| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 29
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
DIGITALNI MERILNIK ZA NAPAJALNIKE BATERIJ
Tadej Mastnak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je opisan digitalni merilnik za napajalnike baterij, ki ga lahko uporabimo za prikaz podatkov o NiCd,NiMH in Li-ion baterijah.
Keywords: baterije, napajalnik baterij, električni napjalnik, digitalni merilnik
Published: 01.10.2009; Views: 1577; Downloads: 306
.pdf Full text (2,60 MB)

8.
MAJHNO ELEKTRIČNO VOZILO (MEV MOBIL) - POGONSKI DEL
Beno Lorber, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Cestni promet v veliki meri pripomore k onesnaževanju okolja. Zato je ključnega pomena poiskati rešitev v alternativnih pogonih, katerih predstavnik je tudi električni pogon. Med največjimi onesnaževalci v mestih je zagotovo osebni avtomobil. Ob trenutnih trendih lahko rečemo, da tudi atraktivni javni potniški promet ne bo popolnoma izpodrinil prevoza z osebnimi vozili. Zaradi tega je smiselno poiskati takšno prevozno sredstvo, ki bo hkrati ekološko in nadomestek za mestno in primestno vožnjo. Takšno vozilo mora biti ustrezno dimenzionirano. Njegove prednosti morajo biti predvsem majhnost, hkrati pa mora ustrezen pogon zagotoviti tudi kratke hitre vožnje po mestnih obvoznicah. Izvedba takšnega vozila ne predstavlja posebne inovativnosti, tudi uporabljeni pogonski elementi so na tržišču prisotni že dalj časa. Ob želji po čim bolj ekonomični vožnji in uporabi aktualnih alternativnih pogonskih tehnologijah je majhno električno vozilo za mestno vožnjo izvedljiva rešitev. Zadostiti pa je seveda potrebno vsem tehničnim specifikacijam, izbrati tak pogon, da bo lahko premagal vse upore vožnje in hkrati izvesti takšno vozilo, ki bo uporabniku enostavno za uporabo. Sprememba vrste pogona naj namreč ne spreminja drugih elementov vozila. Zaenkrat lahko izboljšamo karakteristike vozila z izbiro ustreznih materialov, ki zmanjšajo težo vozila in z uporabo ustreznih svetil in druge elektronike, ki zmanjša porabo električnega toka. Za večanje avtonomnosti električnega vozila bo seveda potrebnega še veliko dela, predvsem na področju ustreznih baterij. V diplomski nalogi bo predstavljen pogonski del majhnega električnega vozila (MEV).
Keywords: promet, ekološka vozila, majhno električno vozilo (MEV), odpori vožnje, pogonski agregat, baterije, kontrolna enota
Published: 21.06.2012; Views: 1800; Downloads: 301
.pdf Full text (1,85 MB)

9.
ORGANIZACIJSKI MODEL VPELJAVE ELEKTRIČNIH VOZIL V REPUBLIKI SLOVENIJI
Boštjan Perše, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati razvoj električnih vozil skozi zgodovino in vrsto težav, s katerimi se trg sooča pri uvajanju te dokaj nove tehnologije.
Keywords: električna vozila, polnilne postaje, baterije, infrastruktura, okolje
Published: 22.05.2015; Views: 913; Downloads: 175
.pdf Full text (2,04 MB)

10.
HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO - NAPAJALNO ZAŠČITNO VEZJE ZA OSKRBO Z ENERGIJO
Slavko Brečko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljeno napajalno zaščitno vezje za vklop in izklop akumulatorske baterije za oskrbo električnega vozila z energijo. Dodatno je predstavljeno še vmesniško vezje za povezavo z digitalnim signalnim krmilnikom TMS320F28335, s katerim je izvedeno vodenje sistema. Opisane so uporabljene periferne enote krmilnika in njihova konfiguracija. Podan je tudi opis komunikacijskih vodil CAN in SPI. Na koncu so predstavljeni rezultati meritev, do katerih smo prišli med testiranjem.
Keywords: digitalni signalni krmilnik, komunikacijsko vodilo, vmesnik, močnostna elektronika, baterije
Published: 27.06.2013; Views: 1331; Downloads: 99
.pdf Full text (4,19 MB)

Search done in 0.24 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica