| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Razvoj spletnih strani z ogrodjem materialize CSS
Jovan Drašković, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljeno ogrodje Materialize CSS in razvoj spletne aplikacije s pomočjo le-tega. Prvi del diplomske naloge opisuje ustvarjanje in razvoj ogrodja Materialize CSS, način delovanja na podlagi vizualnega jezika Material Design in komponente ogrodja. Predstavljena je primerjava ogrodja Materialize CSS z ogrodjem Bootstrap, ki je eno od vodilnih na področju razvoja spletnih strani in aplikacij. Izpostavljene so prednosti in slabosti obeh ogrodij. Primerjava ogrodij je pokazala, da je izbira primernega ogrodja odvisna od potreb uporabnika, čeprav sta obe ogrodji kakovostni in ponujata dobre možnosti za razvoj vizualne podobe v primeru spletnih in mobilnih aplikacij.
Keywords: ogrodje, oblikovanje, CSS, HTML, spletna stran, Materialize CSS, Bootstrap
Published: 13.01.2020; Views: 587; Downloads: 71
.pdf Full text (2,10 MB)

2.
Spletna aplikacija za povezavo strank s podjetji
Tobi Dvoršak, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Ker se dandanes mlada in manj znana podjetja težje predstavijo javnosti, vsako podjetje potrebuje dobro povezavo z morebitnimi strankami. Podjetja se lahko preko spletne aplikacije predstavijo s svojimi aktivnostmi in dejavnostmi, ki jih nudijo. Stranke oz. uporabniki aplikacije imajo tako pregled nad podjetji in jih lahko izbirajo glede na svoje potrebe oz. zanimanja. Stranke lahko vzpostavijo direktni kontakt s podjetjem preko implementirane aplikacije. Aplikacija je implementirana v ogrodju ASP.NET MVC. Za shranjevanje podatkov smo uporabili podatkovno bazo Microsoft SQL. Pri prijavi v spletno aplikacijo smo uporabili vtičnik družbenega omrežja Facebook. Za oblikovanje spletne aplikacije smo uporabili spletne tehnologije, kot so HTML5, CCS3, JavaScript, jQuery in Bootstrap.
Keywords: spletna aplikacija, povezava strank s podjetji, ASP.NET MVC, Bootstrap, Google Maps
Published: 07.11.2018; Views: 394; Downloads: 41
.pdf Full text (2,02 MB)

3.
Razvoj predloge spletne strani
Žan Vodnjov, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V okviru diplomske naloge sem raziskoval razvoj izdelave spletnega mesta, ki lahko konkurira na današnjem digitalnem trgu. Osredotočil sem se na celoten proces izdelave sodobnega spletišča. Izbral sem ustrezen CMS sistem, na katerem bo tekla končna rešitev. V celotnem procesu sem izdelal lastno predlogo spletne strani, ki tako programersko, kot grafično ustreza zahtevam sodobnega digitalnega trga. Spletna rešitev bo v nadaljevanju razvoja implementirana v vsakdanjo produkcijsko rabo, z zakupom domene in gostovanja ter s selitvijo na svetovni splet. Končna rešitev je prijazna tako namiznim, kot tudi mobilnim napravam. Produkt pomaga zagonu konkretnega podjetja iz prakse, ki je trenutno še v fazi razvoja. Ravno zaradi tega menim, da je nova spletna stran več kot dobrodošla, saj že pripomore k razvoju novega podjetja.
Keywords: spletna stran, predloga spletne strani, wordpress, sistem za upravljanje vsebin, bootstrap
Published: 01.09.2017; Views: 487; Downloads: 57
.pdf Full text (2,06 MB)

4.
Izdelava spletnih aplikacij s pomočjo ogrodij Bootstrap 3 in Laravel 5
Ozren Blanuša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Spletne aplikacije imajo podobno strukturo, kar je njihove razvijalce v preteklosti vodilo v razvoj različnih spletnih ogrodij, s katerimi so želeli doseči hitrejši razvoj aplikacij. V ta namen so nastala številna ogrodja, od katerih sta trenutno najbolj popularna Bootstrap 3 in Laravel 5. Slednji sta bili v diplomskem delu podrobno preučeni in praktično uporabljeni na primeru razvoja lastne spletne aplikacije, imenovane ''Dogodko''. Potrjeno je bilo, da je razvoj aplikacije bistveno hitrejši in lažji kot brez uporabe ogrodij, saj sta raziskani in uporabljeni ogrodji zasnovani tako, da omogočata uporabo že napisane kode oziroma modulov.
Keywords: HTML5, CSS3, Bootstrap, Laravel, HTTP, WAMP
Published: 13.09.2016; Views: 1132; Downloads: 139
.pdf Full text (573,75 KB)

5.
Razvoj metode za izbiro klasifikatorja
Aleš Černezel, 2016, doctoral dissertation

Abstract: V doktorski nalogi opišemo razvoj metode za izbiro klasifikatorja. Glavni prispevek omenjene metode je izbor najustreznejših kombinacij: metode za merjenje točnosti, klasifikacijskega algoritma in velikostjo učne množice; v okviru uporabniško definiranih kriterijev. Metoda je splošna in posledično tudi prilagodljiva ter razširljiva. Postopek izvajanja je formalno zapisan v obliki psevdokoda. Za potrebe zagotavljanja teoretične podlage izvedemo tudi več empiričnih raziskav, kjer dobljene rezultate analiziramo s serijo statističnih preizkusov. Izsledki raziskav doprinesejo naslednje prispevke k znanosti. Formalizacija odločitev in kriterijev za izbiro najustreznejše metode za merjenje točnosti. Formalizacija odločitev in kriterijev za izbiro najustreznejšega klasifikacijskega algoritma. Izbor matematičnega modela, ki v splošnem najbolje opiše obliko učnih krivulj. Formalizacija terminalnih kriterijev za določanje najustreznejše velikosti učne množice.
Keywords: Strojno učenje, klasifikacija, klasifikacijski algoritmi, podatkovne zbirke, primerjava algoritmov, zmogljivost klasifikacije, navzkrižna validacija, metoda bootstrap, učna krivulja, prileganje krivulj, aproksimacija krivulj, potenčni zakon, eksponentni zakon, terminalni kriteriji
Published: 21.07.2016; Views: 930; Downloads: 178
.pdf Full text (3,04 MB)

6.
PRIMERJAVA IN UPORABA OGRODIJ CSS PRI IZDELAVI SPLETNIH STRANI
Dejan Tomažin, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Spletne strani imajo večinoma podobno strukturo, zato so se razvijalci le-teh odločili pohitriti izdelavo spletnih strani s pomočjo CSS ogrodij. Obstaja veliko število različnih ogrodij, ki nam olajšajo izdelovanje spletnih strani. V diplomski nalogi so predstavljene prednosti in slabosti petih najpopularnejših CSS ogrodij ter njihova primerjava. Podrobneje je predstavljeno CSS ogrodje Bootstrap, s pomočjo katerega smo izdelali spletno stran in tako na praktičnem primeru preizkusili uporabo CSS ogrodij.
Keywords: CSS, HTML, ogrodje CSS, Bootstrap
Published: 06.11.2015; Views: 905; Downloads: 116
.pdf Full text (820,29 KB)

7.
RAZVOJ SPLETNE APLIKACIJE ZA PREMOŽENJSKO SVETOVANJE
Klemen Balantič, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena spletna aplikacije za podporo premoženjskega svetovanja v družbi Concorde PS, d. o. o. V uvodnem delu so opisani problemi, s katerimi se podjetje srečuje, nato pa je kot rešitev in rezultat diplomske naloge predstavljena izdelana spletna aplikacija in kratek opis tehnologij, ki so bile uporabljene pri razvoju. Aplikacija se lahko uporablja na vseh sodobnih napravah, ki imajo spletni brskalnik in dostop do interneta, uporabniški vmesnik pa je narejen na način, da se samodejno prilagaja različnim velikostim zaslonov. Aplikacija je funkcionalno razdeljena na tri vrste uporabnikov: svetovalec, operater in stranka. V srednjem delu so opisane funkcionalnosti za posamezno vrsto uporabnika. Pri razvoju aplikacije so bili upoštevani razni ukrepi za zaščito in obrambo pred različnimi vrstami napadov in grožnjami, ki so opisani v poglavju o varnosti. Na koncu so opisani še odzivi različnih vrst uporabnikov in navedeni nekateri predlogi za izboljšave in smernice za naprej.
Keywords: spletna aplikacija, premoženjsko svetovanje, Bootstrap
Published: 04.11.2015; Views: 887; Downloads: 83
.pdf Full text (3,15 MB)

8.
RAZVOJ SODOBNIH SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI ODPRTOKODNEGA OGRODJA LARAVEL
Rok Vetršek, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta podrobno predstavljeni odprtokodni ogrodji Bootstrap in Laravel. Prvo omogoča enostavno in hitro oblikovanje odzivnih spletnih aplikacij, drugo pa je eno od vodilnih ogrodij, ki temeljijo na jeziku PHP in MVC arhitekturi. Uporaba ogrodji je prikazana z izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča vodenje preprostih zapiskov in deljenje le teh v obliki samo za branje. Aplikacija je dinamična in se prilagaja velikosti zaslona naprave, na kateri si jo ogledujemo. Iz pridobljenih izkušenj pri praktični uporabi ogrodja so predstavljene prednosti, ki jih ponuja razvoj spletnih aplikacij s pomočjo odprtokodnega ogrodja.
Keywords: ogrodje Bootstrap, ogrodje Laravel, PHP, MVC, spletna aplikacija, odzivne spletne strani
Published: 30.10.2015; Views: 1089; Downloads: 151
.pdf Full text (2,94 MB)

9.
PRIMERJAVA OGRODIJ BOOTSTRAP 3 IN FOUNDATION 5 ZA HITER RAZVOJ ODZIVNE SPLETNE STRANI
Janez Šarlah, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V večini sodobnih podjetjih, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo, sta zelo pomembni hitrost in učinkovitost razvoja spletne vsebine. Zato veliko podjetij poseže po vnaprej napisanih spletnih ogrodjih, ki omogočajo hitrejši razvoj spletnih strani ali aplikacij. V diplomskem delu bomo primerjali dve najpogosteje uporabljeni ogrodji. Primerjali bomo dve podobni spletni strani, ki ju bomo izdelali s pomočjo ogrodja Bootstrap 3 in Foundation 5.
Keywords: Bootstrap 3, Foundation 5, SASS, LESS, HTML, CSS, JavaScript, odzivna spletna stran
Published: 30.10.2015; Views: 915; Downloads: 146
.pdf Full text (4,11 MB)

10.
Razvoj spletne aplikacije s pomočjo Codelgniter
Nejc Gerdej, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomske naloge bom predstavil spletni programski jezik PHP, delo s podatkovno bazo MySql, ogrodje CodeIgniter in arhitekturni vzorec MVC programiranja. Teoretične razlage primerov bodo služile kot osnova za nadaljnje razumevanje tehnične zasnove razvoja lastne spletne aplikacije, ki jo bom predstavil v drugem delu diplomske naloge. Opisal bom pomembnejše dele spletne aplikacije za preprosto vodenje delovnih opravil – zahtevkov. Aplikacija sledi arhitekturnemu vzorcu MVC.
Keywords: PHP, MySql, HTML, CSS, JavaScript, CodeIgniter, BootStrap, spletna aplikacija, baza podatkov.
Published: 08.04.2015; Views: 1162; Downloads: 114
.pdf Full text (1,33 MB)

Search done in 0.29 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica