| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
Izboljšava montaže bobnov gozdarskih vitlov
Tadej Klavžar, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Diploma opisuje izboljšave, ki smo jih izvedli na transportni napravi za prenašanje surovcev na delavno mesto in iz njega. Naprava je nameščena v proizvodnji liniji za izdelavo vitelskih bobnov. Opisani so problemi stare transportne priprave in potek konstruiranja nove, pojasnjene pa so tudi prednosti, ki jih zagotavlja nov pristop. S konstruiranjem smo namreč prišli do rešitev, ki omogočajo lažje, učinkovitejše in varnejše delo. Tako smo na vseh prioritetnih področjih zagotovili potrebne proizvodne standarde. Izdelava transportne priprave je temeljila na čim boljši funkcionalnosti in na čim višji ekonomičnosti izdelave. V diplomski nalogi navajamo opis montaže vitel ter podrobneje še sklop montaže bobna; prav tako pa ob koncu zajamemo rezultate celotne naloge, v kateri so opisani stroški izdelave, zmanjšanje napora delavcem, večja varnost, hitrejši proces dela ter višja kakovost izdelkov.
Keywords: MONTAŽA, GOZDARSKI VITLI, VITELJSKI BOBEN, RACIONALIZACIJA MONTAŽE
Published: 20.11.2014; Views: 914; Downloads: 147
.pdf Full text (1,87 MB)

4.
Optimizacija navijalnega sistema vitla
Dušan Amon, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno delovanje izboljšanega navijalnega sistema gozdarskega vitla, ki je montiran na modelu 8,5 DH. Predstavljeni so problemi, ki so nastajali že pri obstoječih modelih vitlov, iskanje novih rešitev in sam potek konstruiranja. Cilj je bil poiskati optimalne rešitve, katere bi nam omogočile lažje, učinkovitejše in varnejše delo. Izdelava izboljšanega vitla je temeljila na visoki kakovosti, čim boljši funkcionalnosti in ekonomičnosti izdelave.
Keywords: vitel, jeklena vrv, navijalni boben, navijanje
Published: 16.09.2016; Views: 356; Downloads: 3
.pdf Full text (3,30 MB)

5.
Šamanska glasbena praksa
Katja Glazer, 2016, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu, ki nosi naslov Šamanska glasbena praksa, so bili predstavljeni oziroma natančneje opisani šamanizem, šamani, šamanski obredi, načini šamanskega zdravljena ter šamanska glasba kot najpomembnejši element šamanizma. V empiričnem delu magistrskega dela je bila s pomočjo anketnega vprašalnika opravljena tudi raziskava, s pomočjo katere so bili pridobljeni pomembni podatki sodelujočih na šamanski delavnici. Ugotovljeno je bilo, kako so se udeleženci šamanskih delavnic spoznali s šamanizmom, kako pogosto obiskujejo delavnice, kako obiskovanje delavnic vpliva na njihovo življenje in odnose z ljudmi, kateri deli delavnice so jim bili najbolj všeč in ali se s šamanizmom ukvarjajo tudi drugače. Iz rezultatov anketnega vprašalnika je bilo prav tako razvidno, da je obiskovanje šamanske delavnice za izboljšanje človeških odnosov bistvenega pomena, ter da le-ta zelo pozitivno vpliva na počutje kot tudi zdravje vseh sodelujočih.
Keywords: šamanizem, šamansko zdravljenje, šamanska glasba, šamanski boben, ansambel Vedun.
Published: 24.10.2016; Views: 420; Downloads: 36
.pdf Full text (2,55 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica