| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Radijski teleskop : diplomska naloga univerzitetnega študijskega programa
Gregor Hojnik, 2006, undergraduate thesis

Keywords: radijski teleskop, radijska astronomija, parabolične antene, visokofrekvenčna tehnika, naravni izvori sevanja
Published: 26.07.2007; Views: 3601; Downloads: 0 
(1 vote)

2.
3.
4.
5.
6.
PLANIRANJE PRIZEMELJSKE DIGITALNE TELEVIZIJE DVB-T
Igor Hari, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bralcu prikazati postopek planiranja digitalne prizemeljske televizije DVB-T. V uvodu diplomskega dela so predstavljeni glavni razlogi za prehod iz dosedanjega analognega na digitalni način oddajanja televizijskih signalov. Opisane so številne prednosti, ki jih prinaša tehnologija digitalne televizije. Osrednji del diplomskega dela predstavlja opis postopka izračuna minimalne potrebne medianske vrednosti električne poljske jakosti signala, ki jo moramo zagotoviti na sprejemni lokaciji, da omogočimo uporabnikom storitve kvaliteten sprejem. Predstavljene so tudi metode, ki se uporabljajo za predikcijo jakosti elektromagnetnega polja v sprejemni lokaciji. Podrobneje je opisana statistična metoda ITU-R P.1546-3. V sklepnem delu diplomskega dela je opisan praktičen primer postopka načrtovanja DVB-T oddajnega antenskega sistema in pripadajočega oddajnika.
Keywords: Radiodifuzija, DVB-T, radijski valovi, električna poljska jakost, propagacijske krivulje, efektivna višina antene, področje pokrivanja, efektivna izsevana moč (ERP), ITU-R P.1546-3, ETSI TR 101 190 V1.3.1
Published: 17.03.2011; Views: 1566; Downloads: 231
.pdf Full text (6,94 MB)

7.
OPTIMIZACIJA NAČRTOVANJA ANTEN S POMOČJO ALGORITMA PSO
Franjo Mlakar, 2010, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavimo koncepte evolucijskih algoritmov, osnove delovanja anten in gradnjo ter optimizacijo antenskih polj. Izpostavimo algoritem PSO in preučimo njegove glavne značilnosti. Preučimo zmožnosti algoritma pri načrtovanju antenskih polj in na njegovi osnovi implementiramo orodje za optimizacijo antenskih polj. Osrednji del diplomskega dela zajema algoritem PSO, praktični del pa zajema implementacijo optimizacijskega orodja, ki temelji na algoritmu PSO.
Keywords: evolucijski algoritmi, algoritem PSO, antene, antenska polja, optimizacija antenskih polj
Published: 21.06.2010; Views: 2082; Downloads: 123
.pdf Full text (1,99 MB)

8.
KONSTRUKCIJA NOSILCA ANTENE NAPS
Andreja Hanžekovič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Nosilec antene navigacijskega sistema NAPS na vozilu predstavlja enega vitalnih elementov sodobnega navigacijskega sistema, potrebnega za upravljanje vojaškega vozila in posredno vodenje morebitnih oborožitvenih sistemov, nameščenih v vozilu. Namena naloge sta bila uporabiti ustrezno metodo konstruiranje za omenjeno konstrukcijo in najti primerno rešitev, ki ustreza naročniku. Nosilec mora imeti vrsto posebnih lastnosti, ki so posledica izredno specifičnih zahtev ekstremnih terenskih obremenitev. Z ustrezno metodo konstruiranja so bile upoštevane dane zahteve in izbrana primerna konstrukcija nosilca. Pri tem je bila upoštevana tudi vrsta praktičnih izkušenj, ki je narekovala končno izbiro variante konstrukcijske rešitve za dokončno izpolnitev zahteve naročnika. Nosilec je tudi uspešno prestal funkcionalno preizkušanje v borbenem delovanju.
Keywords: nosilec antene, aluminijasta konstrukcija, računalniško modeliranje
Published: 06.06.2011; Views: 1220; Downloads: 63
URL Link to full text

Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica