keywords: registrator, lokalna obdelava podatkov, brezžični prenos, vizualizacija, sistem SCADA
Published: 16.05.2019; Views: 638; Downloads: 59
.pdf Full text (37,07 MB)

2.
ZAJEM IN BREZŽIČNI PRENOS PODATKOV Z MIKROKRMILNIKOM ARDUINO
Ferdin Shotani, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektnem delu je predstavljen mikrokrmilnik Arduino Uno in njegova integracija v internetno omrežje. Za potrebe prenosa podatkov preko brezžičnega omrežja je uporabljen Wifi shield podjetja Arduino, za meritev toka je uporabljen senzor ACS712-5b, napetost pa se meri preko uporovnega delilnika. Vsi zajeti podatki se shranjujejo na SD mini kartico in jih je mogoče s programom Processing tudi izrisati v graf.
Keywords: Termoelektrični element, brezžični prenos, baza podatkov, analogno digitalni pretvornik, Arduino
Published: 30.01.2018; Views: 1351; Downloads: 201
.pdf Full text (1,04 MB)

3.
UPORABA KAPACITIVNIH SENZORJEV EMFIT NA PLATFORMI CYPRESS CY8CKIT-049 ZA BREZŽIČNO MERJENJE SIL NA STOPALU
Andraž Kirn, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je obravnavano snovanje sistema za merjenje sil na podplatu in brezžično pošiljanje podatkov na računalnik. Razporejenost sil merimo z osmimi kapacitivnimi senzorji Emfit, za zajem podatkov pa skrbi mikrokrmilnik Cypress CY8CKIT-049. Podatke pošiljamo na računalnik znotraj brezžičnega lokalnega omrežja, pri tem za povezljivost skrbi modul ESP8266, na katerem je poleg osnovnih funkcionalnosti, potrebnih za prenos podatkov, implementiran enostaven strežnik za konfiguriranje. Izdelana je tudi namizna aplikacija, ki omogoča sprejem podatkov, grafično vizualizacijo in shranjevanje.
Keywords: kapacitivni senzorji, mikrokrmilnik, brezžični prenos
Published: 14.10.2015; Views: 802; Downloads: 87
.pdf Full text (2,03 MB)

4.
MEDSEBOJNI VPLIVI MED SISTEMI DVOSISTEMSKEGA PRENOSNEGA VODA
Ernest Lampret, 2015, master's thesis

Abstract: Nesimetrije, ki se pojavijo v elektroenergetskem sistemu, lahko imajo izvor v nesimetričnem odjemu električne energije ali pa v samih elementih prenosnega sistema (transformatorjih, prenosnih vodih ....). Prav pri slednjih so napetostne in tokovne nesimetrije posledica elektromagnetne sklopljenosti med vodnik in sistemi, ki so asimetrično razporejeni v glavah stebrov. Izpeljani izrazi za izračun parametrov voda so bili uporabljeni kot vhodni podatki v modelu dvosistemskega prenosnega voda z enim zaščitnim vodnikom. Model je bil zasnovan v programskem okolju Matlab-Simulink, s katerim so bile opravljene simulacije medsebojnih vplivov in tokovnih nesimetrij. Analiza je bila izvedena za različna obratovalna stanja relativno kratkega voda in v nadaljevanju za vod z vkomponirano transpozicijo vodnikov. V razcepljenem vodu smo poiskali tisto optimalno kombinacijo prepleta faznih vodnikov (transpozicijo), v odvisnosti od razdalje, pri kateri je bila tokovna disimetrija na vhodu vzankanega kraka najmanjša.
Keywords: prenosni vod, dvosistemski vod, nesimetrije tokov, brezžični prenos moči, medsebojni vplivi, elektromagnetna sklopljenost, izgube, prepletanje
Published: 23.06.2015; Views: 795; Downloads: 127
.pdf Full text (14,72 MB)

5.
BREZŽIČNI PRENOS SLIKE MULTIKOPTERJA S STABILIZACIJO KAMERE V OKOLJU LABVIEW
Sebastijan Cvirn, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V delu je opisana izdelava multikopterja s šestimi motorji, hardverske modifikacije na oddajnem in sprejemnem modulu ter softverske na regulatorju hitrosti za brezkrtačne motorje. Opisano je tudi kako smo izvedli celoten stabilizacijski sistem za kamero. Načrtovanje celotnega dvosmernega stabilizacijskega sistema je potekalo v programu SolidWorks 2011. Stabilizacija temelji na odprtokodnem sistemu »BRUSHLESS GIMBAL«. Brezžičen analogni prenos slike na osebni računalnik je bil dosežen z brezplačnim programom WinAvi Video Capture.
Keywords: multikopter, stabilizacija kamere, brezžični prenos slike
Published: 20.09.2013; Views: 1264; Downloads: 138
.pdf Full text (4,31 MB)

6.
DIGITALNI SISTEM ZA MERJENJE IN BREZŽIČNI PRENOS TEMPERATURNIH PODATKOV
Daniel Černi, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo razvili sitem za merjenje temperature in brezžični prenos podatkov, s pomočjo radikofrekvenčnega prenosa, na sprejemno enoto. Merilni sistem je razdeljen na sprejemno in dve merilni enoti. Sprejemna enota je zgrajena okrog mikrokrmilnika PIC18F877A, ki nadzoruje prenos iz merilnih enot in omogoča prikaz podatkov na LCD - zaslonu ter preko vodila USB računalniku pošilja podatke. Merilni enoti pa sta implementirani na mikrokrmilniku PIC16F870, ki skrbi za avtomatsko merjenje temperature s temperaturnim senzorjem Dallas DS18S20 ter posreduje podatke na zahtevo sprejemne enote.
Keywords: Sistem za merjenje temperature, brezžični prenos, radiofrekvenčni prenos, sprejemna enota, mikrokrmilnik, merilne enote, USB, temperaturni senzor Dallas DS18S20.
Published: 13.09.2012; Views: 2667; Downloads: 353
.pdf Full text (5,14 MB)

7.
IZVEDBA PREPROSTE VREMENSKE POSTAJE S POUDARKOM NA ENERGETSKI VARČNOSTI
Matic Merkač, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi smo izdelali preprosto varčno vremensko postajo. Vremenska postaja je sestavljena iz oddajnega dela, ki ga sestavljajo senzorji, mikrokrmilnik ter sprejemno/oddajni modul. Razvita programska oprema poskrbi, da mikrokrmilnik periodično izmeri podatke s senzorjev ter jih nato preko brezžične povezave posreduje sprejemniku. Sprejemnik smo zasnovali tako, da se na osebni računalnik priključi preko povezave USB. Napisali smo tudi program, ki vse podatke prikaže v grafičnem vmesniku. Porabo vremenske postaje smo ocenili na dva načina – analitično in z dejanskimi meritvami. Oba načina sta pokazala, da ima naprava vsaj dve leti avtonomije.
Keywords: mikrokrmilniki, varčno delovanje, vremenska postaja, brezžični prenos
Published: 21.07.2011; Views: 1763; Downloads: 134
.pdf Full text (1,82 MB)

8.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA BREZŽIČNO VODENEGA MODELA ČOLNA ZA PREVOZ VAB PRI RIBOLOVU
Gregor Pihler, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena izvedba daljinsko vodenega modela čolna za prevoz vab pri ribolovu. Cilj projekta je bila nadgradnja in izboljšanje obstoječih rešitev na trgu z uporabo računalniške igralne palice za krmiljenje modela in sistemoma za kontroliran način izmeta vabe in neodvisen izpust navezov. Dodatno je izdelek opremljen z brezžičnim video nadzornim sistemom, s kamero na premični platformi. Izboljšan je način osvetlitve na plovilu z dodatno infrardečo osvetlitvijo. V nalogi so podane smernice za izdelavo konstrukcije modela z uporabljenimi materiali, podrobneje pa so predstavljena elektronska vezja in uporabljene komponente. Poudarek je tudi na opisu in delovanju programske opreme izbranih mikrokrmilnikov.
Keywords: model za prevoz vab, mikrokrmilnik, brezžični prenos, krmiljenje
Published: 21.04.2011; Views: 1551; Downloads: 195
.pdf Full text (3,36 MB)

9.
BREZŽIČNI DIGITALNI PRENOS AVDIO IN VIDEO SIGNALA
Jure Podmenik, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili napravo, s katero brezžično pošiljamo avdio in videosignale. Opisane so osnove o avdio in videotehniki in njenih lastnostih. Dodatno smo preučili tudi v napajalno vezje in vezje za zaporo šuma za oba avdiokanala. Prav tako smo predstavili, kako zajemati videosignal z računalnikom in kako videosliko shraniti s programom. Opravili smo meritve brezžičnega sistema in predstavili ideje za alternativne prenose signalov.
Keywords: avdio, video, prenos, brezžični sistem, signali
Published: 20.12.2010; Views: 3257; Downloads: 219
.pdf Full text (3,98 MB)

10.
Search done in 0.25 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica