| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Trajnostna zasnova ribiškega in kulturnega centra v Vojniku
Jernej Oprčkal, 2019, master's thesis

Abstract: Ribiški in kulturni center v Vojniku predstavlja izhodišče za pospešeni razvoj kulturne dejavnosti v občini Vojnik in pomembno vpliva na promocijo ribištva v Sloveniji. Umestitev ribiškega centra v Vojnik pomeni veliko priložnost za nadaljnji razvoj lokalne turistične ponudbe, saj bodo odslej Vojnik obiskovali gostje iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine. Z upoštevanjem trajnostnih vidikov smo izdelali idejno zasnovo centra, ki je okoljsko sprejemljiva, hkrati pa arhitektura ohranja svojo izrazno moč. Uporaba lesene nosilne konstrukcije kot tudi lesa na fasadi stavbo povezuje z naravnim okoljem, v katerega je ta umeščena. Kljub temu, da je center zasnovan kot kompleks več organsko oblikovanih objektov, ki jih združuje prav tako organsko oblikovana ravna streha, se je za smiselno izbiro izkazala lesena nosilna konstrukcija, sestavljena iz lesenih lepljenih stebrov in prečnih nosilcev ter CLT križno lepljenih lesenih plošč, ki tvorijo ostrešje. Lesena konstrukcija je v primerjavi z drugimi možnostmi najbolj trajnostna, saj omogoča uporabo lokalnega materiala, pri predelavi in proizvodnji lesa se izkorišča najmanj energije, material ima še po koncu uporabe vrednost biomase, gradnja s prefabriciranimi lepljenimi lesenimi elementi pa je hitra, enostavna in natančna. Veliko površino ravne strehe smo izkoristili za izvedbo ekstenzivne zelene strehe. S tem dejanjem smo naravnemu okolju povrnili zeleno površino, ki smo mu jo prej zaradi postavitve objekta odvzeli.
Keywords: kulturni center, ribiški center, ribiški muzej, trajnostna arhitektura, Vojnik
Published: 07.10.2019; Views: 415; Downloads: 73
.pdf Full text (131,56 MB)

2.
ORGANIZACIJSKI VIDIKI USTANOVITVE JAVNEGA ZAVODA ZA TURIZEM, KULTURO, ŠPORT IN MLADINO
Tanja Čretnik, 2016, master's thesis

Abstract: Namen magistrske naloge je bil raziskati organizacijske vidike ustanovitve javnega zavoda na področjih turizma, kulture, športa in mladine, ki ga trenutno v občini Vojnik ni. V nalogi smo predvidevali, da se turistične, kulturne in naravne znamenitosti, kulturna in športna udejstvovanja ter delovanja na področju mladine premalo tržijo in da se v dozdajšnji ponudbi ne uvaja dovolj novosti oziroma da so odzivi na spremembe prepočasni – to je bil tudi naš raziskovalni problem. Posledično bi ustanovili javni zavod, kjer bi se delovanje posameznih društev, drugih sodelujočih skupin in posameznikov ter občine združilo v okviru delovanja javnega zavoda ter tako izvajalo celostno ponudbo na področjih turizma, kulture, športa in mladine. Glavno zanimanje pri sestavi magistrskega dela je bilo na eni strani, ali se ustanovitev tovrstnega zavoda s prihodkovnega in stroškovnega vidika izplača, na drugi strani pa, ali bi društva in posamezniki, torej občani, podprli ustanovitev tovrstnega zavoda.
Keywords: javni zavod, občina Vojnik, kultura, turizem, šport, mladina
Published: 04.07.2016; Views: 690; Downloads: 134
.pdf Full text (8,44 MB)

3.
Projekt vzpostavitve "eko-turistične" kolesarske poti z električnimi kolesi v občini Vojnik
Eva Okorn, 2014, bachelor thesis/paper

Abstract: V diplomskem delu bomo predstavili povezovanje turizma, ekologije ter kolesarjenja v občini Vojnik. S pomočjo bogate kulturne in naravne dediščine, neokrnjene narave ter pestre gostinske ponudbe, ki je na voljo vsem obiskovalcem, ima občina Vojnik dobre dispozicije za razvoj turizma. Na podlagi razpoložljivih virov in dejstev smo izoblikovali načrt vzpostavitve kolesarske poti, v katero bomo implementirali koncept uporabe električnih koles na področju kolesarskega turizma. Za nemoteno delovanje in vožnjo z električnim kolesom smo podrobneje predstavili električna kolesa in vso potrebno dodatno opremo. Večji del podatkov, ki smo jih potrebovali za pisanje naloge, smo pridobili s pomočjo intervjujev pristojnih oseb na področju turizma in električnih vozil, ter preučevanjem domače in tuje literature. Ugotovitve so pokazale, da ima občina Vojnik velik potencial na področju razvoja ekološkega turizma, ki bi ga lahko v polni meri izkoristila z nadgradnjo obstoječe turistične ponudbe ter dobri oglaševalski strategiji, kar nakazuje tudi občinska vizija. Z delom želimo približati uporabo električnih koles slovenskemu prebivalstvu, ter hkrati predstaviti turistično ponudbo občine Vojnik.
Keywords: Občina Vojnik, turizem, kolesarstvo, kolesarska pot, električno kolo
Published: 21.01.2015; Views: 1110; Downloads: 220
.pdf Full text (2,72 MB)

4.
MOŽNOST RAZVOJA TURIZMA V OBČINAH VOJNIK IN VITANJE
Karmen Gaber, 2013, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu z naslovom Možnost razvoja turizma v občinah Vojnik in Vitanje smo obravnavali možnosti za razvoj turizma v obeh občinah. Občini imata dobre preddispozicije s pestrim številom naravnih in kulturnih znamenitosti. Obe imata ugoden relief, neokrnjeno naravo in prijazna gostišča, ki nudijo obiskovalcem le najboljšo hrano in pijačo. Vendar, ali je to dovolj za razvoj turizma? Za začetek že. S pomočjo intervjujev s predstavniki turističnih namestitev, turističnih društev ter z županoma smo ugotovili, da imata občini možnost za razvoj izletniškega turizma s sodelovanjem sosednjih občin Dobrno in Zreče. Njihovo sodelovanje bi imelo pozitivne učinke na pestrost same ponudbe. V Vojniku se počasi razvija kmečki turizem, v Vitanju pa izletniški in izobraževalni turizem. Poudarjamo tudi, da imata občini potencial za razvoj ekološko pridelane hrane, oblikovanje skupnega produkta in prodaje le-tega. Največji problem vidimo v nepovezanosti in razpršenosti predstavnikov turistične ponudbe. Predlagamo tudi primere pohodnih poti in vinskih cest. Občinska vizija razvoja turizma mora temeljiti na izletniškem turizmu, prijaznemu okolju. Turistu se morajo naučiti ponuditi in prodati svojo prelepo naravo in kulturo.
Keywords: Občina Vojnik, občina Vitanje, izletniški turizem, turistična ponudba, ekološki pridelki, pohodniške poti.
Published: 08.07.2013; Views: 1605; Downloads: 447
.pdf Full text (7,23 MB)

5.
UVAJANJE CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE NA PRIMERU REŠITVE GOSOFT 2000
Bojan Rupnik, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Dandanes potrebujejo podjetja in organizacije za uspešno poslovanje ERP rešitve, ki so ena izmed ključnih sestavin poslovanja. Ampak je izdelava programske opreme ERP zelo draga. Podjetje oziroma organizacije ne izdelujejo svojih rešitev sami, zato takšno delo pustijo strokovnjakom, da jim uvedejo rešitev, predvsem ker bi sami porabili preveč časa, stroškov, itd. Zato se je pred odločitvijo, katero rešitev bi uporabljali v podjetju ali organizaciji potrebno posvetiti sami uvedbi in cilju projekta in nato izbrati najboljšo rešitev. Za izboljšanje poslovanja z ERP rešitvijo, se je odločil tudi javni zavod Psihiatrična bolnišnica Vojnik. Izbrali so rešitev GoSoft2000. Uvedbo ERP rešite so se lotili previdno in z upoštevanjem korakov za uspešno uvedbo. Rezultat tega je bila uspešna uvedba ERP rešitve - GoSoft2000, ki je javnemu zavodu prinesla številne koristi.
Keywords: Ključne besede: celovite informacijske rešitve, ERP, uvajanje ERP, GOinfo, GoSoft2000, Psihiatrična bolnišnica Vojnik
Published: 13.12.2012; Views: 2150; Downloads: 167
.pdf Full text (1014,04 KB)

6.
ORGANIZACIJA IN KAKOVOST V JAVNEM ZAVODU PSIHIATRIČNA BOLNIŠNICA VOJNIK
Simon Čretnik, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Vsaka organizacija ima svoje poslanstvo, ki ga mora prepoznati in opredeliti ter si postaviti take cilje, da ga bo uresničila. Managerji organizacije so ključni ljudje, ki morajo postavljati cilje in s planiranjem, organiziranjem, vodenjem in nadzorovanjem zagotavljati, da bodo ti cilji tudi doseženi. Pri tem ni pomembno, ali gre za privatni ali javni sektor. Principi in modeli poslovodenja ostajajo enaki, čeprav se cilji po svoji vsebini med njimi razlikujejo. Kakovost v zdravstvu je proces, ki je vpleten v vsakdanje delo v zdravstvu in zagotavlja primerno zdravstveno oskrbo ter teži k nenehnemu izboljševanju, saj bolniki pričakujejo stalno dostopnost zdravstvenih storitev in različne možnosti zdravljenja. Psihiatrične bolnišnice so organizirane po regijah, zmogljivosti bolnišnic pa so usklajene s potrebami regije. Sodelovanje vodstva javnih zdravstvenih zavodov, zdravnikov, medicinskih sester in drugih zaposlenih je namreč tisto, ki odpira ključna vprašanja uspešnega vodenja procesov v zdravstvu, vodi do odgovorov za večje zadovoljstvo pacientov, zaposlenih in širšega okolja bolnišnic, kar je ključni vzvod za kakovost in inovativnost v poslovanju bolnišnic. Problemi, ki se pojavljajo v psihiatriji tako na strokovnem, pravnem, finančnem, organizacijskem področju, so zaradi narave duševnih motenj specifični in se razlikujejo od drugih medicinskih strok.
Keywords: management, javni zavod, bolnišnica, kakovost v zdravstvu, Psihiatrična bolnišnica Vojnik
Published: 22.08.2011; Views: 2741; Downloads: 242
.pdf Full text (812,13 KB)

Search done in 0.1 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica