| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Izdelava e-učbenika na primeru predmeta Naravoslovje v poklicnih šolah
Sara Cigler, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Osrednji namen te diplomske seminarske naloge je izdelava primera e- učbenika za potrebe predmeta Naravoslovje srednjega poklicnega kemijskega izobraževanja. V uvodnem delu so definirani osrednji pojmi, kot sta e-gradivo in e-učbenik, ter predstavljene različne kategorije e-učbenikov; d-učbenik, r-učbenik in i-učbenik. V nadaljevanju sledi predstavitev osnovnih interaktivnih elementov e-gradiv, ki so bistvenega pomena za vizualizacijo in aktivno vključevanje učencev v sam pouk. Ker je uporaba kakovostnih e-gradiv pri pouku nujna, so v ta namen predstavljeni tudi kriteriji za zagotavljanje kakovosti tovrstnega gradiva, ter pedagoško-didaktične smernice za oblikovanje e-gradiv. V osrednjem delu naloge nadaljujemo z opisom posameznih orodij in postopkov za oblikovanje e-učbenika, na koncu pa so predstavljene nekatere vzorčne strani izdelane e-učne enote i-učbenika.
Keywords: IKT, e-učno gradivo, e-učbenik, i-učbenik, interaktivnost, avtorska orodja, oblikovanje i-učbenika, Naravoslovje
Published: 11.03.2021; Views: 95; Downloads: 0

2.
ELEKTRONSKI PRIROČNIK ZA ODBOJKO
Iztok Romšak, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Računalnik je danes nepogrešljiv pripomoček. Ima ga skoraj vsako gospodinjstvo, saj si z njim olajšamo delo ali popestrimo prosti čas. Dalo nam je misliti zakaj ne bi združili prijetno s koristnim, kjer bi se preko računalnika lahko naučili nekaj stvari o odbojki. V diplomski nalogi smo s pomočjo ustreznih programov izoblikovali elektronski učbenik za odbojko. Z učbenikom smo predstavili v prvem poglavju zgodovino odbojke, kjer smo opisali kdo je izumitelj in kako je napredoval njen razvoj skozi čas ter v drugem poglavju elemente in podrobnosti odbojke, kjer smo predstavili osnovne udarce odbojke. S pomočjo zaslonskih slik bomo opisali kako je naš učbenik nastajal v obeh programih za izdelovanje e – učbenikov. Na koncu bomo naredili primerjavo med programoma in dodali anketo s pripadajočo analizo.
Keywords: Večpredstavnost, Avtorska orodja, CourseLab, Xerte online toolkits
Published: 15.07.2013; Views: 1350; Downloads: 130
.pdf Full text (3,97 MB)

3.
POSTOPEK IZDELAVE ELEKTRONSKEGA UČBENIKA
Tadej Križaj, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu se bomo osredotočili predvsem na elektronski učbenik, in sicer kaj elektronski učbenik pravzaprav je, kaj naj bi vseboval in kako ter s katerimi programskimi orodji ga je mogoče izdelati. Posebno pozornost bomo namenili postopku priprave elektronskega učbenika. Predstavili bomo kaj moramo oz. kaj je smiselno upoštevati pri njegovi izdelavi. Zanimala nas bo tudi njegova uporaba, predvsem z vidika e-izobraževanja in izobraževanja na daljavo. Na kratko bomo poskušali predstaviti tudi prednosti in slabosti elektronskega učbenika v primerjavi s klasičnim učbenikom. Predstavili bomo vpliv multimedije oziroma večpredstavnosti na izobraževanje in kakšna je njena vloga v e-učbeniku. Nekaj besed pa bomo namenili tudi temi uporabe računalnika v izobraževanju.
Keywords: Elektronski učbenik, E-izobraževanje, Izobraževanje na daljavo, Multimedija, Avtorska orodja
Published: 13.09.2010; Views: 1875; Downloads: 374
.pdf Full text (1,25 MB)

4.
IZDELAVA E-UČNIH GRADIV ZA PREDMET ANGLEŠČINE V OSNOVNI ŠOLI
Peter Škarja, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnologija prodira na vsa področja človekovega življenja. S pomočjo uporabe računalnika in različnih e-gradiv v procesu izobraževanja, postane pouk bolj zanimiv, saj so učenci bolj motivirani za delo. E-izobraževanje postaja vedno bolj uveljavljen način pridobivanja novega znanja. Z odprtokodnimi avtorskimi orodji kot je npr. CourseLab, smo dobili odlične programe za izdelavo e-gradiv, ki jih z veseljem uporabljajo izvajalci e-izobraževanj in tudi drugi. S pomočjo diplomske naloge sem skušal odgovoriti na vprašanje, ali bodo e-gradiva pri pouku angleščine pripomogla k boljši motivaciji učencev. E-učbenik, ki bi pokrival celotno učno snov posameznega predmeta, bi popestril pouk in učenci bi sprotno preverjali svoje znanje pri osvajanju nove snovi. V današnjem času z razvojem informacijske-komunikacijske tehnologije, bi moral vsak učenec imeti izbiro med klasičnim načinom učenja in učenjem s pomočjo sodobne tehnologije, saj učenje z e-učbenikom ne zahteva posebnih znanj.
Keywords: Večpredstavnost, E-izobraževanje, Avtorska orodja, CourseLab, SCORM/AICC
Published: 25.09.2009; Views: 2127; Downloads: 293
.pdf Full text (4,66 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica