| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 10
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Vtičnik za komentiranje vsebin spletnih strani v brskalniku Chrome : diplomsko delo
Matija Plevnik, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo postopek razvoja vtičnika za brskalnik Chrome, ki omogoča objavljanje komentarjev na posameznih spletnih straneh. Najprej predstavimo uporabljene tehnologije, kot so TypeScript, React, Entity Framework in PostgreSQL. Temu sledi opis razvoja podatkovne baze s pomočjo PostgreSQL in programa DbSchema. Zatem se lotimo opisa razvoja spletnega vmesnika in delovanja končnih točk. Sledi opis razvoja vtičnika in posameznih komponent iz katerih je sestavljen. Na koncu predstavimo vtičnik in njegovo delovanje.
Keywords: React, TypeScript, PostgreSQL, vtičnik, Chrome razširitev, komentar
Published in DKUM: 21.12.2023; Views: 577; Downloads: 34
.pdf Full text (4,98 MB)

2.
Razvoj spletne aplikacije za načrtovanje izdelkov iz tkanin : diplomsko delo
Vid Kreča, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi predstavimo razvoj spletne aplikacije, ki služi razvoju in oblikovanju krojev za vojaške tekstilne izdelke. Na začetku predstavimo tehnologije in orodja, ki so bila uporabljena pri implementaciji spletne aplikacije. Za tem sledi predstavitev procesa zasnove in načrtovanja aplikacije in njenega uporabniškega vmesnika. Na koncu pa sledi opis razvoja modula za predstavitveno stran in modula za urejanje krojev.
Keywords: TypeScript, React, Phaser, MobX, kroj
Published in DKUM: 05.10.2023; Views: 318; Downloads: 27
.pdf Full text (7,63 MB)

3.
Razvoj kaskadne kolutne igre Pixel Invaders : diplomsko delo
Klemen Ketiš, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo opisali razvoj kaskadne kolutne igre. Na kratko smo opisali področje iger na srečo in se spoznali z različnimi mehanikami kolutnih iger. Prav tako smo opisali uporabljene tehnologije pri razvoju, kot tudi igro, ki jo razvijamo. V zaključnem delu naloge smo razložili celoten postopek, ki je potreben za razvoj končane sodobne igre.
Keywords: razvoj kaskadne kolutne igre, računalniška kolutna igra, Typescript, PixiJS
Published in DKUM: 12.06.2023; Views: 538; Downloads: 98
.pdf Full text (5,10 MB)

4.
Razvoj aplikacije AccessX v ogrodju Svelte : diplomsko delo
Alen Budimir, 2023, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili lastnosti ogrodja Svelte in preizkusili njegovo uporabo z izdelavo spletne aplikacije. Izdelali smo aplikacijo, ki organizatorjem konference omogoča enostavni pregled prijavljenih zagonskih podjetij in interakcijo z njimi. Zagotovili smo, da je uporabniku vmesnik prijazen in enostaven za uporabo.
Keywords: Svelte, spletna aplikacija, TypeScript, TailwindCSS
Published in DKUM: 24.04.2023; Views: 455; Downloads: 110
.pdf Full text (4,35 MB)

5.
Primerjava knjižnic za upravljanje stanj v tehnologiji React : diplomsko delo
Žiga Zarič, 2022, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo prikazuje različne trenutno aktualne tehnologije, programske jezike in knjižnice za spletno programiranje. V ospredju je knjižnica React skupaj s knjižnicama React Redux in MobX. Predstavljena bo spletna aplikacija za primerjavo stanj med knjižnicama Redux in MobX. Delo je razdeljeno na dva dela. V prvem delu sta teoretična podlaga in kratek opis uporabljenih tehnologij. V drugem, praktičnem delu pa je navedena uporaba prej opisanih tehnologij na spletni aplikaciji. Testirana je bila uporabnost knjižnic Redux in MobX glede na količino procesiranih podatkov. Na podlagi tega je bila ugotovljena optimalna izbira knjižnic glede na velikost projekta.
Keywords: spletna aplikacija, React, TypeScript, MobX, Redux
Published in DKUM: 24.04.2023; Views: 667; Downloads: 82
.pdf Full text (1,62 MB)

6.
Razvoj 3D spletnega urejevalnika za urejanje vsebine obogatene resničnosti : magistrsko delo
Filip Simić, 2022, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo izdelali 3D-spletni urejevalnik, ki omogoča enostavno ustvarjanje in urejanje vsebin obogatene resničnosti. Pridobili smo nova znanja in izkušnje pri izdelovanju spletnih aplikacij, pri delu s knjižnico JavaScript ThreeJS in uporabi 3D-objektov na spletu. Kot rezultat magistrskega dela smo dobili končan 3D-spletni urejevalnik, ki je sestavljen s platformo Angular na temelju programskega jezika TypeScript.
Keywords: ThreeJS, Angular, TypeScript, 3D-spletni urejevalnik
Published in DKUM: 17.10.2022; Views: 370; Downloads: 60
.pdf Full text (3,83 MB)

7.
Razvoj 2D spletnega urejevalnika s knjižnico Fabric.JS v ogrodju Angular : diplomsko delo
Luka Kobale, 2021, undergraduate thesis

Abstract: Razvoj vsebin obogatene resničnosti je dolgotrajen in zahteven postopek. V diplomskem delu smo skušali rešiti ta problem z razvojem urejevalnika, ki omogoča enostavno pripravo takšnih vsebin. V diplomskem delu so predstavljene najpomembnejše uporabljene tehnologije ter naša implementacija urejevalnika na spletni platformi Angular.
Keywords: TypeScript, Angular, Fabric.JS, Spletna aplikacija
Published in DKUM: 18.10.2021; Views: 763; Downloads: 57
.pdf Full text (792,60 KB)

8.
Uporaba programskega jezika TypeScript za razvoj sodobnih spletnih rešitev
Nejc Korošec, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen skriptni programski jezik TypeScript, ki ga uporabljamo za ustvarjanje sodobnih spletnih aplikacij. Na začetku naloge je razložen namen in pomen skriptnih jezikov. V drugem delu sledi podrobna predstavitev programskega jezika TypeScript, opisane so najpomembnejše lastnosti in funkcionalnosti jezika. Sledi primerjava s skriptnim jezikom JavaScript, kjer na primerih ugotovimo, kateri je primernejši za uporabo. V zadnjem delu s pomočjo tehnologije Angular, ki za izgradnjo uporablja jezik TypeScript, ustvarimo aplikacijo.
Keywords: Spletne aplikacije, skriptni jezik, TypeScript, Angular
Published in DKUM: 07.11.2018; Views: 1549; Downloads: 171
.pdf Full text (1,55 MB)

9.
Primerjava dialektov jezika JavaScript
Jan Haložan, 2017, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo predstavlja in opravi primerjavo različnih dialektov jezika JavaScript. Osredotočamo se na dialekte CoffeeScript, TypeScript in Babel. Najprej si ogledamo, kako je JavaScript prešel iz zgolj skriptnega jezika za brskalnike v jezik za strežniško programiranje. Nato za delo z različnimi dialekti vzpostavimo razvojno okolje in primerjamo različne urejevalnike. Preučimo okolje NodeJS in implementiramo strežnik v vsakem izmed izbranih dialektov. Vsak strežnik je performančno izmerjen in identificirani so razlogi za in proti uporabi posameznega dialekta. V sklepu podamo ugotovitev, katerega izmed dialektov je najbolj smiselno uporabljati glede na tip projekta.
Keywords: javascript, coffeescript, babel, typescript, nodejs
Published in DKUM: 06.10.2017; Views: 797; Downloads: 132
.pdf Full text (2,05 MB)

10.
Tehnologija Angular 2 na primeru vtičnika Wordpress
Mario Kenda, 2017, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljena implementacija vtičnika Wordpress, ki zagotavlja hitro in predvsem enostavno rezervacijo željenega turističnega aranžmaja. To dosežemo s tehnologijama Angular 2 in TypeScript ter vsemi drugimi povezanimi tehnologijami za razvoj spletnih aplikacij. Uporabniški vmesnik aplikacije je implementiran v jezikih HTML in CSS ter ogrodjem Bootstrap. Interakcija z uporabnikom ter logika aplikacije pa je implementirana s tehnologijama Angular 2 in jezikom TypeScript.
Keywords: Angular 2, TypeScript, Wordpress
Published in DKUM: 06.10.2017; Views: 1301; Downloads: 150
.pdf Full text (2,68 MB)

Search done in 0.28 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica