| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 30
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
APLIKACIJA ZA MOBILNI TELEFON: PREVAJALNIK GOVORICE TELESA
Jure Jeglič, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu sta s prikazom praktičnega primera predstavljeni funkcionalnost in uporaba mobilne aplikacije, ki je bila razvita v sklopu te diplomske naloge. Cilj je bil ustvariti mobilno aplikacijo, namen katere je pomoč pri razumevanju govorice telesa. Le to smo dosegli s prenosom enciklopedičnega znanja v format, ki je hitreje razumljiv človeku in s katerim mobilna naprava lahko operira. Rezultat te diplomske naloge je izvirna mobilna aplikacija, ki je preprosta za uporabo ter omogoča hiter in enostaven dostop do informacij o govorici telesa.
Keywords: Mobilna aplikacija, Windows Phone 7, Govorica telesa
Published: 15.12.2011; Views: 1934; Downloads: 168
.pdf Full text (870,53 KB)

2.
SLEDENJE Z GPS NA MOBILNI NAPRAVI IN MODELI IZRAČUNA RAZDALJ
Ino Murko, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomski nalogi opisujmo aplikacijo, ki smo jo izdelali na mobilni napravi, tako da uporablja vgrajeni GPS-sprejemnik. Aplikacija omogoča sledenje na zahtevo uporabnika, posneto sled je tudi možno uvoziti v spletne zemljevide. Aplikacija prikazuje tudi grafični kompas, ki kaže smer neba, tj. sever, ter opravljala osnovno navigacijo s kazalcem v smeri gibanja do položaja, ki ga izbere uporabnik. Obdelamo teorijo, povezano s sistemom GPS (Global Positioning System), in predstavimo računanje razdalj med kraji, pri čemer uporabimo aproksimativni metodi v sistemu WGS-84, metodi Haversine in kosinusni zakon krogle ter natančnejše kartografske sisteme (stari državni koordinatni sistem D48/GK in novi D96/TM).
Keywords: sledenje, usmerjanje, GPS, navigacija, merjenje razdalj, NMEA, kompas, Windows Phone 7, spletni zemljevidi
Published: 27.09.2011; Views: 2086; Downloads: 205
.pdf Full text (2,18 MB)

3.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJ ZA WINDOWS PHONE 7 S SILVERLEIGHT IN Z XNA GAME STUDIO
Andrej Cešek, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo preučili in predstavili platformo Windows Phone 7 in tehnologiji za razvoj Windows Phone 7 aplikacij. Ti tehnologiji sta Silverlight in XNA Game Studio. V vsaki izmed njiju smo razvili eno aplikacijo na koncu podali primerjalno tabelo tehnologij.
Keywords: Windows Phone 7, Silverlight, XNA, mobilna aplikacija
Published: 23.09.2011; Views: 1663; Downloads: 164
.pdf Full text (2,30 MB)

4.
KINOSPOREDNIK – RAZVOJ APLIKACIJE IN INTEGRACIJA VSEBIN NA WINDOWS PHONE OPERACIJSKEM SISTEMU
Marko Grbić, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Trg pametnih telefonov iz leta v leto narašča. Želeli smo spoznati postopek izdelave aplikacij in integracijo vsebin na pametnih mobilnih telefonih. Za to smo izbrali Windows Phone OS, za katerega smo izdelali aplikacijo KinoSporednik, ki prikazuje spored za kino centra Kolosej in Planet Tuš. Za izdelavo smo uporabili Silverlight ogrodje, LINQ to XML knjižnico in Model View ViewModel vzorec. Aplikacijo smo tudi objavili na uradnem Windows Phone Marketplace-u.
Keywords: KinoSporedni, Windows Phone, ogrodje Silverlight, XAML, C#, LINQ to XML, vzorec MVVM
Published: 21.09.2011; Views: 1446; Downloads: 142
.pdf Full text (1,59 MB)

5.
PAMETNI BRSKALNIK ZA OS WINDOWS PHONE 7: RESTAVRACIJE V BLIŽINI
Andrej Šlegl, 2011, bachelor thesis/paper

Abstract: Dandanes je na spletu na voljo iz dneva v dan več informacij, iskanje kvalitetnih virov informacij oziroma virov specifičnih, lokacijsko-odvisnih informacij pa je vedno bolj oteženo. Takšen primer je tudi iskanje restavracij s študentsko prehrano, ki je navadno vezano na neposredno bližino trenutne pozicije uporabnika. V diplomski nalogi smo izdelali mobilno aplikacijo za platformo Windows Phone 7, ki poišče bližnje restavracije in ponuja podrobnejše informacije glede cene obrokov, odpiralnega časa, telefonske številke, itd. Aplikacija ima napredno navigacijo, ki uporabniku prikaže najbolj optimalno pot do izbrane restavracije ter realnočasovno posodablja pozicijo in orientacijo na zemljevidu, kar pripomore k boljši orientaciji uporabnika in hitrejši poti do cilja.
Keywords: pametni brskalnik, navigacija, lokacijsko odvisne storitve, OS Windows Phone 7, mobilno računalništvo, sistemska programska oprema
Published: 27.09.2011; Views: 1938; Downloads: 102
.pdf Full text (3,71 MB)

6.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJE ZAPRAVLJIVEC ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Primož Koletnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V obdobju razcveta pametnih naprav se na trgu pojavljajo potrebe po razvoju velike količine aplikacij za različne mobilne platforme. Poleg uporabnosti aplikacij je pomemben tudi vidik s strani razvijalcev. V ta namen smo v diplomski nalogi naredili primerjavo in predstavili prednosti ter slabosti za različne platforme. Osredotočili smo se na dve platformi, Android ter Windows Phone OS, za kateri smo razvili aplikacijo Zapravljivec. Zapravljivec je aplikacija, ki nam omogoča beleženje stroškov, njihov pregled po obdobjih in kategorijah ter grafični prikaz porabe. Implementirali smo možnost sinhronizacije podatkov s pomočjo spletne storitve do katere dostopamo iz obeh platform.
Keywords: mobilne aplikacije, mobilne platforme, Android, Windows Phone, primerjava razvoja, razvoj aplikacije, nadzor nad stroški, vodenje stroškov
Published: 27.01.2012; Views: 1912; Downloads: 223
.pdf Full text (3,99 MB)

7.
PRIMERJAVA PLATFORM PAMETNIH TELEFONOV
Denis Jakolič, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Ker zgodovina in trenutni razvoj kažeta na svetlo prihodnost pametnih telefonov, smo se odločili med seboj primerjati njihove platforme, katere so v segmentu pametnih telefonov trenutno najbolj aktualne. Tako smo se osredotočili na iOS, Android, Windows Phone ter BlackBerry platforme. V uvodu smo predstavili trenutni trend pametnih telefonov ter njihov razvoj. V drugem delu smo se posvetili raziskavi trga ter opredelitvi pametnega telefona. V tretjem in četrtem delu smo se osredotočili na platforme in njihova razvojna okolja, kjer jih predstavimo, opišemo in primerjamo. V zadnjem delu smo s programom DEXi oblikovali večparametrski odločitveni model, s pomočjo katerega smo potem prikazali in obdelali rezultate, ki smo jih pridobili z ocenjevanjem platform pametnih telefonov.
Keywords: platforme pametnih telefonov, razvojna okolja, odločitveni model, večparametrska metoda DEX, Windows Phone, iOS, Android, BlackBerry
Published: 14.06.2012; Views: 2603; Downloads: 457
.pdf Full text (3,49 MB)

8.
ANALIZA UPORABNIŠKIH VMESNIKOV NA MOBILNIH NAPRAVAH
Gregor Bohak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pravila in smernice oblikovanja uporabniških vmesnikov na mobilnih napravah. Omejili smo se na platforme Google Android, Nokia Symbian, Nokia MeeGo, Apple iOS ter Microsoft Windows Phone 7. Za vsako izmed platform smo predstavili splošen model uporabniškega vmesnika, splošen model uporabniškega vmesnika aplikacije, navigacijske vzorce ter gradnike. Vse skupaj tudi smo obogatili z veliko grafičnega materiala. V drugem delu smo na podlagi pridobljenega znanja primerjali in analizirali obstoječe aplikacije za prenos in nakup aplikacij (trgovine) ter odjemalce za socialno omrežje Facebook. Obe skupini aplikacij smo analizirali na vseh opisanih platformah. Za vsako aplikacijo smo naredili tudi SWOT analizo.
Keywords: uporabniški vmesnik, mobilna naprava, pametni telefon, Android, Symbian, MeeGo, iOS, Windows Phone 7
Published: 30.03.2012; Views: 2284; Downloads: 247
.pdf Full text (6,54 MB)

9.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJ ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Zedin Salkanović, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V kratkem času od vstopa na trg mobilnih platform je Android postal najbolj razširjena mobilna platform. Ko je na trg prišel še Windows Phone 7, so mu mnogi napovedovali svetlo prihodnost. Tako se je zdelo tudi nam, zato smo v diplomskem delu želeli predstaviti obe platformi in na praktičnem primeru prikazati razvoj aplikacij zanji. Najprej smo tako predstavili arhitekturo platform, zgodovino razvoja in tržni delež. Za tem sledi podroben opis programskih jezikov, razvijalnih orodij in priporočil za razvijanje dobrih aplikacij. za obe platformi. Za praktični del je predstavljen razvoj aplikacije Vreme, ki uporabniku omogoča pregled vremena (temperature, veter, padavine) po Sloveniji in več vremenskih napovedi za Slovenijo. V zaključnem delu diplomskega dela smo naredili pregled rezultatov primerjave in napovedali možnosti in smernice za nadaljnji razvoj aplikacije.
Keywords: mobilne platforme, Windows Phone 7, Android, razvoj aplikacij, vreme
Published: 26.11.2012; Views: 1448; Downloads: 97
.pdf Full text (3,21 MB)

10.
MOBILNI SVETOVALEC ZA CEPLJENJE NA PLATFORMI WINDOWS PHONE 7
Nino Bernjak, 2012, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo predstavili operacijski sistem Windows Phone ter orodja in tehnologije, ki smo jih potrebovali pri razvoju mobilne aplikacije za ta mobilni operacijski sistem. Mobilna aplikacija, ki smo jo razvili, uporabnikom ponuja pomembne informacije o nalezljivih boleznih, pred katerimi se je pametno zavarovati pred obiskom tujine. Prav tako uporabniku omogoča vodenje lastne evidence cepljenj in preko priročnega foruma možnost širjenja lastnih izkušenj o cepljenjih in nalezljivih bolezni. Aplikacija pridobiva informacije iz priznanih spletnih strani za cepljenje in nevarne bolezni.
Keywords: Windows Phone, cepljenje, bolezen, C#, mobilna aplikacija
Published: 24.05.2013; Views: 1100; Downloads: 66
.pdf Full text (2,71 MB)

Search done in 0.14 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica