| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
INFORMACIJSKA REŠITEV ZA VODENJE TENIŠKIH TURNIRJEV
Simon Rozman, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Informacijska rešitev za vodenje teniških turnirjev je na kratko raziskan informacijski in organizacijski sistem Zavarovalnice Triglav, namenjen izvedbi teniških turnirjev. Najprej je predstavljena zavarovalnica ter njene naloge, vizije ter cilji. Temu sledi predstavitev že obstoječega informacijskega sistema. Ker gre v diplomskem delu za iskanje novih rešitev izboljšanja obstoječega informacijskega sistema, sta najprej opisana še švicarski ter Bergerjev sistem razporejanja tekmecev. Od tu naprej sledi podrobnejša raziskava informacijskega sistema Zavarovalnice Triglav, nato pa problemsko orientirana uvedba izboljšav. Slednje so predstavljene kot elektronski žreb in količnik v tabelah za žrebanje parov tekmovalcev. Iz tega sledi še opis celotne izvedbe turnirja v primeru, če igrajo posamezniki ali dvojice. Diplomsko delo se zaključi z ugotovitvami glede vpeljanih novitet in predlogi za morebiten nadaljnji študij ali potrebne izboljšave.
Keywords: teniški turnir, organizacija, elektronski žreb, količnik iger, Zavarovalnica Triglav
Published: 06.01.2010; Views: 2182; Downloads: 226
.pdf Full text (1,46 MB)

3.
ZADOVOLJSTVO ODJEMALCEV STORITEV NA PRIMERU ZAVAROVALNICE TRIGLAV D.D.
Alenka Zavšek, 2010, undergraduate thesis

Abstract: zadovoljen odjemalec je največja nagrada za trud podjetja, ki ga je vložilo v poslovni proces. ZT slovi po svoji kakovosti, ki se odraža v hitrem in strokovnem reševanju škodnih primerov, dobri ponudbi storitev in kvalitetnim kadrom.
Keywords: zadovoljstvo odjemalcev, kakovost storitev, kader, anketni vprašalnik, izsledki analize, območna enota, Zavarovalnica Triglav d.d.
Published: 04.03.2011; Views: 1420; Downloads: 265
.pdf Full text (3,55 MB)

4.
PRIMERJALNA ANALIZA SPLETNIH PORTALOV SLOVENSKIH ZAVAROVALNIC
Darija Štemberger, 2012, master's thesis

Abstract: Dandanes smo priča razvoju tehnologij, interneta, ki je povzročila nastanek elektronskega poslovanja. Med elektronsko poslovanje pa spada prav tako elektronsko zavarovalništvo. Pred leti so podjetja uporabljala internet za namene predstavitve na svoji spletni strani, vendar danes takšen način poslovanja več ne zadostuje, saj se je spletno poslovanje od takrat do danes zelo razvilo. V kolikor želijo zavarovalnice elektronsko poslovati potrebujejo spletni portal. Oblikujejo jih strokovnjaki različnih področij, ki sestavljajo projektno skupino. Da bi zavarovalnice na portal privabile čim večje število strank morajo stran nenehno ažurirati, prilagajati spremembam in izboljševati. Za vse spletne portale je značilna: enotna prijava, predstavitev, poosebljanje, posredovanje in upravljanje vsebin, taksonomija, iskanje, administracija in varnost, komunikacija in kolaboracija. V magistrskem delu smo analizirali spletne portale šestih slovenskih zavarovalnic: Zavarovalnica Maribor, Adiatic Slovenica, Generali Zavarovalnica, Grawe Zavarovalnica, Zavarovalnica Tilia, Zavarovalnica Triglav. Med vsemi šestimi portali so nekateri bolj, druge manj zanimivi, uporabni in kvalitetni. S področja zavarovalništva portal ponuja: informacije različnih vrst zavarovanj, možno sprotno pridobivanje informacij preko direktno postavljenih vprašanj uporabnika, iskalnik informacij, kazalo strani, spremembo jezika (ang., nem.), slovarček z obrazložitvijo pojmov, anketni vprašalnik, nagradne igre, naročilo svetovalca in prijavo na e-novice. Zraven ponujajo storitve kot so: on-line zavarovanja, informativne izračune, prijavo škode. Kljub temu da so spletni portali zavarovalnic dobro oblikovani, smo našli nekaj pomankljivosti in podali lastne predloge o izboljšanju le-teh, ki smo jih zajeli v magistrskem delu. Zavarovalnice se morajo zavedati pomembnosti elektronskega poslovanja oz. elektronskega zavarovalništva v prihodnosti, nenehno slediti spremembam ter nadgrajevati in izboljševati spletne portale.
Keywords: Internet, elektronsko poslovanje, elektronsko zavarovalništvo, spletni portali, analiza spletnih portalov, Zavarovalnica Maribor, Adiatic Slovenica, Generali Zavarovalnica, Grawe Zavarovalnica, Zavarovalnica Tilia, Zavarovalnica Triglav.
Published: 25.01.2013; Views: 1495; Downloads: 185
.pdf Full text (3,04 MB)

5.
POMEN TRANSPORTNIH ZAVAROVANJ PRI KONTEJNERSKEM POMORSKEM TRANSPORTU
Domen Merc Kunej, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem seminarju smo preučili pomen transportnih zavarovanj v pomorskem transportu s poudarkom na kontejnerskem transportu. V prvem delu smo opredelili pomorski transport in naraščajočo potrebo po kontejnerizaciji tovora za zagotovitev ekonomske učinkovitosti, nakar smo predstavili vrste pomorskih transportnih zavarovanj ter njihov vpliv na pomorski transport. V naslednjem delu diplomskega seminarja smo preučili razmere na trgu pomorskih transportnih zavarovanj s poudarkom na zavarovanju tovora med prevozom in zavarovanju plovil. Temu je sledila tudi analiza transportnih rizikov, s katerimi se srečujemo pri transportnem zavarovanju. Naslednji del smo namenili preučitvi transportnih zavarovanj na primeru nesreče ladje MOL Comfort, kjer se odraža pomen zavarovanja tovora med prevozom. V zadnjem delu smo predstavili pomorska transportna zavarovanja, ki jih nudi Zavarovalnica Triglav ter podrobneje analizirali zavarovanje tovora med prevozom s posamičnim zavarovanjem in zavarovanje tovora z generalno polico.
Keywords: pomorski transport, kontejnerizacija, transportno zavarovanje, kargo zavarovanje, Zavarovalnica Triglav
Published: 05.11.2014; Views: 886; Downloads: 130
.pdf Full text (608,19 KB)

6.
ZAVAROVANJE KARGA IN ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI V CESTNEM TRANSPORTU
Slavko Berkopec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu obravnavam kargo zavarovanje in zavarovanje prevozniške odgovornosti pri prevozu tovora. V teoretičnem delu prikažem pomen in značilnosti obeh zavarovanj. Podrobno prikažem kargo zavarovanje in nevarnosti, ki jih zavarovanje pokriva. Na področju odgovornosti prevoznika je pogosto zmotno mišljenje, da je prevoznik oproščen odgovornosti za izgubo ali škodo na tovoru. Pri zavarovanju prevozniške odgovornosti pri prevozu tovora prikažem, kdaj je prevoznik odgovoren za škodo na tovoru, ki ga je prevzel na prevoz in primere izključitve njegove odgovornosti (CMR, Convention on the Contract for the International Carriage of Goods by Road). Predstavim bistvene razlike med zavarovanjem karga in zavarovanjem prevozniške odgovornosti za tovor. V aplikativnem delu predstavim Zavarovalnico Triglav d.d. in skupino Triglav. V šestem poglavju podrobneje prikažem kargo zavarovanje in zavarovanje prevozniške odgovornosti za tovor v Zavarovalnici Triglav. Prikažem primere sklenitve zavarovanja in reševanja škod iz naslova obeh vrst zavarovanja.
Keywords: kargo zavarovanje, zavarovanje prevozniške odgovornosti za prevoz tovora, Zavarovalnica Triglav, riziki v kargo zavarovanju, izključitve jamstva v kargo zavarovanju in zavarovanju prevozniške odgovornosti za tovor.
Published: 17.03.2016; Views: 952; Downloads: 114
.pdf Full text (693,81 KB)

7.
MOTIVACIJA UNIVERZALNEGA ZAVAROVALNEGA ZASTOPNIKA PRI TRŽENJU OSEBNIH ZAVAROVANJ
Meri Janša, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V času gospodarske krize delovna motivacija hitro pade zaradi negotovosti delovnega mesta, plačilne nediscipline in slabših poslovnih rezultatov. Življenje postaja vse hitrejše in stresno, motivacija pa je ključ do produktivnosti. Ljudje smo različni in vsak izmed nas ima različne potrebe in želje. Če želimo razumeti zaposlene in jih s tem ustrezno motivirati, moramo najprej poznati njihove motive za delo. V diplomski nalogi smo predstavili pojem motivacija, ugotovili smo, katere so motivacijske teorije in kako poteka trženje kot storitev. Na podlagi navzkrižnih vprašanj smo ugotavljali glavne motivacijske dejavnike zavarovalnega zastopnika pri trženju osebnih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav d. d.
Keywords: Motivacija, Motivacijski dejavniki, Motivacijske teorije, Trženje, Zavarovalnica Triglav d. d.
Published: 24.11.2016; Views: 371; Downloads: 43
.pdf Full text (1,11 MB)

Search done in 0.11 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica