| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 592
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
Namizna aplikacija za beleženje statistike igralcev na rokometni tekmi
Timotej Friškovec, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo razvoj namizne aplikacije za vodenje statistike igralcev na rokometni tekmi. Pri tem podatke o tekmi, igralcih in uporabnikih pridobimo s pomočjo zahtevkov HTTP, temelječih na REST aplikacijskem programskem vmesniku. Na podlagi podatkov in vzorca MVVM opišemo implementacijo uporabniško prijaznega vmesnika, ki nam nato pomaga pri vnosu in spremljanju dogodkov na tekmi.
Keywords: namizna aplikacija, rokometna tekma, statistika igralcev, WPF, C#
Published: 18.10.2021; Views: 36; Downloads: 2
.pdf Full text (1,59 MB)

2.
Geografski informacijski sistem za beleženje opazovanih ptic
Jan Breznar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo izdelan geografski informacijski sistem za beleženje opazovanj ptic in analiziranje statistike njihovih pojavitev. V prvem delu analiziramo obstoječa sorodna orodja z vidika njihovih prednosti in slabosti, kar je osnova za naše delo. Slednje predstavimo v nadaljevanju, kjer podrobneje opišemo osnovne komponente sistema, njihovo delovanje in ključne funkcionalnosti, ki izhajajo iz njih. Z rezultati pokažemo učinkovitost razvitega GIS, diplomsko nalogo pa zaključimo z navedbo možnih razširitve in nadgraditve sistema.
Keywords: geografski informacijski sistem, spletna aplikacija, mobilna aplikacija, geoprostorski podatki
Published: 18.10.2021; Views: 24; Downloads: 3
.pdf Full text (1,99 MB)

3.
Spletna aplikacija za testiranje stohastičnih algoritmov
Tadej Podrekar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo implementirali spletno aplikacijo za testiranje stohastičnih algoritmov. Stohastični algoritmi za optimizacijo potrebujejo veliko zagonov algoritma in procesorske moči, da najdejo dobro rešitev. Da zmanjšamo čas zagonov algoritmov lahko uporabimo princip porazdeljenega računanja. S tem omogočimo zaganjanje algoritma več uporabnikom, ki sodelujejo pri iskanju rešitve tako, da darujejo svojo procesorsko moč. Takšen sistem vsebuje spletno aplikacijo, aplikacijski vmesnik in podatkovno bazo. Spletna aplikacija omogoča administratorju nalaganje algoritmov in problemov ter ostalim uporabnikom sodelovanje pri reševanju problema. Naloga aplikacijskega vmesnika je procesiranje zahtev, ki jih uporabniki izvajajo na spletni strani in komunikacija s podatkovno bazo. Podatkovna baza nam omogoča shranjevanje rezultatov zagonov, ki so jih opravili uporabniki spletne aplikacije. Na osnovi teh podatkov smo omogočili primerjavo učinkovitosti algoritmov. S pomočjo spletne aplikacije smo omogočili porazdeljeno testiranje stohastičnih algoritmov.
Keywords: stohastični algoritmi, spletna aplikacija, testiranje
Published: 18.10.2021; Views: 13; Downloads: 3
.pdf Full text (1,32 MB)

4.
Mobilna aplikacija za oddaljeno upravljanje vozila s kamero na platformi Raspberry Pi
Anže Ferčec, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Cilj diplomskega dela je bil pripraviti vozilo z vrtljivo kamero, na katerem je računalnik Raspberry Pi, in narediti aplikacijo za Android mobilno napravo, s katero bi lahko upravljali vozilo na daljavo preko brezžičnega internetnega omrežja. V diplomskem delu je najprej opisana zasnova celotnega projekta, uporabljena strojna in programska oprema. Nato je bolj podrobno predstavljena implementacija naše rešitve, kjer se predstavi kalibracija uporabljenih senzorjev, izračun orientacije s pomočjo algoritma Madgwick, zajem slike na vozilu in potek komunikacije med vozilom ter mobilno napravo. Na koncu diplomskega dela je opis testiranja, predstavitev dobljenih rezultatov in predlogi za možne izboljšave trenutne rešitve.
Keywords: Raspberry pi, mobilna aplikacija, obdelava senzorskih signalov, internet stvari, oddaljeno upravljanje vozila
Published: 18.10.2021; Views: 22; Downloads: 3
.pdf Full text (1,98 MB)

5.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za vizualizacijo statistike športnih treningov.
Jan Liber, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo za vizualizacijo statistike športnih treningov. Aplikacija omogoča ogled in izvajanje treningov, ki so gostovali na spletni platformi Fitcrea, in pripomore k preprostejši uporabi platforme ter boljšemu pregledu uporabnikove statistike. V sklopu tega dela predstavimo spletno platformo, ogrodje Flutter in njegove alternative, načine vizualizacije ter opišemo potek razvoja mobilne aplikacije.
Keywords: hibridna mobilna aplikacija, vizualizacija statistike, spletni tečaji, Flutter
Published: 18.10.2021; Views: 14; Downloads: 3
.pdf Full text (1,67 MB)

6.
Strežniški vidik mobilne aplikacije za spremljanje nezdravih življenjskih navad mladostnikov
Marcel Sedlak, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo izdelali strežnik in zaledje za aplikacijo, ki spremlja nezdrave življenjske navade mladostnikov. Aplikacija omogoča anonimizirano spremljanje njihovih navad kot tudi odgovarjanje strokovnjakov na njihova vprašanja. Strežniški del aplikacije skrbi za varno shranjevanje podatkov uporabnikov in strokovnjakov ter pošiljanje podatkov v aplikacijo preko aplikacijsko programskega vmesnika. Pri sami implementaciji smo uporabili jezik PHP, za kreacijo vmesnika, in podatkovno bazo MySQL, ki hrani potrebne podatke.
Keywords: strežnik, aplikacija, PHP, MySQL
Published: 18.10.2021; Views: 7; Downloads: 1
.pdf Full text (1,39 MB)

7.
Spremljanje telesne aktivnosti s pametno uro
Svit Dolenc, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Naša telesa so ustvarjena za gibanje. Sprehod v naravi, kolesarjenje, hoja v hribe, tek in ostali športi pozitivno vplivajo na naše počutje. Zato smo se v sklopu diplomske naloge osredotočili na telesno aktivnost posameznika, kar predstavlja enega izmed najpomembnejših dejavnikov zdravega življenja in dobrega počutja. Izdelali smo aplikacijo, ki nam omogoča pregled in beleženje vadb ter s tem spodbuja uporabnika k bolj intenzivni vadbi. Celoten projekt je sestavljen iz treh delov: aplikacije na Apple pametni uri, strežnika NodeJS in spletne aplikacije Angular. Največji izziv pri izdelavi diplomskega dela pa se je pokazal v združitvi vseh treh elementov v celotno in uporabno aplikacijo.
Keywords: spletna aplikacija, aplikacija za pametno uro, spremljanje aktivnosti
Published: 18.10.2021; Views: 20; Downloads: 5
.pdf Full text (1,28 MB)

8.
Razvoj aplikacije fam.do s knjižnico kendo ui
Benjamin Serec, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili plačljivo razvojno knjižnico Kendo UI. Z razvojem aplikacije Fam.do smo raziskali, kako nam ta knjižnica skrajša razvojni čas. Pogledali smo si, kako so posamezne komponente knjižnice prilagodljive in kakšne funkcionalnosti imajo implementirane. Knjižnico Kendo UI smo uporabili skupaj s slogovnih ogrodjem Bootstrap in raziskali, kako se komponente Kendo UI-a stilsko skladajo z ogrodjem Bootstrap. Prišli smo do sklepa, da je to zelo dobra kombinacija, ki znatno skrajša čas razvoja aplikacije.
Keywords: KendoUI, React, aplikacija, razvoj
Published: 18.10.2021; Views: 16; Downloads: 4
.pdf Full text (1,32 MB)
This document has many files! More...

9.
Razvijanje spletnih portalov s pomočjo knjižnice Nebular v ogrodju Angular
Bojan Stjepanović, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V zadnjem času smo priča vse večjemu povpraševanju po spletnih tehnologijah in digitalizaciji podjetij. Zaradi tega se podjetja odločajo za uporabo portalov, ki jim omogočajo lažjo organizacijo dokumentov, lažjo komunikacijo med zaposlenimi in strankami ter lažji nadzor nad poslovanjem. V diplomskem delu je razvit in opisan portal, namenjen vodenju podjetja, ki se ukvarja s prevozništvom. Pri razvoju portala je bila uporabljena tehnologija Angular in knjižnica Nebular. Ob razvoju so se upoštevala tudi sodobna načela, kot je npr. reaktivno programiranje, zato je bila uporabljena knjižnica RxJs (angl. Reactive Extensions Library for JavaScript) znotraj tehnologije Angular. Uporabljena je bila tudi baza podatkov Firebase, ki ponuja zaledni sistem, ki se lahko nadgrajuje z uporabo oblačnih funkcij.
Keywords: spletna aplikacija, Angular, Nebular, RxJs
Published: 18.10.2021; Views: 15; Downloads: 2
.pdf Full text (1,13 MB)

10.
Simulacija in vizualizacija evolucije v evolucijskih algoritmih
Dmitry Leposha, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Tekom diplomske naloge smo izdelali aplikacijo za izobraževalne namene, ki simulira in vizualizira naravne evolucijske procese s pomočjo evolucijskih algoritmov. S spletnim orodjem Piskel smo ustvarili statične in dinamične grafične gradnike za vizualizacijo celotnega postopka simulacije. Nato smo implementirali genetski algoritem in osnovne mehanike simulatorja v programskem jeziku C# ter integrirali celotno rešitev v okolje Unity.
Keywords: vizualizacija, simulator, namizna aplikacija, evolucijski algoritmi, Unity
Published: 18.10.2021; Views: 7; Downloads: 2
.pdf Full text (2,19 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica