| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
RAZVOJ SPLETNE APLIKACIJE ZA DINAMIČNO RAZPOREJANJE PROIZVODNJE V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH
Andrej Knaflič, 2009, dissertation

Abstract: Raziskava obravnava razvoj spletne aplikacije za potrebe dinamičnega razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih. Medtem ko večja podjetja lahko investirajo v ljudi in ustrezno tehnologijo, ki podpira aktivnosti razporejanja, številna mala in srednja podjetja trpijo prav zaradi pomanjkanja podpore pri upravljanju le-teh. Glavni cilj je bil razvoj stroškovno ugodne, učinkovite rešitve za potrebe razporejanja proizvodnje v malih in srednjih podjetjih s poudarkom na dostopnosti, neodvisnosti od platform in enostavnosti uporabe. Zaradi tega smo se odločili za razvoj spletne rešitve, pri kateri je bil glavni poudarek na razvoju inteligentnega in dinamičnega uporabniškega vmesnika. Rešitev je zgrajena modularno in omogoča dinamično razporejanje naročil v proizvodnjo na podlagi metode umetne inteligence - genetskih algoritmov. Rešitev je razvita kot samostojen informacijski sistem, ki preko administracijskega vmesnika omogoča upravljanje praktično vseh aktivnosti razporejanja. Tako lahko posameznim uporabniškim skupinam določamo ustrezne dostopne pravice in s tem uporabnikom omogočamo izvajanje posameznih aktivnosti. Poleg tega je v nalogi zajetih še pet glavnih funkcionalnosti, ki podpirajo dejavnosti razporejanja. Tako rešitev omogoča popisovanje sredstev s katerimi podjetje razpolaga, uporabo le-teh v procesu planiranja proizvodnje, zbiranje podatkov o proizvodnih aktivnostih, ažurno razpečevanje informacij in izvajanje nadzora nad dogajanjem v sistemu.
Keywords: Dinamično razporejanje proizvodnje, Razvoj spletne rešitve, Spletni uporabniški vmesnik, WAMP (Windows, Apache, MySQL, PHP), Majhna in srednje velika podjetja (MSP)
Published: 31.08.2009; Views: 4332; Downloads: 390
.pdf Full text (1,23 MB)

2.
E-DOKUMENTACIJA V RAZVOJNI AMBULANTI IN FIZIOTERAPIJI
Uroš Dolenc, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo opisuje izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča hitro in enostavno obdelavo podatkov. Gre za nov model dokumentiranja podatkov fizioterapevtov v izbrani organizaciji, zato je smiselno izdelati spletno stran z bazo podatkov pacientov razvojne ambulante. Podatke pri svojem delu potrebujejo fizioterapevti na različnih lokacijah. Izdelan je tudi sistem za varovanje podatkov. Dostop do teh je tako mogoč prek spletne strani z uporabo uporabniškega imena in gesla. Tako je mogoče obdelati podatke z različnih mest. S spletno stranjo se lažje vodita evidenca stanja in napredek pacientov, enostavno pa se lahko izdelala tudi letno poročilo. Zaradi enotne baze podatkov je možno voditi sprotno statistiko celotnega oddelka. Podatki, ki jih potrebujejo posamezniki, so dostopni povsod, tudi med nadomeščanji. Za razvoj spletne strani je uporabljena odprtokodna programska oprema in tehnologija PHP. Spletna stran deluje na strežniku Apache, s pomočjo tehnologije HTML. Baza podatkov deluje s pomočjo podatkovnega strežnika MySql. Tehnologija je brezplačna, zato naročniku ni treba plačevati drage programske opreme. Vsa omenjena tehnologija omogoča tudi nadaljnji razvoj. Spletna rešitev je testirana v praksi.
Keywords: E-dokumentacija, Razvojna fizioterapija, WAMP arhitektura
Published: 09.10.2012; Views: 2184; Downloads: 156
.pdf Full text (2,19 MB)

3.
RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA V NADZORNEM CENTRU ZA STORITVE PRI MOBILNEM OPERATERJU
Žiga Vodušek, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Nadzorni center za storitve pri mobilnem operaterju zahteva večizmensko delo, kar otežuje pretok aktualnih informacij. Zaradi velikega števila različnih informacij in novih sistemov, se je v delovnem procesu pokazala potreba po izdelavi spletnega portala, ki bi služil kot baza znanja. Opravili smo obsežno raziskavo na spletu, da smo ugotovili, kakšni so svetovni trendi spletnih strani in s kakšnimi orodji se lotiti same izdelave spletnega portala. Spletni portal smo ustvarili v priljubljenem odprtokodnem sistemu Joomla!, ki smo ga predhodno namestili na lokalni strežnik WAMP. V programu Artisteer smo izdelali spletno predlogo portala. Vsebino na spletnem portal smo oblikovali z razširitvami, ki so že del sistema Joomla!, ali pa smo jih prenesli s spleta. Po izdelavi spletnega portala smo podali še kritično oceno po SWOT analizi, ki služi kot ocena uporabnosti izdelanega spletnega portala. Rešitev na težave obstoječega stanja so zaposleni sprejeli kot dobrodošlo pomoč pri delovnem procesu. Rešitev omogoča pregleden in zanesljiv dotok aktualnih informacij, kar zmanjšuje možnost napak in skrajša odzivni čas.
Keywords: Joomla!, WAMP, Artisteer, spletni portal
Published: 25.02.2016; Views: 595; Downloads: 53
.pdf Full text (10,24 MB)

4.
Izdelava spletnih aplikacij s pomočjo ogrodij Bootstrap 3 in Laravel 5
Ozren Blanuša, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Spletne aplikacije imajo podobno strukturo, kar je njihove razvijalce v preteklosti vodilo v razvoj različnih spletnih ogrodij, s katerimi so želeli doseči hitrejši razvoj aplikacij. V ta namen so nastala številna ogrodja, od katerih sta trenutno najbolj popularna Bootstrap 3 in Laravel 5. Slednji sta bili v diplomskem delu podrobno preučeni in praktično uporabljeni na primeru razvoja lastne spletne aplikacije, imenovane ''Dogodko''. Potrjeno je bilo, da je razvoj aplikacije bistveno hitrejši in lažji kot brez uporabe ogrodij, saj sta raziskani in uporabljeni ogrodji zasnovani tako, da omogočata uporabo že napisane kode oziroma modulov.
Keywords: HTML5, CSS3, Bootstrap, Laravel, HTTP, WAMP
Published: 13.09.2016; Views: 939; Downloads: 127
.pdf Full text (573,75 KB)

5.
Dnevnik aktivnosti psa na različnih platformah
Urša Šinkovec Palir, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu predstavljamo projekt, ki ga sestavljajo aplikacije, razvite na več platformah. Glavna naloga le-teh je komunikacija s strežnikom, saj ta zagotavlja vse potrebne informacije aplikacijam.
Keywords: WAMP, ASP. NET, Android, Windows Phone
Published: 27.10.2016; Views: 506; Downloads: 54
.pdf Full text (2,18 MB)

6.
Izdelava spletne strani za podjetje PHPSOS
Mirko Mrđa, 2017, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj dinamične spletne strani za podjetje PHPsos. Predstavili smo sistem za upravljanje vsebin Joomla, v katerem smo naredili stran, pri čemer smo uporabili ustrezne vtičnike in komponente. Stran smo testirali na lokalnem računalniku s pomočjo spletnega strežnika WAMP. Grafično predlogo smo uredili z urejevalnikom besedila Notepad++. V diplomskem delu smo opisali izvajanje optimizacije spletne strani, ki pripomore k višji uvrstitvi spletne strani v iskalnikih. Predstavili in opisali smo spletno oglaševanje na Facebooku in Google Adwordsu, ki je najbolj učinkovit način oglaševanja, ter orodje Google Analytics, s pomočjo katerega spremljamo spletne statistike. V zaključku so podani SWOT-analiza ter predlogi za morebitni nadaljnji razvoj spletne strani.
Keywords: - Sistem za upravljanje vsebin - Joomla - WAMP - Optimizacija spletne strani - Spletno oglaševanje
Published: 15.05.2017; Views: 662; Downloads: 100
.pdf Full text (2,15 MB)

Search done in 0.16 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica