| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ZAJEM IN ANALIZA PODATKOV VOŽNJE S PAMETNIM MOBILNIKOM
Renato Ivančič, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Bliskovit razvoj na področju mobilne tehnologije ponuja vedno zmogljivejše mobilnike z večjim naborom vgrajenih strojnih komponent. V diplomskem delu smo najprej na kratko opisali operacijski sistem Android in mobilno napravo, na kateri je bila aplikacija preizkušena. Razvili smo mobilno aplikacijo za operacijski sistem Android, ki omogoča zajemanje podatkov med vožnjo in analizo same vožnje. Pri tem smo uporabljali vgrajeni senzor GPS in pospeškometer. Razvili pa smo tudi namizno aplikacijo, ki omogoča prikaz podatkov vožnje in analizo.
Keywords: analiza vožnje, pametni mobilnik, OS Android, GPS
Published: 23.03.2011; Views: 1730; Downloads: 116
.pdf Full text (1,65 MB)

2.
Analiza prevoznih stroškov in vpliv voznika na porabo goriva
Valentina Haladeja, 2015, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi bo predstavljena analiza stroškov prevozov v izbranem podjetju. Ker se podjetje, ki smo ga izbrali, ukvarja z mednarodno organizacijo cestnih prevozov, je pomembno, da ugotovimo stroške, ki se ob tem pojavljajo, saj na koncu predstavljajo dobiček oz. izgubo. Ti stroški so ključni in obsegajo večji sklop prevoznih stroškov, ki obsegajo vse stroške goriva, stroške pnevmatik, stroške vzdrževanja vozil, stroške zavarovanja in registracije, stroške cestnin ter stroške amortizacije. Z učinkovito analizo bi pripomogli, da bi se stroški zmanjšali in s tem dosegli večjo konkurenčnost na trgu prevoznih podjetij. Na podlagi analiziranih stroškov prevozov bomo poiskali ugodne rešitve za zmanjšanje le-teh. V prvem delu diplomske naloge so zajete teoretične osnove, ki vsebujejo poglavja o transportu in prevozu blaga, stroških ter dejavnike, ki vplivajo na voznika in njihovo porabo goriva. V drugem delu je prikazana obstoječa organizacija dela ter potek organizacije prevoza v izbranem podjetju. V nadaljevanju je predstavljena podrobna analiza vseh stroškov prevoza v izbranem podjetju, ki temelji na primerjavi dveh voznikov z identičnim vozilom ter enako težo tovora, ki vozita na isti relaciji. V zaključnem delu predlagamo rešitve, ki bi potencialno izboljšale poslovanje podjetja in znižale prevozne stroške.
Keywords: transport, analiza transportnih stroškov, gorivo, voznik, model varčne vožnje.
Published: 06.10.2015; Views: 690; Downloads: 124
.pdf Full text (1,52 MB)

3.
Mobilna aplikacija za pomoč pri vožnji z uporabo vmesnika OBD
Jernej Plohl, 2018, master's thesis

Abstract: Namen magistrskega dela je predstavitev sistema OBD, razvoja mobilne aplikacije in uporabljenih tehnologij. Mobilna aplikacija s pomočjo vmesnika OBD-II zajame podatek o stanju avtomobila, jih analizira in ustrezno vizualizira, da lahko uporabnik pridobi čim več koristnih informacij o poteku njegove vožnje. V magistrskem delu je tudi prikazano delovanje aplikacije na podatkih, ki so bili zajeti med resničnimi vožnjami.
Keywords: OBD-II, analiza vožnje, vizualizacija, Android
Published: 21.06.2018; Views: 197; Downloads: 48
.pdf Full text (22,29 MB)

Search done in 0.04 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica