| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 82
First pagePrevious page123456789Next pageLast page
1.
Razvoj programske rešitve za razpored oddaj lokalne TV
Aleš Ravnik, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava razvoj programske rešitve za lokalno televizijo Bled TV. Glavni cilj je delujoča aplikacija, ki uporabnikom omogoča, vodenje evidence oddaj v arhivu, izdelavo razporeda oddaj in obdelavo podatkov za različne namene. Podrobno smo analizirali dokumente, ki jih televizija uporablja pri pripravi poročil, opisali smo potek načrtovanja in razvoja podatkovne baze ter izdelave uporabniškega vmesnika. Aplikacijo smo razvili v orodju Microsoft Access 2016. Na koncu smo razvito programsko rešitev v celoti testirali in ocenili s pomočjo SWOT analize.
Keywords: MS Access, baza podatkov, razvoj aplikacije, grafični uporabniški vmesnik
Published: 26.08.2021; Views: 114; Downloads: 14
.pdf Full text (1,99 MB)

2.
Nadgradnja transportnega sistema z uporabo Siemens TIA programskega orodja in SICK čitalnika črtne kode
Žiga Grilc, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena nadgradnja transportnega sistema. Cilj naloge je bil nadgraditi transportni sistem s čitalnikom črtne kode ter prebrane črtne kode shranjevati v bazo podatkov. Prebrane črtne kode smo preko SCADE z uporabo programskega jezika VBScript vpisovali v tabeli, ki se nahajata v bazi podatkov. Izdelan je bil program za avtomatsko in ročno vodenje transportnega sistema. Narejen pa je tudi SCADA sistem za spremljanje delovanja čitalnika črtne kode, ki omogoča prikaz že prebranih črtnih kod iz baze podatkov.
Keywords: transportni sistem, črtne kode, čitalnik črtnih kod, baza podatkov, SCADA
Published: 24.08.2021; Views: 195; Downloads: 38
.pdf Full text (2,56 MB)

3.
Prenova spletne strani podjetja Rang d.o.o.
Aleš Tekauc, 2019, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi si bomo pogledali prenovo spletne strani podjetja Rang d. o. o. Na začetku bodo opisani osnovni pojmi, kot so: splet, brskalnik, spletno gostovanje ipd. Nadaljevali bomo s področjem baze podatkov in zakaj so baze podatkov pomemben del spletne strani. Obrazložili bomo, kako se naloži programe za nastavitev spletne strani na lokalnem omrežju, nato si bomo pogledali, kako prenesti spletno stran na splet. Po namestitvi lokalnega omrežja bomo naredili administracijski račun in prikazali, kako dostopamo do različnih računov in kako upravljati s pravicami ostalih uporabnikov spletne strani. Potem bomo povedali, kateri jeziki se uporabljajo v ozadju naše spletne strani in jih na kratko opisali. Pokazali bomo, zakaj je trenutna spletna stran zelo pomanjkljiva in kako jo izboljšati na raznih področjih. Nato bomo primerjali trenutno spletno stran in našo, da pokažemo, kje so izboljšave, in obrazložili, zakaj smo naredili vsako spremembo. Ko pridemo do te točke, bomo obrazložili, kako spletno stran optimiziramo. Za zaključek bomo povedali, kako se lahko trenutna spletna stran razvija, da ostane konkurenčna drugim tekmecem.
Keywords: HTML, CSS, Spletna stran, MYSQL, PHP, Optimizacija, Baza podatkov, Strežnik, WordPress, SEO
Published: 08.05.2019; Views: 431; Downloads: 56
.pdf Full text (1,73 MB)

4.
ZAJEM IN BREZŽIČNI PRENOS PODATKOV Z MIKROKRMILNIKOM ARDUINO
Ferdin Shotani, 2017, diploma project paper

Abstract: V projektnem delu je predstavljen mikrokrmilnik Arduino Uno in njegova integracija v internetno omrežje. Za potrebe prenosa podatkov preko brezžičnega omrežja je uporabljen Wifi shield podjetja Arduino, za meritev toka je uporabljen senzor ACS712-5b, napetost pa se meri preko uporovnega delilnika. Vsi zajeti podatki se shranjujejo na SD mini kartico in jih je mogoče s programom Processing tudi izrisati v graf.
Keywords: Termoelektrični element, brezžični prenos, baza podatkov, analogno digitalni pretvornik, Arduino
Published: 30.01.2018; Views: 1451; Downloads: 208
.pdf Full text (1,04 MB)

5.
Analiza in primerjava tehnik za shranjevanje podatkov na mobilnih napravah
Klemen Sagadin, 2017, master's thesis

Abstract: V magistrski nalogi smo raziskali področje tehnik za obdelavo podatkov na mobilnih napravah in opredelili potrebe po lokalnem shranjevanju in obdelavi podatkov. Na podlagi preliminarne analize smo izbrali tehnike shrambe podatkov, ki smo jih na podlagi komparativne metode in eksperimentov podrobneje analizirali z vidika njihove uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev. V analizo smo vključili relacijsko bazo SQLite, objektno bazo Realm in relacijsko-objektni preslikovalnik OrmLite. Ugotovili smo, da tehnika shrambe podatkov vpliva na analizirane koncepte, saj med izbranimi tehnikami obstajajo signifikantne razlike v njihovi uporabnosti za razvijalca, zmogljivosti delovanja in kompleksnosti pri razvoju programskih rešitev.
Keywords: tehnike obdelave in shrambe podatkov na mobilnih napravah, analiza zmogljivosti, kompleksnost razvoja z uporabo shrambe podatkov, funkcionalnosti tehnik shrambe podatkov, objektna podatkovna baza Realm, relacijska podatkovna baza SQLite, preslikovalnik OrmLite
Published: 28.08.2017; Views: 744; Downloads: 145
.pdf Full text (5,00 MB)

6.
Migracija podatkovne baze v različna računalniška okolja
Hinko Rosulnik, 2017, master's thesis/paper

Abstract: V magistrski nalogi je na osnovi izdelane analize kriterijev tehnološke ustreznosti in tveganj informacijske varnosti, predstavljena tehnološka rešitev nadgradnje in prenosa Oracle baz podatkov iz HP-Unix na Linux operacijski sistem, ki vključuje postopke: • zamenjava računalniškega okolja (platform migration), • zamenjava operacijskega sistema, • zamenjava vrstnega reda zlogov (endianness migration) • nadgradnja verzije (version migration). Naloga temelji na izvedbi posredovane revizijske zahteve zamenjave informacijske tehnologije, na analizi in pripravi teoretičnih izhodišč postopkov testiranja. V izvedbenem postopku so predstavljeni tehnološki postopki namestitve sistemske programske opreme, nove verzije Oracle baze podatkov in izvajanje migracije baze podatkov z obsežnim seznamom testiranj pravilnega delovanja poslovnih aplikacij. Rezultat naloge je migracija in nadgradnja Oracle baze podatkov s spremenjenim zapisom zloga na novi informacijski infrastrukturi in uspešno izvajanje vseh poslovnih procesov v organizaciji po izvedeni migraciji.
Keywords: Baza podatkov Migracija Vrstni red zlogov Neoperativnost
Published: 07.07.2017; Views: 752; Downloads: 78
.pdf Full text (2,14 MB)

7.
Implementacija aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v zavarovalno zastopniški družbi
Sebastijan Stibilj, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Informacijska tehnologija je dandanes prisotna domala na vsakem koraku povprečnega prebivalca naše družbe, tako na področju privatnega življenja kot na področju službenih dejavnosti in obveznosti. Dandanes si življenja brez računalnika ali pametnega telefona ne znamo in ne moremo več predstavljati.V diplomski nalogi se bomo na ta način dotaknili le delčka zelo širokega spektra že omenjene tematike, ki je iz dneva v dan bolj aktualna in to v skoraj vseh gospodarskih in negospodarskih panogah, tj. čedalje večje avtomatizacije delovnih procesov, oziroma čedalje močnejše podpore informacijske tehnologije v posameznih delovnih procesih. Ravno tako je delna avtomatizacija dela prisotna, oziroma dobrodošla tudi pri delu svetovalca za osebna zavarovanja. Gradivo za izdelavo diplomske naloge smo zbirali od oktobra 2003 naprej (lastne evidence, formirane med 1. novembrom 2003 in 1. majem 2016). V začetku, ob zaposlitvi na agenciji (1. november 2003), sem aplikacijo »Osebni organizator« uporabljal sam. Prek poletja 2010 pa se je program ob soglasju vodstvenega kadra agencije prilagodil za uporabo na nivoju družbe Triglavko d.o.o. Program je za svetovalce agencije od 25. novembra 2010 nadalje vpeljan kot nujno potreben za uporabo pri njihovem delu. Trenutno aktualna različica programa je podprta za delo v operacijskem sistemu Windows. Cilj diplomske naloge je bil analizirati vpeljavo in uporabo aplikacije »OSEBNI ORGANIZATOR« v splošno uporabo družbe Triglavko in svetovalcev, zaposlenih v njej, pri svojih vsakodnevnih službenih aktivnostih. Oceniti je bilo potrebno tudi racionalnost in efektivnost vpeljave s strani zavarovalno zastopniške agencije Triglavko d.o.o. in s strani posameznih svetovalcev za osebna zavarovanja, zaposlenih na agenciji kot uporabnikih aplikacije.
Keywords: informacijska podpora delovnemu procesu, svetovalec za osebna zavarovanja, osebno zavarovanje, aplikacija "Osebni organizator", baza podatkov
Published: 11.11.2016; Views: 746; Downloads: 48
.pdf Full text (9,38 MB)

8.
PRENOVA PROGRAMSKE REŠITVE ZA KONFERENČNI CENTER NA GOSPODARSKI ZBORNICI
Rok Harter, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Z diplomskim delom smo skušali rešiti težavo Gospodarske zbornice Slovenije, ki v svojem konferenčnem centru za rezervacije uporablja zastarelo in nedokumentirano aplikacijo. S ponovno zasnovo programa, namenjenega učinkovitejšemu pregledu in delu, smo delno uspeli implementirati rešitve, ki poenostavijo pregled in delo z rezervacijami. Program smo izdelali s pomočjo orodja Microsoft Visual Studio, uporabili pa smo različne programske jezike, med drugim C#, Visual basic, XML, SAP Crystal Reports in odprtokodno rešitev za prikaz koledarja v naši aplikaciji. Nova rešitev omogoča statistične preglede rezervacij ter prenovljene in poenostavljene izpise za različne uporabnike, obenem pa ohranja veliko mero dobrih rešitev stare aplikacije.
Keywords: baza podatkov, aplikacija, Visual Basic, statistična obdelava baz podatkov
Published: 08.11.2016; Views: 658; Downloads: 49
.pdf Full text (2,55 MB)

9.
RAZVOJ BAZE PODATKOV ŠPORTNEGA DRUŠTVA
Nejc Kovačič, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V rekreativnem Športnem društvu Izlake, ki se ukvarja z nogometom, tenisom, namiznim tenisom in tekom, imajo v pregled članov društva narejen v Excelovi tabeli. Težava je v tem, da Excel seznam ni vedno pri roki za razna tekmovanja. Društvo deluje na osnovi članstva, zato je kvalitetna urejenost nujno potrebna. Pri urejanju teh podatkov je verjetnost človeške napake zelo velika, saj ternutno ni nobenega varovala, ki bi napako preprečilo. V spletni aplikaciji na serverju lahko v vsakem trenutku kdorkoli pregleda članstvo, urejanje je omogočeno samo registriranim uporabnikom. S pomočjo spletnih jezikov HMTL, CSS, PHP in SQL je ustvarjena prototipna rešitev. Ustvarjena je baza podatkov, ki omogoča vnos članstva. Z omejitvami sistem znatno zmanjša možnost človeške napake. Športno društvo bo imelo kakovostni in boljši pregled nad člani društva. Aplikacija povezuje članstvo z razpisanimi tekmovanji in tako omogoča pregledno kartico vsakega člana.
Keywords: Športno društvo, Relacijska baza podatkov, Prototipni pristop, Urejeno članstvo, Statistika tekmovanj za člana
Published: 19.10.2016; Views: 660; Downloads: 68
.pdf Full text (2,03 MB)

10.
Programska rešitev za razvrščanje IZDELKOV
Boris Krejić, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi sta predstavljeni podjetji Infotrade IT d.o.o. in Orbico d.o.o., ki sodelujeta pri razvoju programske rešitve. S pomočjo informacijske tehnologije je bil izdelan sistem, ki razvršča izdelke glede na donosnost. Z uporabo bazne funkcije in s PL/SQL jezikom smo izdelkom določili status donosnosti. Uporabniki lahko v določenem časovnem obdobju glede na postavljen algoritem v trenutku postavljajo statuse donosnosti izdelkom, s pomočjo katerih se potem lažje osredotočajo na razvoj, prodajo in naročanje ter zmanjševanje dni vezave v skladiščih. S tem bodo omogočeni možnost analiziranja spremembe prodaje ter lažje predvidevanje in planiranje prodaje v prihajajočem letu; posredno ti postopki vplivajo tudi na boljšo uspešnost, donosnost in večji zaslužek.
Keywords: informacijski sistem, Oracle relacijska baza podatkov, postopkovni strukturirani poizvedovalni jezik PL/SQL, donosnost, metodologija dela
Published: 11.10.2016; Views: 773; Downloads: 44
.pdf Full text (1,23 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica