| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 4 / 4
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
ELEKTRONSKI UČBENIK O UREJANJU FOTOGRAFIJ IN VIDEA ZA MLADOSTNIKE ZAVODA JANEZA LEVCA
Hermina Zec, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga predstavlja dva elektronska učbenika, in sicer o urejanju fotografij in o urejanju videa. Oba učbenika sta namenjena in prilagojena posebni populaciji, mladostnikom z lažjimi motnjami v duševnem razvoju Zavoda Janeza Levca. Vsebina je predstavljena enostavno za lažje spremljanje, hitrejše pridobivanje informacij in motivacijo pri učenju. V diplomski nalogi predstavim Zavod Janeza Levca, učbenik o urejanju fotografij (s pomočjo programa Picasa) in e-učbenik o urejanju posnetkov (s pomočjo programa Windows Movie Maker) ter potek izdelave s pomočjo programov Camtasia Studio in Adobe Audition.
Keywords: Elektronski učbenik, Picasa, Windows Movie Maker, Camtasia Studio, Adobe Audition
Published: 16.08.2011; Views: 1484; Downloads: 101
.pdf Full text (1,01 MB)

2.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO 3D RISANJE IN PREDSTAVITEV OBLAZINJENEGA POHIŠTVA
Urška Juvan, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomskega dela Računalniško podprto 3D risanje in predstavitev oblazinjenega pohištva je bil prostorsko risanje in predstavitev modelov oblazinjenega pohištva, kreiranih po lastnih zamislih. V uvodnem delu diplomske naloge so predstavljene vrste in lastnosti materiala za oblazinjeno pohištvo, konstrukcija sedežnih garnitur in različne teksture, barve in vzorci. V nadaljevanju opisa sledi uporaba programov Google SketchUp 8 Pro in 3DVIA Shape. Prikazan je potek risanja oblazinjenega pohištva (pet različnih modelov / dve kolekciji). Na koncu je prikazano oblikovanje predstavitve izdelanega oblazinjenega pohištva v obliki promocijskega filma, izdelanega s programoma CAM Studio in Windows Movie Maker. Cilj diplomskega dela je bila predstavitev in izdelava desetih modelov oblazinjenega pohištva z uporabo 3D računalniške grafike in izdelava predstavitvenega videa z uporabo ustreznih grafičnih programov.
Keywords: Oblazinjeno pohištvo, 3D programi, Google SketchUp, 3DVIA Shape, tkanine, video predstavitev, Windows Movie Maker.
Published: 12.10.2011; Views: 2798; Downloads: 151
.pdf Full text (3,46 MB)

3.
MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV PODJETJA T.L.SIRK, D.O.O.
Matej Medved, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu je opisana izdelava multimedijske predstavitve za podjetje T.L.Sirk, d.o.o.. Multimedija je kot eden najmodernejših načinov podajanja informacij dandanes v uporabi na vsakem koraku ter nas spremlja tudi na nezavedni ravni. Tak način predstavitve je torej zelo univerzalen, v razmeroma kratkem časovnem okviru lahko podamo veliko količino informacij, hkrati pa je uporaben na različnih medijih in ob različnih priložnostih. Tudi s finančnega vidika je taka predstavitev ugodna in predstavlja razmeroma nizek strošek. Izdelana predstavitev za omenjeno podjetje bo del prenove predstavitve podjetja, saj je bilo tekom raziskave za diplomsko delo zaznano, da so bili dosedanji načini predstavljanja, propagiranja in trženja storitev podjetja zastareli in neefektivni. Predstavitev bo lahko umeščena na novo spletno stran, prav tako pa se bo uporabljala na sejmih, predavanjih in poslovnih sestankih. Izdelava multimedijske predstavitve se začne z analizo podjetja, eden najpomembnejših delov pa je dober scenarij, tako poteka izdelave predstavitve, kot tudi scenarij končnega filma oziroma izdelka. Multimedijska predstavitev podjetja je narejena v programu Windows Movie Maker. Sestavljena je iz video posnetkov ter fotografij, narejenih z najsodobnejšo strojno opremo. Podkrepljena je z glasbeno podlago, dodan pa je kratek in jedrnat tekst v slovenskem in angleškem jeziku. S tem je bila narejena univerzalna in efektivna predstavitev, ki se po potrebi lahko nadgrajuje ter bo podjetju lahko prinesla mnogo koristi.
Keywords: Multimedija, Transport, Windows Movie Maker, Predstavitev podjetja, Pridobivanje strank.
Published: 30.06.2016; Views: 854; Downloads: 40
.pdf Full text (2,23 MB)

4.
POVEČANJE PRODAJE IZDELKOV S POMOČJO SPLETNE STRANI V PODJETJU BETO D.O.O.
Tjaša Govekar, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: V današnjem času se vse bolj uveljavlja sodobni način komuniciranja, trženja, izmenjavanja podatkov in informacij z uporabo interneta, ki nam omogoča hitro iskanje s pomočjo brskalnikov, elektronske pošte in forumov. S pomočjo interneta pa nam je omogočeno gledanje ne le besedilnih zapisov, temveč bolj zanimivih in interaktivnih vsebin, kot je uporaba multimedije, s katero omogočimo pogled slik, videa in zvokovnega predstavljanja. Tako je z uporabo interneta in dodajanje dobrih multimedijskih vložkov podjetjem dandanes omogočeno cenovno zelo ugodno oglaševanje in povečanje prodaje na spletnih straneh. Podjetja se s pomočjo spletnih strani ne le predstavijo, ampak tudi vzpostavijo prvi stik z obiskovalcem ali potencialnim kupcem. Zato smo se s pomočjo diplomskega dela osredotočili na samo nadgradnjo in optimizacijo obstoječe spletne strani podjetja Beto d.o.o., in sicer z uporabo multimedije. Analizirali smo obstoječo spletno stran in ugotovili njene pomanjkljivosti. Z zbiranjem slikovnih in video gradiv smo tako pripravili različne multimedijske vložke, ki smo jih izdelali s pomočjo programske opreme CorelDraw in Windows Movie Maker. V diplomski nalogi je tako predstavljen potek izdelave nadgradnje spletne strani za namen povečanja prodaje s pomočjo zastavljenih ciljev, z zbiranjem informacij in izdelavo različnih gradiv. Prav tako smo s pomočjo različnih programov tudi optimizirali spletno stran. Pri procesu optimizacije in v njen namen smo postavili tudi Facebook stran podjetja.
Keywords: spletna stran, multimedija, optimizacija, CorelDraw, Windows Movie Maker
Published: 06.10.2016; Views: 346; Downloads: 35
.pdf Full text (3,23 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica