| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
REKONSTRUKCIJA 110kV STIKALIŠČA RTP SELCE IN PREHOD IZ PROSTOZRAČNEGA V GIS STIKALIŠČE
Silvester Cizerle, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Zadnja obnova stikališča 110kV v RTP Selce, je bila v letih 1979 do 1987, Naprave so tehnološko že precej zastarele, celotno stikališče pa je bilo zasnovano v petdesetih letih prejšnjega stoletja glede na takratne potrebe. Dandanes pa obratovalno težko izpolnjuje zahteve v elektroenergetskem sistemu Slovenije. V diplomskem delu je predstavljeno sedanje stanje stikališča 110kV RTP Selce, opisane so naprave ki trenutno obratujejo (zbiralke, odklopniki, ločilniki). Opisani so vzroki za prenovo stikališča in cilji rekonstrukcije, opisano je potrebno dimenzioniranje naprav in izbira samih naprav GIS postroja ter predstavitev le-teh.
Keywords: razdelilna transformatorska postaja, elektroenergetski sistem, stikališče, zbiralke, odklopniki, ločilniki, dimenzioniranje naprav, GIS (Gas Insulated Switchgear)
Published: 07.12.2012; Views: 2222; Downloads: 253
.pdf Full text (4,94 MB)

2.
SOSEDSTVEN POJAV PRI OBRATOVANJU ZBIRALK
Klemen Butolen, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Zbiralke so togi vodniki, ki se nahajajo v vozliščih elektroenergetskih sistemov. Namenjene so za prenos električne energije. Zraven ohmskih izgub, se pojavljajo tudi izgube vrtinčnih tokov, ki nastanejo kot izvor magnetnega polja v sosednjih prevodnikih. Ta pojav ima v strokovni literaturi dve imena, in sicer: sosedstven pojav in bližinski pojav. S pomočjo programskega paketa EleFAnT2D so bili izvedeni izračuni za različne načine vgradnje in različne dimenzije zbiralk. Za izračune impedanc pa so bili uporabljeni podatki iz ustanove Copper develovpment.
Keywords: Zbiralke, naprave in aparati, magnetno polje, vrtinčni tokovi, bližinski pojav, metoda končnih elementov.
Published: 06.11.2015; Views: 556; Downloads: 60
.pdf Full text (3,18 MB)

3.
Rekonstrukcija 10 kV stikališča v podjetju Talum Kidričevo
Stanislav Pal, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen potek rekonstrukcije 10 kV stikališča v podjetju Talum Kidričevo. Predstavljeno je sedanje stanje stikališča, obstoječi sistem nadzora in zaščite, pomožno napajanje z izmenično in enosmerno napetostjo ter način obratovanja. Za novo stikališče je opravljen kratkostični izračun tripolnega kratkega stika in dimenzioniranje sistema in naprav na podlagi katerega smo izbrali opremo. Stikališče je izvedeno z enojnimi zbiralkami. Transformatorja TR1 in TR3 napajata ločeno dva sektorja, ki ju je možno vzdolžno povezati. Konfiguracija 10 kV mreže omogoča krožno napajanje porabnikov tako, da je možnost izpada zelo mala. S tem smo povečali obratovalno zanesljivost stikališča.
Keywords: rekonstrukcija stikališča, transormatorska postaja, stikalne naprave, zbiralke
Published: 22.09.2016; Views: 492; Downloads: 53
.pdf Full text (4,79 MB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica