| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 82
First pagePrevious page123456789Next pageLast page
1.
Postavitev spletne trgovine za prodajo lesenih izdelkov
Ivan Peternelj, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V današnjem svetu si podjetništva brez interneta ne moremo več predstavljati. S hitrim razvojem interneta in podjetništva se vse več podjetij odloča, da želijo izdelke ponuditi prek svoje spletne strani oz. prek spletne trgovine. Namen diplomskega dela je izdelava in optimizacija spletne trgovine za domačega obrtnika, ki se na področju mizarstva ukvarja z izdelavo lesenih izdelkov. Spletno trgovino smo izdelali s pomočjo orodja Wordpress in jo optimizirali za spletne brskalnike s pomočjo različnih orodij. Za optimizacijo je potrebna neprestana skrb, saj se optimizacija za spletne brskalnike nenehno razvija in spreminja. Na ta način smo spletno trgovino uvrstili med dobre rezultate iskanj na spletnih brskalnikih. Tako smo naročniku povečali prepoznavnost in prodajo prek spletne trgovine
Keywords: leseni izdelek, spletna trgovina, wordpress, woocommerce
Published in DKUM: 03.03.2023; Views: 101; Downloads: 25
.pdf Full text (1,33 MB)

2.
Razvoj spletne trgovine za m&l equine
Blaž Kvasnik, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V teoretičnem delu diplomskega dela opišemo ocenjevalni kriterij, predstavimo SWOT analizo in opis izbranih CMS-ov. Po opravljeni komparaciji izberemo CMS, s katerim izdelamo spletno trgovino in jo optimiziramo. Rezultat diplomskega dela je delujoča spletna trgovina izdelana po navodilih naročnika.
Keywords: CMS, SWOT, WordPress, spletna trgovina, vtičnik
Published in DKUM: 17.11.2022; Views: 139; Downloads: 22
.pdf Full text (1,84 MB)

3.
Digitalizacija družinskega proizvodnega podjetja
Max Krašovec, 2022, master's thesis

Abstract: Malo družinsko podjetje se spopada s težavami zaradi vedno pogostejše uporabe digitalnih tehnologij, sprememb kupčevih navad in omejitev zaradi zajezitve širjenja covida-19. Z analizo možnosti digitalizacije podjetja smo ugotovili, da je najbolj optimalno digitalizirati prodajo z vpeljavo lastne spletne strani in trgovine (t. i. e-commerce) in s trženjem na družbenih omrežjih. Za določitev novega poslovnega modela smo uporabili metodo CANVAS, medtem ko smo uporabili za digitalno strategijo trženja metodo N-REL. Pri izdelavi spletne strani in trgovine smo uporabili Wordpress in vtičnike, ki jih podpira. Opravili smo tudi lokalizacijo strani in optimizacijo za namene optimizacije iskalnikov. Tako je podjetje zdaj pripravljeno za širitev svoje prodaje na nove trge in zaradi nove spletne trgovine ni več odvisno od fizične prodaje blaga. Podjetje mora v prihodnje še vpeljati predlagano digitalno strategijo trženja v svoje poslovanje in spremljati vzpostavljeno analitiko strani, da bo lahko prilagodilo svojo stran ali ponudbo glede na nove trge.
Keywords: digitalizacija, proizvodnjo podjetje, WordPress, optimizacija iskalnikov, e-poslovanje
Published in DKUM: 19.10.2022; Views: 128; Downloads: 29
.pdf Full text (1,43 MB)

4.
Digitalizacija prodaje športnih oblačil
Jaka Bochl, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Obravnavamo problematiko reševanja potreb potrošniške družbe, ki vse bolj strmi k unikatnim, okolju prijaznim, a vseeno modernim izdelkom ali storitvam. Rešitev smo našli v novem idejnem podjetju Bullzy, v sklopu katerega bi s spletno trgovino, ki predstavlja orodje za najbolj razširjen način kupovanja, trgu predstavili izdelke iz bambusovih vlaken. Namen diplomskega dela je raziskati spletno prodajo, se seznaniti z delovanjem in postaviti spletno trgovino, ki bo hkrati funkcionalna, pregledna in tako uporabnikom kot skrbniku enostavna za uporabo. V teoretičnem delu smo s pomočjo pregleda literature opredelili pojem spletne prodaje, spletne trgovine in preučili sisteme za upravljanje spletnih vsebin, navedli vrste platform in se bolj podrobno seznanili z delovanjem platforme WordPress. V praktičnem delu pa smo na osnovi pridobljenih znanj postavili spletno trgovino za idejno podjetje Bullzy, ki bo ponujalo nakup športnih oblačil iz bambusovih vlaken. Spletno trgovino smo izdelali na lokalnem strežniku XAMPP, v platformi WordPress, v sklopu katere smo v nadzorni plošči namestili sistem, izbrali želeno temo in vtičnike ter s pomočjo vizije in poslanstva idejnega podjetja oblikovali vsebino spletne trgovine.
Keywords: spletna prodaja, spletna trgovina, WordPress, blagovna znamka
Published in DKUM: 14.10.2022; Views: 101; Downloads: 17
.pdf Full text (2,35 MB)

5.
Razvoj spletne strani za Studio Berlin
Žiga Brcar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj spletne strani za frizerski salon Studio Berlin. Salon zaenkrat še nima spletne strani, preko katere bi lahko uporabniki dostopali do podatkov ali se naročali na storitve, ki jih nudijo. Zato je glavni cilj diplomske naloge vzpostavitev spletne strani, ki bo uporabniku omogočala naročanje na storitve v frizerskem salonu. Na ta način se bo v bazi kreiral seznam ljudi, ki bodo koristili frizerske storitve, nad katerimi bo imel pregled frizer v salonu. S tem bo bistveno olajšan pregled nad termini naročenih strank. Za razvoj spletne strani smo uporabili CMS sistem WordPress, ki je služil kot osnovno orodje za spletno stran. Preko sistema WordPress smo vpeljali nekaj vtičnikov, ki so nam olajšali razvoj spletne strani. Z izdelavo spletne strani smo pripomogli k promociji in oglaševanju frizerskega salona, saj bo tako pridobival potencialne stranke tudi preko spletne strani in ne le preko družbenih omrežij.
Keywords: Studio Berlin, spletna stran, Wordpress, CMS sistem, frizerski salon
Published in DKUM: 14.10.2022; Views: 118; Downloads: 21
.pdf Full text (1,55 MB)

6.
Spletna prodaja izdelkov iz rabljenih oblačil
Nina Danaja Lamovec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Obravnavana diplomska naloga opisuje idejno podjetje ND eco, ki izdeluje izdelke iz rabljenih oblačil z namenom zmanjševanja tekstilnih odpadkov. Diplomska naloga je razdeljena na dva dela. V prvem delu je narejen in opisan poslovni načrt po modelu kanvas, v drugem delu pa je bila izdelana spletna trgovina, ki je v diplomski nalogi tudi opisana.
Keywords: spletna trgovina, WordPress, poslovni načrt
Published in DKUM: 14.10.2022; Views: 117; Downloads: 21
.pdf Full text (1,29 MB)

7.
Primerjava izdelave spletne strani z uporabo dveh različnih pristopov
Miha Božnar, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava primerjavo razvoja spletnega mesta z uporabo dveh pristopov. V diplomskem delu obravnavamo problematiko izbire primernejšega pristopa k razvoju spletne strani glede na namen spletne predstavitve, časovne stiske in nenazadnje tudi finančne zmožnosti organizacije. Cilj je ustvariti dva prototipa spletišč: enega z uporabo preprostega urejevalnika Elementor in drugega z razvojem lastne WordPress teme. Dela smo se lotili s predstavitvijo dotičnih spletnih tehnologij, nato smo razvili oba prototipa, tehniki med seboj primerjali in s primernejšo spletno mesto tudi dokončali. Rezultat dela je poleg predstavitve prednosti in slabosti uporabljenih pristopov še dokončana spletna stran, ki jo bo kulturno društvo lahko uporabljalo pri svojem nastopu na spletu.
Keywords: WordPress, sistem za upravljanje vsebin, spletna stran, predloga spletne strani
Published in DKUM: 13.10.2022; Views: 118; Downloads: 14
.pdf Full text (2,77 MB)

8.
Prenova in optimizacija spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s.p.
Primož Jenčič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: V okviru diplomskega dela smo izvedli prenovo spletnega mesta za psihoterapijo in svetovanje, Anja Kavčič s. p., s poudarkom na optimizaciji in dostopnosti. Cilj prenove kot celote je bil povišati položaj spletnega mesta med rezultati v brskalniku, povečati pritok strank ter okrepiti zaupljivost storitve, ki je predstavljena na mestu. S pomočjo raznih orodij smo identificirali napake na teh področjih in v sistemu za upravljanje spletnih strani WordPress in izvedli prototipno rešitev spletnega mesta s popravki. Končna analiza prototipa je pokazala, da smo odpravili večino napak. Učinkovitost rešitve se bo pokazala po implementaciji na samem mestu.
Keywords: prenova, dostopnost, WordPress, SEO, psihoterapija
Published in DKUM: 22.09.2022; Views: 262; Downloads: 14
.pdf Full text (1,84 MB)

9.
Izdelava spletne strani za podjetje as domžale nadgrajuje d.o.o
Nejc Levec, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Namen te diplomske naloge je bil, da se izdela spletno stran za podjetje AS Domžale nadgradnje d.o.o. in se jo izboljša v primerjavi s prejšnjo spletno stranjo iz vizualnega in tudi vsebinskega vidika. Prvo sem se lotil opisa pomembnih stvari, ki so povezane s spletnimi stranmi. Za začetek sem namenil nekaj besed o spletu in njegovem delovanju, saj brez spleta ne bi mogli prikazovati spletnih strani. Nato sem se lotil teoretičnega dela spletnih strani, katere ločimo na statične in dinamične. Omenil in na kratko sem opisal tudi HTML in XML jezika s katerima lahko kreiramo spletne strani. Sledila je optimizacija spletnih strani, zakaj je tako pomembna in kako optimiziramo spletne strani. Nato sem opisal CMS sisteme, predstavil njihove prednosti, jih primerjal med seboj in tri najbolj priljubljene tudi opisal (WordPress, Joomla in Drupal). Pri WordPressu sem dodal še cel postopek namestitve in vključil posnetke zaslona za lažje razumevanje. Na koncu pa je sledil še najpomembnejši del diplomske naloge, ki pa je izdelava spletne strani. Med samo izdelavo sem naredil nekaj posnetkov zaslona, ki sem jih vključil v diplomsko nalogo, ter jih na kratko tudi opisal, tako da bo lažje razumeti postopek izdelave. Za izdelavo spletne strani sem uporabljal program WordPress, ki je brezplačen in ponuja ogromno različnih funkcij in elementov s katerimi lahko poljubno ustvarjamo kar želimo.
Keywords: spletna stran, WordPress, CMS, prenova, prototip
Published in DKUM: 26.08.2022; Views: 197; Downloads: 33
.pdf Full text (2,48 MB)

10.
Razvoj digitalno dostopnega spletnega mesta visit tišina na osnovi sistema wordpress : diplomsko delo
Nejc Flegar, 2021, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljen problem digitalne dostopnosti, ki je postala nujna za dostop do spleta. Glavna naloga digitalne dostopnosti je, da lahko vsi dostopamo do spleta enako. Cilj diplomske naloge je razložiti digitalno dostopnost, njen pomen in zakonodajo ter opisati CMS sisteme, ki so glavno orodje za izdelavo spletnih strani. Kot končen rezultat sem, s pridobljenim znanjem o digitalni dostopnosti in CMS sistemih, ustvaril spletno stran »Visit Tišina«.
Keywords: WordPress, spletna stran, CMS, digitalna dostopnost
Published in DKUM: 16.12.2021; Views: 779; Downloads: 133
.pdf Full text (1,43 MB)

Search done in 0.15 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica