| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
DISTRIBUIRANI INFORMACIJSKI SISTEM OB UPORABI BLUETOOTH KANALA - BlueMSG
Goran Jambrović, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo uporabo Bluetooth tehnologije pri razvoju naprednih storitev na mobilnih napravah, ki jih lahko učinkovito uporabljamo v raznih inteligentnih okoljih. V prvem delu predstavljamo pristope razvoja mobilnih aplikacij, samo Bluetooth tehnologijo, ter DATA sistem, ki se razvija v okviru Laboratorija za digitalno procesiranje signalov za uporabo v raznih inteligentnih okoljih. V drugem delu diplome natančneje predstavljamo razvojno Java ogrodje LWUIT, ki je zelo primerno za razvoj aplikacij na mobilnih napravah, sam razvoj distribuiranega informacijskega sistema ob uporabi bluetooth kanala, ter posledično omogočitev novih funkcionalnosti v BQ inteligentnem okolju.
Keywords: mobilne aplikacije, bluetooth tehnologija, Java, Netbeans, DATA sistem, LWUIT ogrodje
Published: 28.01.2010; Views: 2028; Downloads: 200
.pdf Full text (2,91 MB)

2.
KRMILJENJE NAPRAV Z MOBILNIMI KOMUNIKACIJSKIMI TERMINALI
Uroš Auer, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi obravnavamo krmiljenje naprav v inteligentnih okoljih ob uporabi mobilnih komunikacijskih terminalov. V prvem delu predstavljamo zasnovo celotnega sistema, ARM razvojno ploščo, IR in Bluetooth tehnologijo, in razvojno ogrodje LWUIT za razvoj aplikacij na mobilnih komunikacijskih terminalih. V drugem delu diplome pa natančno predstavljamo sam razvoj BlueARM sistema. Sistem BlueARM smo razvili za inteligentno okolje laboratorija BQ.
Keywords: mobilni komunikacijski terminali, brezžično krmiljenje naprav, mobilne aplikacije, LWUIT ogrodje, bluetooth tehnologija, IR tehnologija
Published: 06.04.2011; Views: 1799; Downloads: 109
.pdf Full text (5,55 MB)

3.
TEHNOLOGIJA BLUETOOTH NA PLATFORMI ANDROID
Primož Režek, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preučili platformo Android, Bluetooth tehnologijo in NMEA protokol. Vse skupaj smo povezali celoto in implementirali Android aplikacijo NanoConfig, ki uporablja Bluetooth tehnologijo za povezovanje z snemalcem leta Nano in se sporazumeva po NMEA protokolu. Osredotočili smo se na opis razvojnega okolja, funkcionalnosti, implementacijo in vzdrževanje aplikacije z Android razvojno konzolo. Pri implementaciji je ključnega pomena programska koda, ki služi za vzpostavitev Bluetooth povezave in pošiljanje podatkov med napravama. Na koncu smo še omenili statistiko uporabe in uporabnikov aplikacije ter možne nadgradnje aplikacije v prihodnosti.
Keywords: platforma Android, Bluetooth tehnologija, NMEA protokol, razvoj Android aplikacij
Published: 19.12.2012; Views: 1159; Downloads: 150
.pdf Full text (3,43 MB)

4.
RAZVOJ REŠITVE ZA KONTROLO PRISTOPA
Tim Sladič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje področje mikrokrmilnikov in razvoj rešitve za kontrolo pristopa. Rešitev deluje na principu oddaljenosti naprave od senzorja, preko brezžične tehnologije Bluetooth, ki ga imamo danes že skoraj v vsaki napravi.
Keywords: mikrokrmilnik, ESP8266, kontrola pristopa, tehnologija bluetooth, moč signala
Published: 14.11.2016; Views: 388; Downloads: 47
.pdf Full text (3,34 MB)

Search done in 0.13 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica