| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 30
First pagePrevious page123Next pageLast page
1.
Sodobne mobilne aplikacije za motoriste
Klemen Hudobreznik, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela je bila raziskava področja o sodobnih mobilnih aplikacijah za motoriste. Opravili smo analizo že obstoječih aplikacij. Analizirali smo le tiste, ki so bile na trgu najbolj uporabljene. Ker so vse aplikacije v angleščini, smo se odločili implementirati svojo mobilno aplikacijo za operacijski sistem Windows Phone. Najprej smo naredili zasnovo ter na podlagi te zasnove implementirali aplikacijo. Poudarek v aplikaciji je bila funkcionalnost beleženja poti ter funkcionalnost CrashAlert. Na koncu smo podali še možne izboljšave za prihodnji razvoj.
Keywords: mobilna aplikacija, motocikel, pametni mobilni telefon, Windows Phone
Published in DKUM: 17.07.2018; Views: 2170; Downloads: 199
.pdf Full text (2,72 MB)

2.
Mobilna aplikacija za pomoč pri vodenju kmetijskega gospodarstva
Gregor Korez, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je na začetku predstavljeno kmetijsko gospodarstvo in njene pripadajoče enote. Ker se del diplomskega dela navezuje na evidenco delovnih opravil, je nekoliko podrobneje tudi opisana in predstavljena vrsta evidenc o delovnih opravilih. Na koncu poglavja sledi opis obstoječe aplikacije iz tega področja ter programska orodja in programski jeziki, ki so bili uporabljeni za izvedbo naloge. V naslednjem poglavju sledi načrtovanje končne aplikacije in izdelava diagrama primerov uporabe, entitetno relacijski model ter opis končne verzije aplikacije. V zadnjem delu diplomskega dela je opisana in z izseki kode prikazana še implementacija in funkcionalnost prototipa mobilne aplikacije.
Keywords: gerk, delovno opravilo, evidenca delovnih opravil, kmetijsko gospodarstvo, Windows Phone, mobilna aplikacija.
Published in DKUM: 18.08.2017; Views: 1479; Downloads: 173
.pdf Full text (2,28 MB)

3.
Dnevnik aktivnosti psa na različnih platformah
Urša Šinkovec Palir, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo projekt, ki ga sestavljajo aplikacije, razvite na več platformah. Glavna naloga le-teh je komunikacija s strežnikom, saj ta zagotavlja vse potrebne informacije aplikacijam.
Keywords: WAMP, ASP. NET, Android, Windows Phone
Published in DKUM: 27.10.2016; Views: 1141; Downloads: 81
.pdf Full text (2,18 MB)

4.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE PREKMURJE
Tadej Ternar, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Mobilne naprave so z nami že kar lep čas, s tem pa posledično tudi mobilne aplikacije, katerih kvaliteta in kvantiteta se še vedno povečuje. Za temo diplomske naloge smo si izbrali primerjavo izdelave mobilne aplikacije Prekmurje na mobilnih platformah Android in Windows Phone 8.1. Najprej smo se osredotočili na predstavitev obeh platform, kjer smo predstavili zgodovino, arhitekturo, programske jezike in razvijalna orodja. Nato smo predstavili izdelavo in zgradbo mobilne aplikacije. V sklepu diplome smo povzeli glavni del diplome, izpostavili glavne prednosti in slabosti obeh platform ter navedli nekaj ciljev za prihodnost razvoja mobilne aplikacije.
Keywords: Windows Phone 8.1, Android, mobilne aplikacije
Published in DKUM: 25.10.2016; Views: 2351; Downloads: 176
.pdf Full text (2,99 MB)

5.
RAZVOJ DOMORODNIH MOBILNIH APLIKACIJ ZA ISKANJE PO REPOZITORIJIH NACIONALNE INFRASTRUKTURE ODPRTEGA DOSTOPA
Martin Oprešnik, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se ukvarjali z razvojem domorodne aplikacije za različne mobilne operacijske sisteme. Opisali in primerjali smo razvoj za operacijske sisteme Android, iOS in Windows Phone ter objavo v trgovinah mobilnih aplikacij. Za vsak sistem smo razvili mobilno aplikacijo, ki omogoča dostop do zaključnih in raziskovalnih del univerz ter nekaterih drugih organizacij, ki so vključene v repozitorije nacionalne infrastrukture odprtega dostopa. Izdelane aplikacije smo objavili v trgovinah Google Play, Apple App Store in Windows Store. Pri izdelavi aplikacij smo spoznali, da lahko z dobrim poznavanjem specifikacij in načrtovanjem zelo zmanjšamo čas implementacije.
Keywords: mobilna aplikacija, android, ios, windows phone, nacionalni portal odprte znanosti
Published in DKUM: 23.09.2016; Views: 2003; Downloads: 146
.pdf Full text (4,37 MB)

6.
Izdelava mobilne storitve za portal FERI na platformi Windows Phone
Uroš Zupan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo se ukvarjali z razvojem mobilne storitve za Windows Phone, ki študentom mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko omogoča hiter dostop do informacij povezanih s študijem. S pomočjo aplikacije lahko spremljajo pomembne informacije, ki se sicer nahajajo na spletni strani fakultete. Diplomsko delo sestavljata teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo opisali operacijski sistem Windows Phone ter spletni portal FERI, v praktičnem delu pa smo prikazali postopek razvoja aplikacije od začetnega načrtovanja do končne namestitve. Podrobneje smo predstavili njene funkcionalnosti, jo primerjali s podobnimi aplikacijami ter se pozanimali o njeni sprejetosti med študenti.
Keywords: mobilne naprave, mobilne aplikacije, FERI mobilna aplikacija, Windows Phone
Published in DKUM: 14.03.2016; Views: 1790; Downloads: 238
.pdf Full text (8,01 MB)

7.
RAZVOJ MOBILNE APLIKACIJE »LIFESAL« ZA PLATFORMO WINDOWS PHONE 8
Žiga Kajzer, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Posamezniki sodobne družbe svojo energijo in pozornost vedno bolj usmerjajo k dobremu počutju ter zdravemu in kakovostnemu načinu življenja. Takšna dinamika zahteva veliko samodiscipline in predanosti, zato smo hoteli uporabniku olajšati izkušnjo z modernim pripomočkom. V diplomskem delu je predstavljena implementacija mobilne aplikacije, ki teče na platformi Windows Phone 8. Prikazali smo kreiranje uporabniških vmesnikov z jezikom XAML, uporabo knjižnice Json.NET za deserializacijo objektov ter delo z GPS sistemom na mobilni platformi. Raziskali in implementirali smo asinhrono programiranje v ogrodju .NET ter opravila, ki tečejo v ozadju, ko je aplikacija izklopljena.
Keywords: Windows Phone 8, mobilna aplikacija, .NET Framework
Published in DKUM: 06.11.2015; Views: 2400; Downloads: 87
.pdf Full text (1,45 MB)

8.
Izgradnja programskih rešitev za trgovino Windows
Tamara Čuček, 2015, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili izgradnjo programskih rešitev za trgovino Windows. Na trgu je vedno več mobilnih naprav, ki podpirajo platformo Windows in platformo Windows Phone. Iz tega razloga smo predstavili izgradnjo univerzalnih aplikacij Windows, ki uporabniku omogočajo vzporedni razvoj aplikacij za platformo Windows in platformo Windows Phone. Predstavili smo tudi integrirano razvojno okolje Visual Studio, s pomočjo katerega smo izdelali projekt, ki prikazuje izgradnjo univerzalne aplikacije Windows. Projekt smo izdelali s programskim jezikom C# in označevalnim jezikom XAML.
Keywords: Windows 8.1, Windows Phone 8.1, C#, XAML, trgovina Windows
Published in DKUM: 30.10.2015; Views: 986; Downloads: 84
.pdf Full text (3,00 MB)

9.
RAZVOJ INFORMACIJSKE PODPORE ZA PROSTOVOLJNE KRVODAJALCE
Petra Vrbanec, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Uravnavanje zalog krvi v bolnišnicah je kompleksna naloga in zahteva nenehno spremljanje in ukrepanje transfuzijskih služb. Zgodi se, da določene krvne skupine zmanjka. Namesto napornega klicanja krvodajalcev in obveščanja preko množičnih medijev lahko potrebno število krvodajalcev dosegamo tudi z le nekaj kliki miške. V diplomskem delu bo opisana izdelava namizne aplikacije, namenjene bolnišnicam za obveščanje krvodajalcev, in mobilne aplikacije, namenjene prostovoljnim krvodajalcem. Rezultat diplomskega dela je aplikacijska povezava med potrebami bolnišnice in osebami, ki darujejo kri. Aplikacija temelji na »push notification« sporočilu.
Keywords: Windows Phone 8.1, push notification, prostovoljni krvodajalci, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, C#
Published in DKUM: 30.06.2015; Views: 1382; Downloads: 144
.pdf Full text (3,41 MB)

10.
RAZVOJ APLIKACIJ S PLATFORMO WINDOWS PHONE 8 IN PRIMERJAVA Z RAZLIČICO 7
Jurij Bugarin, 2015, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes si ne predstavljamo več vsakdanjika brez pametne mobilne naprave, predvsem telefona. Nekaj časa je bila to samo ena od kategorij telefonov, sedaj pa je prevladujoča oz. sploh ne govorimo več o kategoriji, ampak o napravi, za katero se v splošnem že predvideva in pričakuje, da je pametna. Seveda je zaradi tako številčne uporabe in vedno večje zmogljivosti strojne opreme ter zaradi novih platform zahteva po mobilnih aplikacijah velika. Skozi razvoj novih platform se spremni tudi način razvoja aplikacij. Ta razvoj bomo opisali v diplomski nalogi, podali malo zgodovine in ga osvetlili z vidika razvijalca. Razvili bomo aplikacijo, s katero bomo ugotovili razlike v razvoju na platformi Windows Phone družine različice 8 v primerjavi z različico 7. Za aplikacijo smo si izbrali preprost program za upravljanje s kamero, ki bo imel funkcije, ki jih omogoča trenutno uporabljena platforma, v kateri bomo aplikacijo razvijali. Sproti bomo vse ugotovitve tudi zapisali.
Keywords: Windows Phone 8.1, Windows Phone 7, Silverlight, mobilna aplikacija, razvojna platforma, razvoj mobilne aplikacije, pametni telefon, mobilna kamera
Published in DKUM: 29.05.2015; Views: 1871; Downloads: 117
.pdf Full text (2,77 MB)

Search done in 1.71 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica