| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Sanacija in površinska zaščita armiranobetonske fasade objekta Hmezad : magistrsko delo
Nuša Mernik, 2021, master's thesis

Abstract: Magistrska naloga obravnava sanacijo in površinsko zaščito armiranobetonske fasade skladiščnega objekta Hmezad v Žalcu. Prvi del je posvečen armiranemu betonu ter vzrokih za njegovo propadanje in pregledu trenutnih slovenskih regulativov s področja sanacije objektov. V drugem delu je opisano stanje armiranobetonske fasade objekta pred sanacijo in površinsko zaščito ter analiza in opis najpogostejših poškodb ter ugotovitev vzrokov za njihov nastanek. Opisan je predviden postopek sanacije in površinske zaščite ter sam potek sanacije in zaščite armiranobetonske fasade, ki je potekala v drugi polovici leta 2019. V zaključku je podana ocena uspešnosti projekta na podlagi ponovnega pregleda objekta aprila leta 2021
Keywords: gradbeništvo, vzroki propadanja betona, vzroki propadanja armature, sanacija armiranega betona, korozija betona, korozija armature, poškodbe armiranobetonske fasade, postopek sanacije in zaščite armiranobetonske fasade, ocena uspešnosti sanacije
Published in DKUM: 17.01.2022; Views: 891; Downloads: 77
.pdf Full text (10,31 MB)

2.
Primerjava količine armature in ponudbenih cen za različne objekte : projektna naloga
Nastja Ozvatič, 2020, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava primerjavo količin armature in ponudbenih cen za dobavo in vgrajevanje armature pri različnih objektih. V projektni nalogi smo se omejili na obravnavo železokrivskih del pri treh različnih stavbah, in sicer dve enodružinski hiši in vrtec, za katere so načrti gradbenih konstrukcij že pripravljeni. Za namene oblikovanja ponudbene cene za gradbene objekte smo na kratko opisali postopek izdelovanja popisa del, predizmer in ponudbenega predračuna. Po teoretičnem opisu določanja ponudbenih cen smo izdelali še analizo cene za enoto mere za popisne postavke železokrivskih del. Sledi teoretični in praktični prikaz postopka pridobitve izvlečkov armature z uporabo programa Allplan. V aplikativnem delu smo za izbrane objekte opisali arhitekturne in funkcionalne zasnove ter podrobnejše opise konstrukcijske zasnove, kjer so podrobneje predstavljeni armiranobetonski elementi. Za obravnavane objekte smo podali količino izračunane armature in stroške za izvedbo železokrivskih del. Količino dobljene armature smo pri izbranih objektih primerjali na dva načina, in sicer po konstrukcijskem elementu in na m2 bruto tlorisne površine stavbe. Za konec smo primerjali ponudbene predračune za postavke železokrivskih del.
Keywords: popis del, količina armature, ponudbeni predračun, strošek armature
Published in DKUM: 15.09.2020; Views: 1017; Downloads: 138
.pdf Full text (5,55 MB)

3.
Možnosti uporabe programske opreme Allplan pri izdelavi armaturnih risb geometrijsko zahtevnih mostnih konstrukcij
Tomaž Goričan, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava in ugotavlja možnost uporabe programske opreme Allplan pri izdelavi armaturnih risb geometrijsko zahtevnih mostnih konstrukcij realnih primerov. Cilj diplomskega dela je bil ustrezno izrisati armaturo ter pripraviti armaturne risbe za elemente mostnih konstrukcij z zahtevnejšo geometrijo s programsko opremo Allplan. V diplomskem delu so prikazana pravila priprave armaturnih risb ter princip dela s programsko opremo Allplan.
Keywords: Armaturne risbe, konstruiranje armature, Allplan, mostovi
Published in DKUM: 18.09.2018; Views: 1490; Downloads: 294
.pdf Full text (7,69 MB)

4.
DETAJLIRANJE ARMATURE
Matej Simrajh, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskemu delu so prikazana pravila detajlranje armature in postopek detajliranja armature nekaterih najpogostejših armiranobetonskih konstrukcijskih elementov. Pri detajliranju armature moramo upoštevati pravila in priporočila, tako teoretična kot tudi praktična. Pravila detajliranja so povzeta po SIST EN 1992-1-1: 2005, EN_ISO_17660-1:2006 in literaturi o detajliranju armature.
Keywords: armirani beton, armatura, detajliranje armature, Evrokod 2
Published in DKUM: 17.04.2015; Views: 2696; Downloads: 1151
.pdf Full text (4,64 MB)

5.
PROJEKTIRANJE MEDGENERACIJSKEGA SREDIŠČA KOPER
Anton Zadravec, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati postopek projektiranja doma za starejše in uporabo računalniškega programa SCIA Engineer pri dimenzioniranju nosilnih elementov objekta. V diplomskem delu sta obravnavani zasnova in dimenzioniranje konstrukcij iz betona in porobetona po mejnem stanju nosilnosti in mejnem stanju uporabnosti, podane so osnovne lastnosti konstrukcij in ostalih tehničnih materialov ter osnove temeljenja. Pri dimenzioniranju smo upoštevali veljavne evropske standarde SIST EN.
Keywords: medgeneracijsko središče, statična analiza, obtežbe, SCIA Engineer, Evrokodi, dimenzioniranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, skice armature
Published in DKUM: 07.05.2012; Views: 2734; Downloads: 315
.pdf Full text (13,09 MB)

6.
ANALIZA IN PROJEKTIRANJE OBJEKTOV S PROGRAMOMA TOWER IN ALLPLAN
Aleš Kišić, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je prikazati povezavo znanj pridobljenih tekom študija z znanji pridobljenimi s praktičnim delom v projektivnem biroju. Cilj je dimenzionirati objekt PSO Vitriol in prikazati izdelavo projektne dokumentacije. Statična analizo in dimenzioniranje je bila izvedena s pomočjo evropskih standardov Evrokod ter uporabo računalniškega programa Tower 6.0. Konstruranje armature in izdelava armaturnih načrtov je prikazana s programom AllPlan 2009.
Keywords: modeliranje konstrukcij, konstruiranje armature, dimenzioniranje, statična analiza, Tower, AllPlan, Evrokod
Published in DKUM: 13.10.2010; Views: 4048; Downloads: 995
.pdf Full text (13,07 MB)

7.
MODELIRANJE KONSTRUKCIJ
Simona Šiftar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava postopek modeliranje zahtevne mostne konstrukcije v programu Allplan in modeliranje geometrijsko nezahtevna konstrukcijska elemente v programu Allplan in SCIA Engineer ter prenos podatkov s pomočjo IFC vmesnika v program za izračun SCIA Engineer. Na primeru plošče in nosilca je v programu SCIA Engineer izvedena celotna statična analiza, dimenzioniranje ter konstruiranje armature. Konstruiranje armature je prikazano tudi s programom Allplan s katerim so bili izdelani tudi armaturni načrti.
Keywords: modeliranje konstrukcij, statična analiza, dimenzioniranje, konstruiranje armature, CAD
Published in DKUM: 30.06.2010; Views: 3549; Downloads: 621
.pdf Full text (13,61 MB)

8.
Modelno detajliranje AB konstrukcij : diplomsko delo
Vanja Supić, 1995, undergraduate thesis

Keywords: model paličja, napetost, armature
Published in DKUM: 26.07.2007; Views: 2048; Downloads: 0

9.
10.
Search done in 0.3 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica