| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
PRENOSLJIVOST ELEKTRIČNIH SHEM NARISANIH V CAE/CAD
Bogdan Lepan, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Za računalniško načrtovanje električnih shem se uporabljajo različna programska orodja, ki imajo svoje specifične karakteristike. Načeloma omogočajo medsebojno prenosljivost podatkov, vendar v omejenem obsegu, kar zahteva naknadne popravke. Izdelan je pregled programskih orodij WSCAD 5.2, EPLAN, SEE Electrical CADdy++ in AutoCAD Electrical 2010, njihovih značilnosti in možnosti medsebojnega prenosa podatkov. Izdelane so enake testne električne sheme v vsakem od izbranih programov in prenesene v druge tri programe. Analizirana je kvaliteta prenosa podatkov in obseg potrebnih popravkov po vseh prenosih.
Keywords: CAE/CAD, EDA, dokumentiranje v elektrotehniki, WSCAD 5.2, EPLAN, SEE Electrical CADdy++, AutoCAD Electrical 2010
Published: 01.06.2010; Views: 1762; Downloads: 425
.pdf Full text (2,08 MB)

5.
AVTOMATIZIRANA LINIJA ZA TOPLOTNO OBDELAVO Al ODLITKOV
Peter Vodušek, 2011, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi je predstavljena avtomatizacija linije za toplotno obdelavo Al odlitkov. V nalogi je opisana strojna in programska oprema, ki je bila uporabljena pri realizaciji linije. Podrobno je predstavljen krmilni sistem SIMATIC S7-200, sestavni moduli, programska oprema STEP 7 Micro/WIN, s katero je bilo izvedeno programiranje krmilnika in programska oprema WSCAD, ki smo jo uporabili za načrtovanje krmilnega sistema. V nalogi je še predstavljen načrt za nadgradnjo linije v primeru povečanja obsega proizvodnje Al odlitkov, kjer so podrobneje predstavljene posamezne komunikacijske strukture avtomatiziranih procesov.
Keywords: transportna naprava, žarilna peč, avtomatizacija, programljivi krmilnik, industrijska omrežja, SIMATIC S7-200, STEP 7 Micro/WIN, WSCAD
Published: 17.03.2011; Views: 1920; Downloads: 245
.pdf Full text (4,03 MB)

6.
Razvoj in izdelava krmilne omare v laboratoriju za robotizacijo
Uroš Kikl, 2019, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je najprej opisana robotska celica v Laboratoriju za robotizacijo in njena pripadajoča oprema. V nadaljevanju pa delo opisuje celoten potek načrtovanja in razvoja elektro dokumentacije v programskem okolju WSCAD. Na podlagi izdelanih elektro načrtov je bila izvedena tudi fizična vezava krmilne omare, v kateri so so se zamenjale in posodobile komponente. To temo diplomske naloge smo izbrali, ker v Laboratoriju za robotizacijo veliko študentov opravlja praktični del študija, pri kateri je velikokrat potrebno posegati v električno napeljavo. Menimo, da bo naš izdelek olajšal delo v laboratoriju naslednjim generacijam študentom. Rezultat je na novo zvezana in pregledno urejena elektro omara, podprta z elektro dokumentacijo.  
Keywords: vezava krmilne omare, WSCAD, Laboratorij za robotizacijo, dokumentacija, elektro projektiranje
Published: 10.01.2020; Views: 160; Downloads: 21
.pdf Full text (2,83 MB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica