| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 9 / 9
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
PODPORA PRODAJI MIKRO PODJETJA
Daniel Vlašić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga zajema zasnovo in implementacijo novih modulov v sistemu CMS Drupal za izboljšanje informiranosti kupcev in hkrati za izboljšanje poslovanja kozmetičnega distributerja Reno d.o.o.. Lotevamo se problematike seznanjanja kupcev s prodajnim programom podjetja Reno d.o.o.. Informiranost kupcev skušamo poenostaviti s predlogom nove rešitve – razširitve obstoječe spletne strani. Informiranost naročnikov je do vpeljave rešitve potekala predvsem telefonsko ali preko e-pošte in je bilo tudi najbolj zamudno opravilo za zaposlene v podjetju. Z razširitvijo spletne strani je omogočen prikaz artiklov prodajnega programa podjetja in informacije o izobraževanjih. Uporabljen je Drupal CMS sistem.
Keywords: Vodenje izdelkov prodajnega programa, Spletna stran, Drupal CMS, PHP skriptni jezik, MySQL podatkovna baza
Published: 16.05.2012; Views: 1510; Downloads: 76
.pdf Full text (1,31 MB)

2.
POSTAVITEV SPLETNE TRGOVINE S TEKSTILNO GALANTERIJO
Aleš Sušnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Hiter napredek tehnologije in hitro rastoč virtualni trg silita podjetja v neprestano prilagajanje. Ker internet podjetjem prinaša izredno veliko prednosti in priložnosti, se vse več podjetij odloča za prenovo svojih procesov in podporo leteh z informacijsko tehnologijo. Tudi v podjetju Tekstilna galanterija Viljem Bučan s.p., ki se že od let 1969 ukvarja z izdelavo kvalitetnih tekstilnih izdelkov so se odločili postaviti svoje izdelke v prodajo preko spleta. V diplomski nalogi bomo predstavili postopek, ki je potreben za izdelavo kvalitetne spletne trgovine na podlagi odprtokodne rešitve PrestaShop. Končni izdelek je objavljen na spletni strani in ustrezno konfiguriran za javno objavo. Opisana spletna trgovina potencialnim kupcem nudi enostavno in uporabniku prijazno nakupovanje, upravljalcem pa popoln nadzor nad svojimi naročili in izdelki.
Keywords: Spletna trgovina, Prestashop, Baza podatkov (MySQL), Odprtokodne rešitve
Published: 03.10.2012; Views: 940; Downloads: 324
.pdf Full text (1,18 MB)

3.
RAZVOJ SISTEMA VSEBIN NA ZAHTEVO NA PLATFORMI XBMC
Matej Mlasko, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavljamo razvoj sistema vsebin na zahtevo na XBMC platformi. V nalogi predstavimo infrastrukturo sistema IPTV, pripadajoče storitve ter module sistema. Za sistem UMB-SmartTV smo razvili tudi nov XBMC vtičnik za pregled lastnih vsebin. Vtičnik omogoča pregled in predvajanje različnih vsebin na sistemu UMB SmartTV, ki jih lahko uporabnik dodaja v bazo sistema. Podatke o vsebinah je mogoče pregledovati glede na želene kategorije: žanr, leto nastanka, režiser, igralci, avtor itd. Poudarek pri razvoju sistema smo namenili čim hitrejšemu iskanju vsebin, kar smo dosegli tudi z razvrščanjem vsebin v kategorije.
Keywords: XBMC platforma, IPTV sistem, CoD sistemi, VoD sistemi, DVB sistemi, protokol RTSP, baza MySQL, UMB-SmartTV
Published: 23.05.2013; Views: 1228; Downloads: 119
.pdf Full text (4,20 MB)

4.
OPTIMIZACIJA V PODATKOVNI BAZI MYSQL
Tilen Sorč, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Leta 1995 je švedsko podjetje MySQL AB razvilo sistem za upravljanje s podatkovnimi bazami MySQL. Postal je svetovno najbolj priljubljena baza odprtega tipa, katere uporaba po zaslugi visoke zanesljivosti, hitrega delovanja, prilagojenosti in nenehnega razvoja še vedno strmo raste. Problem nastane, ko imamo veliko podatkovno bazo in dobimo prepočasno odzivnost za naše potrebe. Če želimo povečati odzivnost podatkovne baze MySQL, je treba nastaviti več dejavnikov. To so hitrost trdega diska, število trdih diskov, s katerih beremo podatke, način branja s trdih diskov, način uporabe pomnilnika, velikost procesorskega pomnilnika, struktura podatkovne baze in način zapisa SQL-povpraševanja.
Keywords: MySQL, optimizacija, podatki, baza
Published: 18.06.2013; Views: 1195; Downloads: 189
.pdf Full text (1,98 MB)

5.
RAZVOJ PORTALA ZA SPECIFIČNA GRADBENA DELA
Klemen Kopitar, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V delu je razvit specifičen spletni imenik, ki omogoča uporabniku, da na lahek in hiter način najde kontaktne podatke ponudnika iskanih gradbenih del. Na kratko so predstavljena uporabljena orodja za izdelavo spletne strani. Opisan je postopek razvoja. Na izdelani spletni strani se nahajajo ponudniki storitev izkopa, rušenja objektov, odvoza gradbenih odpadkov in drugih zemeljskih del. Po registraciji lahko ponudniki gradbenih del oddajo svoj oglas in kontaktne podatke. Ti podatki se nato shranijo v podatkovno bazo MySql in se iskalcem gradbenih del prikažejo na iskalni strani. Podatke je možno filtrirati glede na geografsko regijo in gradbeno delo. Uporabniki spletne strani imajo na voljo tudi opis specifičnih gradbenih del in blog za medsebojno komuniciranje.
Keywords: razvoj spletne strani, PHP, baza podatkov MySql
Published: 29.10.2013; Views: 901; Downloads: 30
.pdf Full text (3,24 MB)

6.
SLEDILNIK GPS/GPRS GOLOBA PISMONOŠA
Aljaž Golob, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je prikazan problem sledenja goloba pismonoše na njegovi poti ter razvoj sistema sledilnika goloba pismonoše. Sledilnik je izdelan s pomočjo razvojnega okolja Arduino ter spletnega razvojnega okolja za operacijski sistem Windows »WAMP server«. Sistem omogoča določanje položaja, hitrosti, nadmorske višine goloba pismonoše v realnem času. Vsi podatki se hranijo v podatkovni bazi ter jih nato prikažemo s pomočjo zemljevida na internetni strani.
Keywords: GPS, GPRS, golob pismonoša, MySQL, spletni strežnik, podatkovna baza
Published: 19.02.2015; Views: 1200; Downloads: 112
.pdf Full text (3,63 MB)

7.
Replikacija baze podatkov v MySQL
Tim Trojar Vidmar, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V nalogi je obravnavana replikacija baze podatkov v sistemu za upravljanje z bazo podatkov MySQL. V teoretičnem delu so predstavljene vrste replikacij, principi delovanja, prednosti in pomanjkljivosti replikacij ter tipični problemi, ki jih rešuje replikacija. Eksperimentalni del naloge obsega opis konfiguracije več vrst replikacije. Replikacije smo izvedli z različnimi vmesniki (mysql, phpmyadmin in skripti v Pythonu). Preskusili smo tri vrste replikacije: glavni strežnik in en pomožni strežnik (master/slave replikacija), dva glavna strežnika (master/master replikacija) ter en glavni in trije pomožni strežniki, pri čemer v primeru izpada glavnega strežnika njegovo vlogo prevzame eden od pomožnih. Opisan je tudi mehanizem samodejnega spreminjanja vlog strežnikov (failover). Vsi preskusi so bili izvedeni v laboratorijskem okolju.
Keywords: Replikacija, MySQL, Podatkovna baza, Virtualni računalnik, Strežnik
Published: 21.09.2017; Views: 295; Downloads: 68
.pdf Full text (2,21 MB)

8.
Razvoj spletne aplikacije s pomočjo Codelgniter
Nejc Gerdej, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V prvem delu diplomske naloge bom predstavil spletni programski jezik PHP, delo s podatkovno bazo MySql, ogrodje CodeIgniter in arhitekturni vzorec MVC programiranja. Teoretične razlage primerov bodo služile kot osnova za nadaljnje razumevanje tehnične zasnove razvoja lastne spletne aplikacije, ki jo bom predstavil v drugem delu diplomske naloge. Opisal bom pomembnejše dele spletne aplikacije za preprosto vodenje delovnih opravil – zahtevkov. Aplikacija sledi arhitekturnemu vzorcu MVC.
Keywords: PHP, MySql, HTML, CSS, JavaScript, CodeIgniter, BootStrap, spletna aplikacija, baza podatkov.
Published: 08.04.2015; Views: 899; Downloads: 93
.pdf Full text (1,33 MB)

9.
Prenova spletne strani podjetja Rang d.o.o.
Aleš Tekauc, 2019, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi si bomo pogledali prenovo spletne strani podjetja Rang d. o. o. Na začetku bodo opisani osnovni pojmi, kot so: splet, brskalnik, spletno gostovanje ipd. Nadaljevali bomo s področjem baze podatkov in zakaj so baze podatkov pomemben del spletne strani. Obrazložili bomo, kako se naloži programe za nastavitev spletne strani na lokalnem omrežju, nato si bomo pogledali, kako prenesti spletno stran na splet. Po namestitvi lokalnega omrežja bomo naredili administracijski račun in prikazali, kako dostopamo do različnih računov in kako upravljati s pravicami ostalih uporabnikov spletne strani. Potem bomo povedali, kateri jeziki se uporabljajo v ozadju naše spletne strani in jih na kratko opisali. Pokazali bomo, zakaj je trenutna spletna stran zelo pomanjkljiva in kako jo izboljšati na raznih področjih. Nato bomo primerjali trenutno spletno stran in našo, da pokažemo, kje so izboljšave, in obrazložili, zakaj smo naredili vsako spremembo. Ko pridemo do te točke, bomo obrazložili, kako spletno stran optimiziramo. Za zaključek bomo povedali, kako se lahko trenutna spletna stran razvija, da ostane konkurenčna drugim tekmecem.
Keywords: HTML, CSS, Spletna stran, MYSQL, PHP, Optimizacija, Baza podatkov, Strežnik, WordPress, SEO
Published: 08.05.2019; Views: 131; Downloads: 31
.pdf Full text (1,73 MB)

Search done in 0.18 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica