| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Avtomatizacija beleženja podatkov s programom LabView
Stanislav Toporiš, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V okviru avtomatizacije beleženja podatkov s programom LabVIEW smo opisali izvedbo meritev, zajem signalov, pretvorbe izmerjenih signalov v fizikalne količine in njihovo beleženje v obliki, primerni za obdelavo z drugimi programi. Opisali smo tudi izvedbo potrebnih programov za zajemanje in beleženje podatkov, spremljanja trenutnega stanja sistemov, kot tudi kontrolne programe za nadzor delovanja zajemanja podatkov. Programe smo napisali v grafičnem programskem okolju LabVIEW z uporabo različnih programskih tehnik. Prikazali smo potek izvajanja kot tudi tok podatkov za vse programe in podprograme. S tem smo avtomatizirali ročno vodenje evidenc delovanja in dosegli hitro zaznavanje deviacij v delovanju opazovanih sistemov. Na podlagi teh podatkov je omogočeno načrtovanje vzdrževalnih aktivnosti.
Keywords: zajemanje podatkov, vrednotenje izmerjenih signalov, beleženje podatkov, analiza podatkov, LabVIEW programiranje
Published: 10.01.2011; Views: 1566; Downloads: 125
.pdf Full text (2,50 MB)

2.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA MERJENJE NAPREDKA ČEBELJIH DRUŽIN
Matija Šarabon, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Pri čebelarjenju z več čebeljimi družinami ne moremo vseh sprememb, ki nastanejo v panjih, shranjevati v lasten spomin. Za uspešno premagovanje problemov, ki pri tem nastanejo, nujno potrebujemo sistem beleženja podatkov. Beleženje podatkov na list papirja je zamudno, podatki so razpršeni, pregled zbranih podatkov pa nepregleden. Razvoj prototipa rešitve smo zasnovali v orodju Balsamiq Mockups ter ga izdelali s pomočjo AngularJS in Ionica. Struktura Ionica služi kot izgled aplikacije, samo funkcionalnost pa mu doda AngularJS ter baza podatkov Firebase, kamor aplikacija shranjuje vnesene podatke. Prednost aplikacije je njena preprosta uporaba, podatki so zbrani na enem samem mestu, njihov pregled pa je enostaven. Prototip razvite aplikacije smo razvijali za tablične računalnike s pred-nameščenim operacijskim sistemom Andorid ali iOS. Aplikacijo je namenjena uporabi čebelarjem, ki si želijo preprostega vnašanja podatkov pridobljenih z opazovanjem čebeljih družin.
Keywords: čebelarstvo beleženje podatkov node.js angular.js Ionic Framwork Baze podatkov
Published: 16.09.2015; Views: 535; Downloads: 99
.pdf Full text (1,09 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica