| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 14
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Izdelava večplatformne aplikacije za spremljanje pohodniških poti z ogrodjem .NET MAUI : diplomsko delo
Vid Kotnik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo raziskovali razvoj večplatformne aplikacije za sledenje pohodniškim potem. Aplikacija je bila izdelana v ogrodju .NET MAUI, ki smo ga podrobni raziskali, izpostavili prednosti ter slabosti in primerjali s podobnimi rešitvami. Poglobili smo se tudi v področje večplatformnih aplikacij, podrobneje spoznali platformo .NET ter njene značilnosti. Rezultat naloge je bila večplatformna aplikacija s podporo za platformi Android in Windows, implementirana v ogrodju MAUI. Ob koncu smo ocenili ali je MAUI primeren za izdelavo produkcijske aplikacije, katere so morebitne pomanjkljivosti in prednosti ogrodja ter kaj bi lahko bile nadaljnje nadgradnje na naši aplikaciji.
Keywords: MAUI, .NET, večplatformna aplikacija, XAML, MVVM
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 303; Downloads: 24
.pdf Full text (3,08 MB)

2.
RAZVOJ PROGRAMSKEGA ORODJA ZA DOKUMENTIRANJE VIDEOPOSNETKOV BOLNIKOV Z MOTNJAMI GIBANJA
Admir Alagić, 2016, master's thesis

Abstract: Ekstrapiramidna nevrologija je veja nevrologije, ki se ukvarja z motnjami gibanja. Bolniki so lahko prekomerno gibljivi, ti simptomi pa imajo določene značilnosti, na osnovi katerih jih uvrstimo v skupino, ki ima tremor, horeo, distonijo, mioklonus ali tike. Pri beleženju simptomov ekstrapiramidalne nevrologije nevrologi uporabljajo različne načine. Eden izmed najpogostejših načinov beleženja simptomov bolnikov je snemanje le-teh s pomočjo videokamere ali mobilnega telefona. Videoposnetki se potem shranjujejo na drugi medij, računalnik ali zunanje diske. Pri shranjevanju videoposnetkov je zelo zaželjena klasifikacija videoposnetkov glede na različne simptome bolnikov. Klasifikacija videoposnetkov omogoča lažje iskanje shranjenih videoposnetkov, saj je brez uporabe specializiranih računalniških orodij iskanje lahko zelo počasno in neučinkovito, posebej pri večjem številu videoposnetkov. Po pregledu trga smo ugotovili, da specialističnih programskih orodij, ki bi omogočala shranjevanje in iskanje videoposnetkov na osnovi simptomov bolnikov z motnjami gibanja, ni mogoče najti. Iz tega razloga smo v okviru pričujočega magistrskega dela v sodelovanju s strokovnjaki s področja nevrologije razvili programsko orodje, ki omogoča shranjevanje in iskanje videoposnetkov na osnovi simptomov bolnikov z motnjami gibanja. Glavne prednosti razvitega programskega orodja so razumljivost in preprosta uporaba. Za uporabo programskega orodja ni potrebna internetna povezava v primeru, če videoposnetke shranjujemo na lokalni strežnik. Programsko orodje omogoča predvajanje posnetih videoposnetkov in samodejno kopiranje videoposnetkov iz zunanjih medijev (video kamere, mobilnega telefona) na računalnik. Videoposnetke lahko shranjujemo s podatki o več kot 120 simptomov, ki se navezujejo na področje ekstrapiramidalne nevrologije. Shranjene videoposnetke lahko iščemo na osnovi simptomov in osnovnih podatkov o bolniku. V teoretičnem delu magistrskega dela smo predstavili tehnologije, ki smo jih uporabili pri razvoju programskega orodja. Programsko orodje smo razvili na osnovi mnenj in potreb strokovnjakov s področja nevrologije, katere smo pridobili na osnovi prvega strukturiranega intervjuja. Po implementaciji programskega orodja je sledilo testiranje orodja s strani končnih uporabnikov, ki so nam svoje izkušnje z uporabo zaupali v drugem strukturiranem intervjuju.
Keywords: Ekstrapiramidna nevrologija, motnje gibanja, visual studio 2015, C#, Microsoft SQL Server localDB, XAML, WPF, T-SQL
Published in DKUM: 10.01.2017; Views: 1891; Downloads: 164
.pdf Full text (1,04 MB)

3.
RAZVOJ UNIVERZALNIH OKENSKIH APLIKACIJ ZA RAZLIČNE NAPRAVE
Žiga Grčar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo preverili prenosljivost Universal Windows Platform aplikacij na različnih napravah. Naprav, kot so osebni računalniki, tablični računalniki, mobilni telefoni in mali računalniki, ki podpirajo operacijski sistem Windows 10 je vedno več, zato smo se odločili za razvoj Universal Windows Platform aplikacije, ki jo lahko zaženemo na različnih napravah. Predstavili smo integrirano razvojno okolje Microsoft Visual Studio, v katerem smo izdelali projekt, ki prikazuje razvoj univerzalne okenske aplikacije s programskim jezikom C# in XAML. Izbrali smo različne tipe naprav, z različnimi strojnimi specifikacijami, na katerih smo preverili delovanje izdelane aplikacije.
Keywords: Windows 10, Universal Windows Platform, C#, XAML
Published in DKUM: 23.09.2016; Views: 1125; Downloads: 92
.pdf Full text (3,14 MB)

4.
Izgradnja programskih rešitev za trgovino Windows
Tamara Čuček, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili izgradnjo programskih rešitev za trgovino Windows. Na trgu je vedno več mobilnih naprav, ki podpirajo platformo Windows in platformo Windows Phone. Iz tega razloga smo predstavili izgradnjo univerzalnih aplikacij Windows, ki uporabniku omogočajo vzporedni razvoj aplikacij za platformo Windows in platformo Windows Phone. Predstavili smo tudi integrirano razvojno okolje Visual Studio, s pomočjo katerega smo izdelali projekt, ki prikazuje izgradnjo univerzalne aplikacije Windows. Projekt smo izdelali s programskim jezikom C# in označevalnim jezikom XAML.
Keywords: Windows 8.1, Windows Phone 8.1, C#, XAML, trgovina Windows
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 951; Downloads: 83
.pdf Full text (3,00 MB)

5.
RAZVOJ APLIKACIJE PRVAPOMOČ ZA MOBILNO PLATFORMO WINDOWS PHONE 8
Primož Glinšek, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Svetovni trg pametnih telefonov je danes v izjemnem porastu. Aplikacije, ki delujejo na pametnih telefonih, so za ljudi postale vsakdanji pripomoček. Prav tako se vse več podjetij in organizacij odloča za uporabo mobilnih aplikacij, ki so prilagojene njihovim potrebam in igrajo pomembno vlogo v strategiji današnjega poslovnega sveta. Posledično je ključnega pomena postal razvoj mobilnih aplikacij in platform. V diplomskem delu smo se osredotočili na mobilno platformo Windows Phone 8, preučili njene lastnosti ter z vidikai razvijalca na praktičnem primeru prikazali razvoj Windows Phone 8 aplikacije, ki smo jo poimenovali "PrvaPomoč App".
Keywords: Windows Phone 8, razvoj mobilnih aplikacij, prva pomoč, Windows Phone SDK 8.0, XAML, C#
Published in DKUM: 22.05.2015; Views: 1482; Downloads: 91
.pdf Full text (5,04 MB)

6.
PRIMERJAVA TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ MOBILNIH REŠITEV
Andrej Bricman, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen razvoj mobilne spletne aplikacije z uporabo ASP.NET MVC 4 in nativne mobilne aplikacije z uporabo Windows Phone SDK 8.0. Na začetku predstavi arhitekturo MVC vzorca in pa novosti v ASP.NET MVC 4. Nato je opisan nabor HTML5 spletnih tehnologij. Na splošno je predstavljen operacijski sistem Windows Phone, zatem pa razvoj z Windows Phone SDK 8.0, kjer so predstavljene novosti nove verzije, proces vezave podatkov in vzorec MVVM. Naloga je zaokrožena z opisom implementacije obeh aplikacij, zatem pa primerja še pristopa, ki sta se uporabljala pri izgradnji aplikacij.
Keywords: spletne aplikacije, mobilne aplikacije, ASP.NET, MVC 4, Windows Phone 8, HTML5, jQuery Mobile, Web API, XAML
Published in DKUM: 15.07.2014; Views: 1787; Downloads: 171
.pdf Full text (2,75 MB)

7.
IMPLEMENTACIJA UPORABNIŠKEGA VMESNIKA Z OZNAČEVALNIM JEZIKOM XAML
Mateja Jerič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo opisali zgodovino razvoja grafičnih uporabniških vmesnikov od njihovega začetka nastajanja do danes. Opisali smo tudi najpomembnejše namizne in spletne tehnologije, s katerimi lahko zgradimo uporabniški vmesnik. Podrobneje smo predstavili označevalni jezik XAML, s katerim lahko izdelamo uporabniško prijazen in funkcijsko bogat vmesnik. V začetku četrtega poglavja smo opisali, kaj XAML sploh je in kje ga uporabljamo. Opisali smo tudi njegove gradnike, postavitvene plošče, vezavo podatkov, vire, stile, prožilce in predloge. Predstavili smo uporabnost XAML-a v 2D grafiki ter delo z animacijam. Na koncu poglavja pa smo na kratko predstavili še ostale funkcionalnosti, katerih ni bilo mogoče razdeliti v skupine. Opisali smo tudi nekatera orodja za implementacijo uporabniškega vmesnika. V praktičnem delu diplomske naloge smo razvili uporabniški vmesnik za pregledovanje slik v jeziku XAML v ogrodju WPF.
Keywords: XAML, WPF, UV, namizne aplikacije
Published in DKUM: 19.09.2013; Views: 2808; Downloads: 117
.pdf Full text (2,67 MB)

8.
VZPOREDNI RAZVOJ WINDOWS 8 IN WINDOWS 8 PHONE APLIKACIJ
Armin Plohl, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes so pametni mobilni telefoni in tablice že skoraj vseprisotni. S prihodom tablic in pametnih mobilnih naprav pa se je odprlo področje razvoja aplikacij za te naprave. Ker pa je pozicija na trgu pomembna, je zelo dobro, če smo konkurenčni pri obeh tipih naprav tako na tablicah kot tudi pametnih mobilnih telefonih. V diplomski nalogi smo predstavili dve platformi za razvoj aplikacij, ki sta v visokem porastu. Ti dve platformi sta Windows 8 in Windows Phone 8. V diplomski nalogi smo obe platformi primerjali ter predstavili vzporedni razvoj aplikacij za obe platformi. Opisali in prikazali smo različne tehnike deljenja programske kode. Prav tako so opisane razlike med platformami in souporaba uporabniškega vmesnika. V sklopu diplomskega dela smo izdelali tudi projekt, ki prikazuje, kako uporabiti tehnike deljenja kode med obema platformama.
Keywords: Windows Phone 8, Windows 8, XAML, vzporedni razvoj
Published in DKUM: 12.09.2013; Views: 1620; Downloads: 111
.pdf Full text (2,40 MB)

9.
UPORABA WPF IN SILVERLIGHT TEHNOLOGIJ ZA RAZVOJ UPORABNIŠKIH VMESNIKOV BOGATIH SPLETNIH APLIKACIJ
Albin Verčko, 2012, undergraduate thesis

Abstract: WPF Združuje dobre prakse spletnih tehnologij, bogatih internetnih aplikacij ter tradicionalnih Windows tehnologij. Bistvo predstavlja skupek razredov, ki omogočajo gradnjo naprednih uporabniških vmesnikov. Silverlight je okrnjena različica WPF tehnologije, .NET ogrodja, usmerjena v razvoj bogatih spletnih aplikacij. Omogoča neodvisnost od brskalnika, platforme in naprav ter vsesplošno bogato uporabniško izkušnjo. Preučili smo prednosti ter slabosti obeh tehnologij pri gradnji obogatenih uporabniških vmesnikov, ter smotrnost uporabe pri razvijanju bodisi spletnih ali namiznih aplikacij.
Keywords: Silverlight, WPF, XAML, MVVM, RIA
Published in DKUM: 22.06.2012; Views: 2224; Downloads: 172
.pdf Full text (2,77 MB)

10.
KINOSPOREDNIK – RAZVOJ APLIKACIJE IN INTEGRACIJA VSEBIN NA WINDOWS PHONE OPERACIJSKEM SISTEMU
Marko Grbić, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Trg pametnih telefonov iz leta v leto narašča. Želeli smo spoznati postopek izdelave aplikacij in integracijo vsebin na pametnih mobilnih telefonih. Za to smo izbrali Windows Phone OS, za katerega smo izdelali aplikacijo KinoSporednik, ki prikazuje spored za kino centra Kolosej in Planet Tuš. Za izdelavo smo uporabili Silverlight ogrodje, LINQ to XML knjižnico in Model View ViewModel vzorec. Aplikacijo smo tudi objavili na uradnem Windows Phone Marketplace-u.
Keywords: KinoSporedni, Windows Phone, ogrodje Silverlight, XAML, C#, LINQ to XML, vzorec MVVM
Published in DKUM: 21.09.2011; Views: 2072; Downloads: 182
.pdf Full text (1,59 MB)

Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica