| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
MODEL ZAHTEVNEJŠEGA OMREŽJA Z BREZŽIČNO POVEZAVO
Andraž Lavtižar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Raziskal sem možnost uporabe brezžične povezave in priklopa širokopasovnega interneta na oddaljeni lokaciji. Postavil in predstavil sem realen primer tovrstnega dostopa do interneta. Sistem je zgrajen s pomočjo ene brezžične povezave in lokalne mreže, ki je povezana s pomočjo UPT kabla. Predstavil sem možne načine napada na brezžične povezave in možne zaščite pred takšnimi vdori v sistem.
Keywords: Brezžična povezava, Lokalno omrežje (LAN), Internet, Varnost brezžičnih omrežij
Published: 14.04.2011; Views: 1216; Downloads: 104
.pdf Full text (7,49 MB)

2.
ZASNOVA POVEZAVE WAN PO STANDARDU WiFi IEEE 802.11a/b/g/n
Peter Srebot, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo preučuje in praktično predstavlja možnosti za vzpostavljanje WAN v ruralnih področjih po standardu 802.11x. Preučuje vse pomembnejše okoliščine, ki jih je treba upoštevati pri vzpostavljanju brezžičnih povezave na dolge razdalje. S pridobljenim znanjem je bilo vzpostavljeno in predstavljeno brezžično omrežje, ki je omogočilo omreženje celotne vasi, ki ni imela možnosti širokopasovne internetne povezave. Na vzpostavljenem omrežju so bile izvedene meritve, na podlagi katerih smo analizirali lastnosti in zmogljivosti omrežja glede na zunanje dejavnike. Ugotovitve meritev so tudi teoretično razložene.
Keywords: 802.11, brezžična povezava, WAN, LAN, internet, omrežje, radijski valovi.
Published: 09.05.2011; Views: 1929; Downloads: 182
.pdf Full text (3,77 MB)

3.
IZVEDBA PREPROSTEGA BREZŽIČNEGA ELEKTROKARDIOGRAFA
Daren Sonjak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se ukvarjali z izdelavo preprostega brezžičnega elektrokardiografa, ki meri en odvod in preko brezžične povezave pošilja podatke na računalnik. Elektrokardiograf sestavljajo ojačevalci, mikrokrmilnik, modul za brezžično komunikacijo in čip za USB žično povezavo. Programska oprema mikrokrmilnika poskrbi za meritev odvoda in njegovo pošiljanje preko brezžične ali žične povezave. Za prikaz izmerjenih podatkov smo napisali program za računalnik, ki prikazuje dobljene podatke z izrisom grafa. Za oceno delovanja elektrokardiografa in brezžičnega pošiljanja smo primerjali grafe z referenčnimi in profesionalnimi elektrokardiografi in naredili primerjave med žičnim in brezžičnim pošiljanjem.
Keywords: elektrokardiograf, brezžična povezava, mikrokrmilniki, ojačevalniki
Published: 27.09.2013; Views: 823; Downloads: 100
.pdf Full text (2,17 MB)

4.
ELEKTRONSKA KOSITRNA PIŠČAL
Benjamin Jerman, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja zasnovo elektronske kositrne piščali. Ob razvoju glasbenega inštrumenta smo stremeli k čim manjši spremembi občutka igranja na izvirno glasbilo ter hkrati želeli omogočiti prilagodljivo digitalno osnovo, ki bi omogočala poljubno manipulacijo z izhodnim zvokom. V delu je predstavljen predlog rešitve, ki vključuje tako strojne kot programske gradnike. Izdelali smo tudi prototip, ki vključuje baterijsko napajan modul s senzorji, ki se ga vstavi v ohišje piščali in brezžično pošilja odčitke na sprejemnik. Željeni ton se generira na osnovi analize prejetih podatkov, uporabljenega algoritma in uporabnikovih nastavitev. Izdelek omogoča učenje glasbila tudi v okoljih kjer to zaradi pomanjkanja zasebnosti prej ni bilo mogoče ter hkrati predstavlja izhodišče za platformo, ki omogoča eksperimentiranje z novimi oblikami glasbenega izražanja.
Keywords: kositrna piščal, glasbilo, MIDI, brezžična povezava, baterijsko napajanje, 3D tisk, sintetizator zvoka, senzorji, zaznavanje glasnosti, prototip
Published: 25.02.2015; Views: 1648; Downloads: 103
.pdf Full text (4,16 MB)

5.
Digitalno povezljiv aparat
Jože Dermol, 2016, master's thesis

Abstract: Digitalno povezljiv aparat omogoča uporabniku kvalitetno in celovito storitev z možnostjo prihranka njegovega časa, maksimalnim efektom ter maksimalno uporabo obstoječih tehnologij ter upoštevanjem priljubljenih trendov. Digitalno povezljiv aparat deluje v ekosistemu. Storitev povezljivega aparata v ekosistemu sestavljajo digitalno povezljiv aparat (brezžično daljinsko voden aparat), brezžično omrežje, mobilna naprava z nameščeno aplikacijo ter digitalne podporne storitve. Digitalno povezljiv aparat sestavljajo uporabniški vmesnik v aparatu in mobilni napravi; krmilna logika v aparatu, mobilni napravi in oblaku; senzorji v aparatu, mobilni napravi in oblaku; aktuatorji v aparatu; ter brezžični komunikacijski modul v aparatu.
Keywords: digitalno povezljiv aparat, brezžična povezava, ekosistem povezljivega aparata, mobilna aplikacija, digitalna storitev
Published: 10.10.2016; Views: 521; Downloads: 85
.pdf Full text (3,72 MB)

6.
Razvoj in izdelava sistema za interaktivno upravljanje procesov montaže
Marko Šnajder, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil izdelava in razvoj delovne interaktivne montažne mize, ki pomaga operaterju v industriji pri sestavi izdelka in ga tako vodi skozi proces montaže. Opravljen je bil pregled že obstoječih tovrstnih sistemov in na podlagi le-teh se je rodila zamisel o izboljšanju in nadgraditvi takšnega sistema. Sistem, opisan v diplomskem delu, se razlikuje od obstoječih sistemov in sicer v uporabi novejših tehnologij, kot so zasloni na dotik, relativno novih mikrokrmilnikih s funkcijo brezžične povezave ter drugačnih pristopih pri oblikovanju konstrukcije interaktivne montažne mize. Pri tem je vredno omeniti, da je celoten voden proces montaže, voden skozi monitor na dotik.  
Keywords: proces montaže, zaslon na dotik, brezžična povezava, konstrukcija
Published: 19.10.2018; Views: 232; Downloads: 33
.pdf Full text (1,09 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica