| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Optimizacija procesa avtomatskega nanosa 2d kod za sledenje končnim izdelkom v proizvodni liniji podjetja lek d.d.
Jan Krneža, 2020, master's thesis

Abstract: Magistrsko delo obravnava proces optimizacije avtomatskega nanosa 2D kod za sledenje končnim izdelkom v proizvodnji liniji podjetja Lek d. d. Predstavljen sta sistema kanban in e-kanban ter primerjava med sistemoma. Opisan je proces zagotavljanja sledljivosti in tehnologije povezane z zagotavljanjem sledljivosti. Prikazan je pomen programske opreme za vodenje proizvodnje, povezava med njimi in princip načina vodenja proizvodnje v podjetju Lek d. d. V nalogi je predstavljen proces poteka pakiranja in različne tehnologije označevanja za sledenje končnim izdelkom, kar je predmet obravnave naloge.
Keywords: Kanban, e-kanban, sledljivost, sistem načrtovanja virov v podjetju, SAP, sistem za upravljanje proizvodnje, Werum, sistem za nadzor, vodnje in zbiranje podatkov, označevanje, označba tiskanje, brizgalni tisk, lasersko označevanje
Published: 15.10.2020; Views: 221; Downloads: 0

2.
PRENOVA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V SKLADIŠČU EMBALAŽE V KRKI D.D.
Uroš Jantolek, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Skladiščenje je zelo pomembno poslovno področje vsakega podjetja, saj mora imeti tekoče podatke o zalogah materiala, polizdelkov in končnih izdelkov. Odsev spremembe poslovanja se zelo močno pozna v logističnih procesih podjetij. Razvoj in uporaba novih informacijskih tehnologij že danes v osnovi spreminja sisteme v logistiki. Obseg logističnih operacij se iz dneva v dan močno povečuje, zato je v uspešnem podjetju nujno zagotoviti kakovostno in zanesljivo informacijsko podporo. V sodobnem času informacijska tehnologija omogoča praktično popoln nadzor nad materialnim tokom in s tem zagotavlja natančen vpogled v stanje zalog v realnem času. Odločitve o izbiri in načinu uporabe posameznih orodij za podporo poslovanja, so ena izmed kritičnih nalog, ki jih je potrebno pravilno izbrati za izvedbo informacijske podpore. Tema diplomskega dela je prehod iz dveh na en računalniški sistem vodenja skladišča in upravljanja z zalogami. Posodobitev se nanaša tudi na vsa opravila, ki se pojavljajo v skladiščnem procesu. Namen in cilj diplomskega dela je poenotenje informacijskega sistema, zmanjšanje možnosti neenotnih zalog, odprava težav pri prenosu podatkov iz enega v drugi informacijski sistem, skrajšan čas obdelave prejema in izdaje embalažnega materiala, enotno in cenejše vzdrževanje sistema, lažje upravljanje s sistemom, enostavnejši nadaljnji razvoj sistema. S predlaganimi izboljšavami bi se stroški informacijske tehnologije zmanjšali, lažje bi postalo upravljanje s samo enim sistemom, težave s prenosom podatkov bi odpadle, posledično bi prišlo do hitrejšega, učinkovitejšega, enostavnejšega in preglednega dela v skladišču embalaže.
Keywords: - skladišče, - logistika, - embalaža, - informacijski sistem, - SAP R3, - Werum PAS-X.
Published: 26.10.2009; Views: 1923; Downloads: 246
.pdf Full text (1,33 MB)

Search done in 0.06 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica