| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
Modeliranje in izdelava linije za montažo bivalnih enot
Darko Magdič, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena nova montažna linja za montažo osnov bivalnih enot. Zaradi uvedbe in zagona nove lakirne linije, se je posledično spremenila tudi celotna montaža bivalnih enot. Lakirna linija se bo po zaključku procesa lakiranja nadaljevala z montažno linijo za montažo osnov, in vzporedno z njo, z montažno linijo za montažo streh. Moja naloga je bila razvoj in modeliranje nove montažne linije za montažo osnov, izdelava celotne tehniške dokumentacije, ter vodenje celotnega projekta do zagona montažne linije. Model je razvit s pomočjo programa Autocad.
Keywords: bivalne enote, modeliranje, izdelava, montaža, montažna linija, ročna montaža
Published: 21.12.2010; Views: 1556; Downloads: 188
.pdf Full text (10,31 MB)

3.
Optimizacija izdelave modularnih bivalnih enot v podjetju Arcont d.d.
Ljubo Štrakl, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je prikazana optimizacija izdelave bivalnih enot. Zaradi zaostrenih razmer na trgu, je bila optimizacija izdelave bivalnih enot potrebna, saj s tem kupcu ponujamo cenejšo izvedbo. Cenejša izvedba pa mora izpolnjevati vse zahteve standardne enote glede stabilnosti in funkcionalnosti. Zaradi tega smo bili s prihranki materiala omejeni, ostale prihranke smo dosegli pri tehnologiji izdelave in na opcijskih dodatkih, kot so okna, elektrika in barvanje. S tem izdelkom želimo dopolniti paleto proizvodov podjetja saj bomo poleg standardnih enot, namenskih rešitev in sestavljenih objektov trgu ponudili cenejšo bivalno enoto namenjeno nezahtevnemu kupcu.
Keywords: Modularne bivalne enote, izdelava, montaža, optimizacija
Published: 14.04.2011; Views: 1444; Downloads: 129
.pdf Full text (1,81 MB)

4.
Rekonstrukcija stenskih elementov bivalnih kontejnerjev v podjetju Arcont d.d.
Bojan Roze, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem času je zelo pomembna kvaliteta izdelka in zadovoljstvo kupcev, zato smo se v podjetju ARCONT d.d. odločili, da izvedemo rekonstrukcijo stenskih elementov bivalnega kontejnerja. Glavni razlog za rekonstrukcijo je vdiranje vode ob velikih nalivih ali obilnem sneženju. Prav tako se na spodnjem stičnem mestu PU-elementa z osnovo bivalne enote pojavlja toplotni most. Ker je dosedanja rešitev stika PU-elementa sestavljena iz dveh Z-profilov, ki se sestavita pred namestitvijo PU-elementa, nam posledično montaža povzroča dodatne stroške. Z rekonstrukcijo PU-elementa je bilo potrebno poiskati obliko spodnjega profila, ki bo preprečevala vdor vode in z uporabo dodatnih tesnil onemogočila izgubo toplote. Prav tako je pomembno, da oblika stika omogoči hitrejšo montažo PU-elementa. Pri iskanju rešitev smo uporabljali metodo ˮbrainstormingˮ. Vsako montažno rešitev smo praktično testirali. V diplomski nalogi je prikazan celoten potek rekonstrukcije stenskega elementa.
Keywords: PU-element, bivalne enote, profil, oblika, tesnila, osnova, stik
Published: 30.10.2012; Views: 1393; Downloads: 107
.pdf Full text (5,38 MB)

5.
DOM ZA OSTARELE SVETI TOMAŽ
Monika Rajh, 2014, diploma project paper

Abstract: Naloga obsega kratek opis varstva starejših v Sloveniji, pregled normativov, kratek opis zgodovine kraja Sveti Tomaž in zgodovine šole ter projekt prenovo nekdanje šole z dograditvijo objekta ob njej. Šola je umeščena v center Svetega Tomaža, obkrožajo pa jo cerkev, župnišče in občina, kljub dobri lokaciji že dolgo sameva in nima svoje funkcije. V projektu predstavljamo eno izmed možnosti za prenovo stare šole, pri kateri bi umestili vanjo dom za ostarele in objektu s prenovo in dograditvijo povrnili funkcionalnost. V obstoječi objekt umeščamo prostore za dnevne dejavnosti, v dograjeni objekt pa bivalne enote. Prenova bi pripomogla k ohranitvi krajevnega jedra in razvoju kraja, dom za ostarele pa bi v domačem kraju rešil problem številnih starejših občanov.
Keywords: dom za ostarele, stara šola, Sveti Tomaž, prenova, bivalne enote
Published: 21.08.2014; Views: 1442; Downloads: 116
.pdf Full text (18,29 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica